Çözüldü Ryzen 3600 85 derece sıcaklık normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bragne

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 2600'den 3600'e geçiş yaptım. Oyun oynarken Ryzen 2600 65 dereceyi asla geçmiyordu. Fakat Ryzen 3600 ile 85 dereceleri bile görüyorum. Bu durum normal midir?

Afterburner'daki işlemci değerlerine bakabilirsiniz?

Dosya Ekleri

• 2HeBRE.png
    2HeBRE.png
    574,6 KB · Görüntüleme: 446
Son düzenleyen: Moderatör:
Montajda ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir? Montajı kendim yapmadım pek anlamadığım için. Olmadı sizin vereceğiniz bilgiye göre bakayım sıkıntı varsa düzeltmeye çalışayım.
Mantıkta işlemciye oturan kısım tam işlemciye temas etmeli. Tabiri caiz ise tam işlemciyi öpmeli. Sök tak yaparsanız ardından iyice sıktığınızdan emin olursanız denenebilir.

Herkeste durum böyle mi peki default ayarlarda?
Bu arada dün işlemciyi ilk taktığımızda bilgisayar açılmadı beta BIOS güncellemesi kurulu olmadığı için. Bu yüzden tekrar 2600'ü takıp güncelleme yaptıktan sonra tekrar 3600'ü taktık. Bu arada termal macunu yenilemek gerekir miydi?

Son düzenleme:
Fan sesi rahatsız etti mi?

CPU kullanımına bağlı olarak sıcaklık arttıkça fan da hızlı dönüyor ses yapıyor tabii ama oyunları kulaklıkla oynadığım için fark etmiyorum. Watch Dogs 2 denemesi yaptım en yüksek sıcaklık olarak 80 dereceleri anlık olarak gördüm fakat genel itibariyle 73-74 derecelerde oynadım. Bu işlemi yapmadan önce 93 dereceyi bile görmüştüm. Ayrıca daha düşük sıcaklıklar için daha düşük değerler de girebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı