Çözüldü Ryzen 3600 85 derece sıcaklık normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bragne

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 2600'den 3600'e geçiş yaptım. Oyun oynarken Ryzen 2600 65 dereceyi asla geçmiyordu. Fakat Ryzen 3600 ile 85 dereceleri bile görüyorum. Bu durum normal midir?

Afterburner'daki işlemci değerlerine bakabilirsiniz?

Dosya Ekleri

• 2HeBRE.png
    2HeBRE.png
    574,6 KB · Görüntüleme: 446
Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında değilse anormal, yük altında normaldir havada sıcaksa özellikle.

Aynı işlemciyi Noctua U14S soğutucu ile kullanıyorum 65 derece ortalamalarında yük altındayken. Duruma göre 70 olabiliyor. Normal kullanımda 30 - 40 derece arası.

85 derece normal değil! BIOS üzerinden CPB kapatın ve öyle test edin. Kapatmak istemiyorsanız fan hızını arttırabilirsiniz, bunun sonucundan fanın ömrü kısalır. Ama etkisi olacaktır diye düşünüyorum.

Fan termal macunlu olarak mı taktınız yoksa kendiniz termal macun sürdünüz mü?

Oyunlarda genelde 70-80 derece oluyor. Ryzen 2600 ise 65'i asla geçmiyordu.
85 derece normal değil! BIOS üzerinden CPB kapatın ve öyle test edin. Kapatmak istemiyorsanız fan hızını arttırabilirsiniz, bunun sonucundan fanın ömrü kısalır. Ama etkisi olacaktır diye düşünüyorum.

Fan termal macunlu olarak mı taktınız yoksa kendiniz termal macun sürdünüz mü?
Fan termal macunlu olarak geldi. Ben de öyle taktım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı