Ryzen 1700 sistem almakla hata mı yaptım?

Aklımda cidden büyük bi soru işareti var oyunlarda sanki tam FPS alamıyorum bazen HOTS oynarken FPSm 40a 50ye düşüyo ve bunun sorumlusu işlemcim diye düşünüyorum ayrıca ben işlemcimi yaklaşık 1 ay önce 1500TL ye almıştım ama Ryzen 5 serisinde 1100 TL ye daha yüksek GHZ olan işlemcileri görünce cidden sinirim bozuluyor satmayı bile düşünüyorum hatta,yani GTX1080 ile MOBA oyunda FPSnin 60 altına düşmesi cidden çok çok sinir bozucu.
Hocam HOTS'un optimizasyonu çok iyi değil,olabilir.Bende oyunda fps düşüşleri olmasin diye ayarları kısıyorum. GTX1070 kullanıcısıyım.

Siz kendinizi sartlandirmissiniz. Yani illaki islemcinize bahane bulmaya calisiyorsunuz, Intel fanboylari yuzunden. Surekli islemcinizi kotuluyorlar, yok "Amede kotu." yok "Amede degil Intel daha iyi." gibisinden. Hem de bir iki kisi degil bunlardan dok var. Dogal olarak surekli kotuleyince "Acaba hata mi ettim?" diyorsunuz. Ancak o s.... adamlar buna kafasi basmiyor niyeyse. Sanki adam babasiymis da ona laf etmek yasakmis gibi konusuyor. Nefret ediyorum bu kisilerden ve bunlar yuzunden boyle onlarca insan var.
Sadede gelelim, kesinlikle hata yapmadiniz. Islemciniz karsilastirdiginiz Intel islemcilerden cok daha guclu. FPS dususun yuzlerce sebebi olabilir. Mesela virus, optimizasyon VS... diye uzatilir gider. Ancak yukarida bahsettigim durumdan dolayi siz hemen islemciye suc atiyorsunuz. Yani okulda olayi bilmeden arkadasinizi hocaya sikayet eder gibi sucu onda buluyorsunuz. Kesinlkle hata yapmadiniz.
Ayrica Ryzen 5'in GHZ'si yuksek olunca onlar daha mi guclu oluyor? I3 7100 de 3.9 GHZ ona bakilirsa ve i7 6700'den yuksek GHZ'siz var. Ayrica zaten elli kere anlattik islemci alirken GHZ'ye veya onbellege bakmayin, ekran kartinda bite veya GB'a bakmayin diye.

Tamam arkadaşlar çok sağolun aklımda tek bi soru kaldı benim işlemcim maks 3.2 GHZ çalışıyor testini yaptım hani zorladım işlemciyi yinede en fazla MAX 3.2ye çıkıyor BIOStan falan bişey yapmammı lazım tam performans almak için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı