Ryzen 2600X Isınma Sorunu

Malesef HWmonitor fahrenheit cinsinden gösteriyor

Ama garip değil mi stock soğutucu da olsa 10 dakikada 95 dereceyi görüyor Ryzen master da tabi. Aida64 te 65 i geçmiyor :D
Ayarlarsanız santigrat olur. Montajın doğru olduğundan emin olun.
Kasa fanları PSU ya bağlı ise hep aynı hızda çalışır.
Anakartta CPU fan hızınızın silent modda olmadığından emin olun.
İşlemcinizin OC yapılmadığından emin olun. 1.25V değerinin üzerine çıkıldığında acımasızca ısınıyor

Elindeki 6 çekirdekli işlemciyle yaptığın işkence testi haricinde hiçbir zaman o sıcaklıkları göremeyeceksin. Zaten bir problem olsa sistem test esnasında çökme falan yaşardı.
İşkence derken ? Ben burada saatlerce %100 yük altına sokmuyorum. 2 dakikada bu değerlere fırlıyor. Kaldı ki oyunlarda Msi After ile baktığımda bile işlemci sabit %25 yükte 70 derece gösteriyor.
Benim sorum sistemle alakalı bir problemin olduğu değil. Hangi programın doğru değerleri verdiğini anlamak.

İşlemcinizin OC yapılmadığından emin olun. 1.25V değerinin üzerine çıkıldığında acımasızca ısınıyor
İşlemci otomatik kendi kafasına göre takılıyor. Overclock yapılmadı. İşlemci soğutucusunda da problem yok.
Ryzen Master da hata mevcut muhtemelen. Değerler gayet normal. 89 Dereceyi görmez o işlemci.
89 dereceye iki dakikada çıkıyor. 95 leri gördü 5-10 dakikada kestim yükü direk.

Bazı sıcaklık ölçüm programları 2. nesil Ryzen işlemciler çıkmadan önceki veritabanına sahip olduğundan abuk subuk değerler görüyor olabilirsin. Güncel alternatif sıcaklık ölçüm programlarının ortalama değerini baz almak gerekir.
Bende ona takıldım ama RyzenMaster acayip sapıtıyor gibi geldi. Örnek veriyorum boşta bekliyorum 50 dereceye iniyor. Alttan Chrome sekmesini açıyorum anlık 65 dereceye fırlıyor bir anda. Çok garip tepki veriyor anlayamadım.
Artı olarak benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda mevcut forumda. Bende onlara cevap olarak benim işlemcim 65 dereceyi geçmiyor diyorum ama tabi aida64 te gerçekten geçmiyor 65 dereceyi.
Biraz önce voltaj değerini kontrol ettim saçma sapan kendi kendine 1.45 lere çıkıyor bu normal değil, değil mi ?

Boşta 1.4 volt
Adsız.png

Anakartın 8+4 Pin CPU girişine sahipmiş. CPU kablo bağlantılarında eksik yok değil mi?
Anakartım da Cpu1 ve Cpu2 güç girişi mevcut. Şu an sadece Cpu1 girişi takılı
Anakartın 8+4 Pin CPU girişine sahipmiş. CPU kablo bağlantılarında eksik yok değil mi?
Kasaya baktım sadece 8 pin takılı, 4 pin boşta

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı