Ryzen 3600 BIOS ayarları ve ısınma

batuhanzdemir

Centipat
Merhabalar. Eski sistemimi güncellemek adına Ryzen 3600 ve RTX 2060'lı bir sistem yükseltme yaptım. Geçtiğimiz hafta sipariş vermiştim dün her şey elime ulaştı ve sistemi topladım.

Yeni aldığım parçalar şöyle:

MSI B450 Tomahawk Max.
MSI RTX 2060 Gaming Z.
Corsair 2x8 3200 MHz RAM.
XPG 512 GB SSD.
Ryzen 3600.

Eski sistemimden sadece 750W PSU'm 1 TB depolamam ve Corsair 200R kasam kaldı. Sistemi SSD üzerine kurdum, Driver'larımı güncelledim. BIOS üzerinden RAM'lerimi 3200MHz'e çıkardım. Steam'den The Forest'a girdik birkaç arkadaş, birkaç saat en yüksek ayarlarda oynadım herhangi bir FPS düşmesi veya çökme yaşamadım. Sonrasında CS:GO'ya girdik ve birkaç dakika sonrasında sistemim çöktü. Isıdan kaynaklandığını anladım sonrasında ve araştırmaya başladım. Technopat forumda buna benzer sorunlar olduğunu gördüm ve BIOS üzerinden şu ayarları yaptım. CPU'yu 4 GHz'e sabitledim voltajım 1.3. AMD coolnquiet kapalı. Core performance Boost kapalı. Bunlar sonrasında tekrar CS:GO'ya girdim bir sorun yaşamadım. Fakat Warzone'a girip 5 dakikalık oyun sonrasında işlemcim yine 90 derecenin üstündeydi birkaç dakika içinde de sistemim tekrar kapattı kendini. Biliyorum çok fazla konu açıldı, çoğunu okudum anlamaya çalıştım. Yaptığım ayarların ısınma olayını çözememiş olma sebebini bulamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. CPU GHz'ini 3.6'ya düşürürsem işe yarar mı ve voltajım kaç olmalı?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı