Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Daha öncede belirttim Core Boost Performance açıkken işlemci çekirdeklerin yarısını kapatıp bunu karşılamak için çekirdek frekansını arttırır, sen uzun süre boyunca 4.0 - 4.2 Ghz arasında kullanıyorsun işlemciyi stok soğutucu ile, ayarlar otomatik olduğu için yeri geliyor işlemciye 1.40 V gidiyor.

İşlemciden iyice emin olman için maneul overclock yap. Kendin hızını 3.8 Ghz ile başlayıp 4'e kadar çıkar bunu yaparken de CPU voltajını kademe kademe düşürmen gerekiyor.
Hocam kademe kademe düşürdüm 1.2V’da sıkıntı çıkartmadı 1.1V voltaja aldım görüntü gelmiyor.
Ne yapacağım?

Hocam "core boost" konusunda emin değilim 4.0Ghz'a çıktığını hatırlıyorum, açık olması gerekli. Cumartesi akşam evime döneceğim o zaman bakıp güncelleyeceğim.

Hiçbir ekran gelmiyor, BIOS pili sökmek için içini açtım sistemin sanırım kırdım açma yerindeki demiri, birşeyleri yamulttum. Pil çıkmıyor.
Hocam nasıl kırıldı ya ? Çok mu fazla güç uyguladınız ? Bende BIOS pilini çıkarıp 15-20 dk bekle diyecektim kötü oldu bu...

Hocam nasıl kırıldı ya ? Çok mu fazla güç uyguladınız ? Bende BIOS pilini çıkarıp 15-20 dk bekle diyecektim kötü oldu bu...
Yok yok kırmamışım ben yanlış anlamışım, ordaki demiri yana kaydırıyorum pil hafiften kalkıyor ama elimle alamıyorum.
Yok yok kırmamışım ben yanlış anlamışım, ordaki demiri yana kaydırıyorum pil hafiften kalkıyor ama elimle alamıyorum.
Çok hafiften kalkıyor üstüne basınca geri oturuyor.

Şöyle bir video buldum belki faydası olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuan için dışarı çıkmam gerekiyor gece gelince bizzat yardım etmeye çalışırım Discord üzerinden.

Şöyle bir video buldum belki faydası olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuan için dışarı çıkmam gerekiyor gece gelince bizzat yardım etmeye çalışırım Discord üzerinden.

Tamamdır, çıkarttım hocam BIOS pilini.
Tamamdır hocam, bende deniyeyim tekrar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı