Ryzen 3600 overclock ayarları stabilizasyonu olumsuz etkiler mi?

Bragne

Kilopat
Katılım
29 Ağustos 2017
Mesajlar
290
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. İşlemciyi 1.175v 4300MHz şeklinde kullanıyorum. Sormak istediğim şey ise işlemciyi sabit hızda kullanmak istemediğim için global state, cool and quite gibi ayarları açık tutuyorum. Bu ayarların açık olması overclock ve stabilizasyonu olumsuz etkiler mi? İşlemci sadece oyunlarda tavan frekansa çıksa yeterli benim için.
 
Her şey doğru görünüyor. O voltajla o frekansı iyi yakalamışsın. O ayarlar zaten yük azaldıkça işlemci ısısını ve tüketimi azaltabilmek için varlar. Eğer o voltajla o frekans bir arada bir sorun yaşamadıysan oyunlarda da bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum ve evet o frekasta dolaşacaktır. Buna emin olmak içi MSI Afterburner kurup işlemci frekansını gözlemlesen daha yerinde olur.
 
Her şey doğru görünüyor. O voltajla o frekansı iyi yakalamışsın.
2010SUS almıştım geçen sene şansa sanırım o yüzden yakalayabildim. Genelde izlediğim overclock videolarında o ayarları kapatıyorlar da onun için sordum acaba herhangi olumsuz bir etkisi olur mu diye. Teşekkür ederim cevap için.
 
Bende aynı işlemci 1.2 Volt 4.2 GHz de sabit kullanıyorum ve o ayarlar bende de açık. Sürekli sabit hız isteyenler kapalı tercih ediyor. Sen dediğim gibi Afterburner ile gözlemle oyun oynarken. 2010SUS kod konusunda bilgim yok ama şanslı silikona dek geldiğin kesin.
 
Oynarken frekanstan eminsen aynen kalsın.
Sadece Core Performance Boost ve Precision boost OverDrive açık olmasın. Bunlar manuel overclocka ters ayarlar.
 

Geri
Yukarı