Ryzen 2600X Yüksek CPU Diyot Sıcaklığı Sorunu

Devereme

Kilopat
Daha fazla  
Anakartım MSI X470 Gaming Plus, işlemcim ise Ryzen 5 2600x. 2 haftalık bilgisayarımda tekrardan sıcaklık derecelerini gözden geçirmek istedim. Baktığımda ise CPU diyotun sebepsizce yüksek olduğunu gördüm.
IMG_9502.JPG

İnternetten araştırdığım da Ryzen kullanıcılarının bu sorunu yaşadığını gördüm. Sizce gözüken derece gerçeği yansıtıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Speccy programın da değer doğru gözükmüyor. Aynı işlemciyi kullanıyoruz program belli ki Ryzen için güncellenmemiş. AMD Ryzen Master programı yükleyip kontrol ettiğiniz de gerçek değerleri görebilirsiniz.

Speccy programın da değer doğru gözükmüyor. Aynı işlemciyi kullanıyoruz program belli ki Ryzen için güncellenmemiş. AMD Ryzen Master programı yükleyip kontrol ettiğiniz de gerçek değerleri görebilirsiniz.

Sağ taraftaki de aida 64 programı. Ryzen master’da sıcaklığı nerden görebilirim?

Sağ taraftaki de aida 64 programı. Ryzen master’da sıcaklığı nerden görebilirim?

Hayır o değil :) En solda ki kısım da 60.75 derece olarak belirtilmiş olan. bir de yukarı da ki kırmızı grafiğin üzerine mouse'u getirerek de yükselmeleri ve alçalmaları görebilirsiniz.
Bakın benim ki de bu şekilde :
1533072157833.png

Hayır o değil :) En solda ki kısım da 60.75 derece olarak belirtilmiş olan. bir de yukarı da ki kırmızı grafiğin üzerine mouse'u getirerek de yükselmeleri ve alçalmaları görebilirsiniz.
Bakın benim ki de bu şekilde : Eki Görüntüle 319748

O zaman sorun yok gibi değil mi? Oyun esnasında çektim o yüzden 60 derece civarı çıktı

O zaman sorun yok gibi değil mi? Oyun esnasında çektim o yüzden 60 derece civarı çıktı
Oyun esnasında ise sorun yok :) Birazcık daha içinizi rahat ettirmek isterseniz de oyuna girerken programı açık bırakın o yukarı da bahsettiğim grafik sıcaklık geçmişinizi gösterecektir. Çıktığınız da kontrol edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı