Ryzen 2600 ve GTX 1660TI Sistem Toplama Önerisi

luser78

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.

R5 2600 ve GTX 1660TI sistem toplamayı düşünüyorum, bu sistem için anakart, RAM, SSD, kasa ve PSU konusunda fiyat/performans olarak hangi marka/modelleri tercih etmem gerekir?
Ekran kartı konusunda INNO3D düşünüyordum 1949 TL'ye, fakat farklı bir yerden MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS OC model kartı 1900 TL'ye hemde taksit seçeneğiyle alabiliyorum, daha mantıklı olur diye düşünüyorum ne dersiniz?
İşlemci için 2600 yeterli mi yada 2600X veya daha farklı bir model işlemciye bakmam gerekir mi? Bütçe: 4000-5000 aralığında ama fazla zorlamadan fiyat/performansı iyi olan ürünler önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 yeterlidir.
Anakart -- RAM -- Üst düzey işleriniz yoksa M2'ye gerek olduğunu düşünmüyorum o yüzden. -->SSD kasa hakkındaki seçenekleri diğer arkadaşlara bırakıyorum. PSU 1 - PSU 2
Toplam: 1376 TL (Kasa, işlemci ve ekran kartı hariç. Toplayınca 5000 TL civarında ediyor.)

Son düzenleme:
Monitör dahil mi?

Sadece kasa.

R5 2600 yeterlidir.
Anakart -- RAM -- Üst düzey işleriniz yoksa M2'ye gerek olduğunu düşünmüyorum o yüzden. -->SSD kasa hakkındaki seçenekleri diğer arkadaşlara bırakıyorum. PSU 1 - PSU 2
Toplam: 1376 TL (Kasa, işlemci ve ekran kartı hariç. Toplayınca 5000 TL civarında ediyor.)

Öncelikle çok teşekkür ederim, peki B450 olan modeller ile bu anakart arasındaki farklar nelerdir acaba?

Öncelikle çok teşekkür ederim, peki B450 olan modeller ile bu anakart arasındaki farklar nelerdir acaba?
B450 tip anakartlar yeni piyasaya çıkmış AM4 soketli anakartlardır. 2. Nesil Ryzen işlemciler için BIOS güncellemesi gerektirmezler. Benim burada önerdiğim anakart BIOS güncellemesi gerektiriyor. (Alacağınız yere mesaj atarsanız ilgilenebilirler) En temel farkı budur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı