Ryzen 3 3200G Sisteme güç gelmiyor

Amazon42

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H
Cruical Ballistix 2x8 16 GB RGB RAM
Samsung Odyssey G3 24" 144hz 1ms Monitör
Asus Rog Strix RTX 3060 12 GB Ekran Kartı.
Meslek
Çiftçi
Dostlar selamlar iyi günler. Sistem özelliklerimi aşağıda belirteceğim.
Sorunum şu;
Bilgisayarı yeni aldım ve bir hafta kadar kullandım. Sonra içini açıp temizleyip öyle kullanayım hem daha sağlıklı hem de daha performanslı olur düşüncesi ile. Neyse güzelce hava tuttum temizledim. Söktüğüm herhangi bir parça da yok sadece RAM'ı çıkardım merakımdan bakmak için. Neyse onu geri taktım kabloları geri bağlayıp PC'yi çalıştırdım. Kasa açılıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. Birkaç kez böyle yaptıktan sonra kasa tamamen çalışmayı bıraktı. Neden olmuş olabilir ve ne yapmam lazım sizce? PSU'dan olduğunu düşünüyorum ama müsait zamanım olmadığı için yeni PSU alıp deneyemedim.

Sistemim=

AMD ryzen™3 3200G soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz işlemci
Corsair 16 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM
MSI A320M Pro-VD Plus AM4 soket
SanDisk 480GB SSD.
Rampage redsky 4x120mm kırmızı LED fan USB 3.0 MidT ATX kasa.
Rampage 600W 80+ Plus Power.

Sistemi ikinci el olarak mı aldınız?
Neden içini açıp temizlediniz anlamadım.
Bir de anakartın güç kablolarının takılı olduğundan emin olun. Gevşeme vs var mı?
Ön panel bağlantısındaki kablolar çıkmış olabilir kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda çok bilgili birisi olmasam da denemeye değer bir kaç yöntem var.

RAM'lerin giriş kısmını yumuşak silgi ile (Benzer bir sorunda bende işe yaramıştı.) silin. Statik elektrikle alakalı bir durum da olabilir.

Ekstra olarak bilgisayar kapalıyken anakarttaki BIOS pilini çıkarttıktan 20-30 saniye sonra tekrardan takıp statik elektriği alabilirsin. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ön panel bağlantısı çıkmıştır muhtemelen, ondan sonra sistem açılıp görüntü vermezse bunu yapmanda fayda var.

Aklıma ilk gelen. Kabloları tam oturduğundan ve taktığın tablonun üstünde bir tırnak var. O tırnak taktığın yerdeki çentiğe denk gelecek şekilde taktığından emin ol.

images.jpg

Yani bu ettığım anakart güç kablosu ama taktığın her kabloda neredeyse var.

2) ezbere hiçbir şey takma. Anakart klavuzunu indir. Taktığın kabloların hepsini sök. Klavuza göre tekrar tak.

3) RAM'i doğru taktığından emin ol. Yanlardaki tırnaklarının tam oturduğundan emin ol. 1 tarafı bile kapanmıyorssa RAM'i oturtamamışsındır. Bunları yaptıkltan sonra çalışmazsa tekrar yaz.

Sistemi ikinci el olarak mı aldınız?
Neden içini açıp temizlediniz anlamadım.
Bir de anakartın güç kablolarının takılı olduğundan emin olun. Gevşeme vs var mı?
Ön panel bağlantısındaki kablolar çıkmış olabilir kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sistemi ikinci el aldım ve içini açtığım da biraz toz vardı, dediğim gibi sistemin sağlığı ve performansı daha iyi olsun diye böyle bir şeye giriştim.
Bilgisayardan pek anlamıyorum hocam anakart güç kabloları hangileri oluyor.
Ön panelde ki kablolara baktım hepsi takılı.
Güç kaynağından olabilir diye düşünüyorum hocam. Bunu anlamanın bir yolu var mı?
Bu konuda çok bilgili birisi olmasam da denemeye değer bir kaç yöntem var.

RAM'lerin giriş kısmını yumuşak silgi ile (Benzer bir sorunda bende işe yaramıştı.) silin. Statik elektrikle alakalı bir durum da olabilir.
Statik elektrik olayı da aklıma geldi hocam ama pek bilmediğimden dolayı kurcalayıp daha da bozmaktan korktum. Akşam dediğinizi deneyeceğim ama.
Bu konuda çok bilgili birisi olmasam da denemeye değer birkaç yöntem var.

RAM'lerin giriş kısmını yumuşak silgi ile (benzer bir sorunda bende işe yaramıştı.) Silin. Statik elektrikle alakalı bir durum da olabilir.

Statik elektrik olayı da aklıma geldi hocam ama pek bilmediğimden dolayı kurcalayıp daha da bozmaktan korktum. Akşam dediğinizi deneyeceğim ama.

Hocam statik elektrik boşaltmanın en pratik yolu kasanın güç kablosunu çıkarmak ve güç Power tuşuna 5-10 defa basmak olur.
Bu şekilde deneyin eğer gene güç gelmez ise farklı bir PSU ile deneyin.
Bilgisayardan anlayan biri var ise güç kablolarını kontrol etsin.

Ekstra olarak bilgisayar kapalıyken anakarttaki BIOS pilini çıkarttıktan 20-30 saniye sonra tekrardan takıp statik elektriği alabilirsin. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ön panel bağlantısı çıkmıştır muhtemelen, ondan sonra sistem açılıp görüntü vermezse bunu yapmanda fayda var.

Bunu denedim hocam hatta 30-40 dk kadar çıkarıp bekledim ama hiçbir işe yaramadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı