Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

CPU fanın kablosunu bulamadım ki gözükmüyor.

Tamamdır ne yapmalıyım şimdi?
BIOS ekranını açıp OC settings kısmına gel, orda CPU Ratio diye bir yer var onu 38 olarak ayarla işlemciyi 3.8 Ghz olarak göstercek direkt. Aşağıda voltage control kısmı olması lazım ordan 1.35V ile başla CPU voltajını, eğer sistem stabil ise en düşük değeri deneyip yanılarak bulabilirsin. Stres testlerini yapman gerekiyor tabi her defasında 15 dk içinde eğer 80- 85'i geçmiyorsa bir problem yoktur.
CPU core performance ve XMP kapalı olsun bunları yaparken.

BIOS ekranını açıp OC settings kısmına gel, orda CPU Ratio diye bir yer var onu 38 olarak ayarla işlemciyi 3.8 Ghz olarak göstercek direkt. Aşağıda voltage control kısmı olması lazım ordan 1.35V ile başla CPU voltajını, eğer sistem stabil ise en düşük değeri deneyip yanılarak bulabilirsin. Stres testlerini yapman gerekiyor tabi her defasında 15 dk içinde eğer 80- 85'i geçmiyorsa bir problem yoktur.
CPU core performance ve XMP kapalı olsun bunları yaparken.
Kasanın kapağı açık mı olsun, kapalı mı stres testinde?
Ayriyeten CPU Ratio’ya tıklayamıyorum Auto yazıyor.

XMP özelliğim kapalı fakat ram frekansları Dram frequency kısmından ayarlamıştık onu ne yapayım?

Kasayı normalde kapalı şekilde kullancağınız için, kapalı olsun tabii ki.
CPU Ratio özelliğine tıklanmıyor hocam Auto gözüküyor.

XMP özelliği devre dışı fakat Dram Frequency kısmından 2933MHz olarak ayarlamıştım elliyim mi oralara da?
Kasayı normalde kapalı şekilde kullancağınız için, kapalı olsun tabii ki.
Hocam birde ben bu işlemciyi overclocklu kullanamıyacaksam, neden aldım ki.
Bir sorun var gibi.

CPU Ratio özelliğine tıklanmıyor hocam Auto gözüküyor.

XMP özelliği devre dışı fakat Dram Frequency kısmından 2933MHz olarak ayarlamıştım elliyim mi oralara da?
Support For B450M GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

BIOS'un güncel olduğundan emin olalım ilk önce. Burdan dosyayı indir herhangibi boş bir USB belleğe kaydedip BIOS ekranına geri gel, orda M-Flash yazan yere tıkla, gerisini zaten yaparsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Support For B450M GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

BIOS'un güncel olduğundan emin olalım ilk önce. Burdan dosyayı indir herhangibi boş bir USB belleğe kaydedip BIOS ekranına geri gel, orda M-Flash yazan yere tıkla, gerisini zaten yaparsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS’u 2 gün önce güncelledim, güncel zaten.

BIOS açıldığında yukarıda EZ MODE yazması lazım, yazmıyorsa da F7'ye bas öle dene bakalım bir de CPU Ratio olayını.
Ez Mode’da ayar yapabileceğim yer gözükmüyor hocam.
BIOS açıldığında yukarıda EZ MODE yazması lazım, yazmıyorsa da F7'ye bas öle dene bakalım bir de CPU Ratio olayını.
Hocam biz işlemciyi çözmeye çalışıyoruz da, ekran kartı da ısınıyor o konuda ne yapacağız?

Ekran kartı mı arızalı, kasa mı kötü ne yapılması gerekiyor?

Ez Mode’da ayar yapabileceğim yer gözükmüyor hocam.

Hocam biz işlemciyi çözmeye çalışıyoruz da, ekran kartı da ısınıyor o konuda ne yapacağız?

Ekran kartı mı arızalı, kasa mı kötü ne yapılması gerekiyor?
Overlock sayfasını açtığında en başta OC Explorer kısımında "Expert Mode" yazıyor olması lazım. Zahmet olmazsa eğer şu BIOS ekranının bir görüntüsünü paylaşsana kendi anakartım üzerinden gidiyorum belki farklıdır sekmeler.

Ekran kartınıda bir çare bulcaz artık. Ben hala sürekli Game Boost açık olmasından kaynaklı diyorum ama bakalım.

Overlock sayfasını açtığında en başta OC Explorer kısımında "Expert Mode" yazıyor olması lazım. Zahmet olmazsa eğer şu BIOS ekranının bir görüntüsünü paylaşsana kendi anakartım üzerinden gidiyorum belki farklıdır sekmeler.

Ekran kartınıda bir çare bakıcaz artık. Ben hala sürekli Game Boost açık olmasından kaynaklı diyorum ama bakalım.
Hocam dün format atmıştım ve yükte değilken ordaki değerler düşüktü, GTA 5’e vs girince yine yükseliyordu yani oyun oynarkende zaten yükselicek.
46713621_307119416808333_2197668060226125824_n.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı