Ryzen 3600x Sıcaklık Problemi

Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisininde belirttiği 3600 için 3125v. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yontemide kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.
Afedersiniz yukarıda 3125 V yazmışım orası 1,325 olacaktı
Dostum aceba Aida6'de testte kac W ve kac A cekiyor resim atma sansin var mi?
Akşam test yapıp resim atarım

Arkadaşlar dün akşam Ryzen 3600 islemcimi (anakart MSI B450 Tomahawk Max) BIOS ayarlarindan Core performans Boost'u kapattım. PC'yi açıp Ryzen master üzerinden manuel overclock yaptım. Maksimum voltajı 1,325 cekirdekleri de 4125 MHz getirdim 20 dk stres teste soktum maksimum 80 dereceyi gördü. Cpuz üzerinden Bench yaptığımda stock halinden yüzde 2 ile 4 arasında fark oluyor ve o dalgalanmalar gitti hem voltaj sıçraması yaşamıyorum hem de sıcaklık yukarıdaki donanimhaberde belirtilen makaleden yola cikarak yaptım bilginize.
Bu arada CPU boşta 40 derecelerde.
Stok soğutucu ile mi bu değeri alıyorsun ? Kasan hangi model ? Bir de arkadaşın dediği gibi, konu sahibi yaptığı araştırmada AMD yetkilisinin herhangi bir voltaj sabitlemesi yapmayın, dediğini söylemişti. Sizin kaynağınız varsa belirtir misiniz ?

ekran1.jpg
ekran2.jpg
ekran3.png
ekran4.png

Eski sistemden kalan CM Seidon 120M sıvı sogutucum takılı. Kasa CoolMaster ın Matx bır kasası tam model hatırlamıyorum.geldiğimden beri stres test yapıyorum farklı frekans ve voltajlarda.
Fakat belirtmeliyim ilk bu ayarlarda testleri bu kadar uzun yapmamıştım ve şuan belli noktadan sonra tam yükte 90 dereceye ulaştı sıcaklık

Eki Görüntüle 472389Eki Görüntüle 472390Eki Görüntüle 472391Eki Görüntüle 472392
Eski sistemden kalan CM Seidon 120M sıvı sogutucum takılı. Kasa CoolMaster ın Matx bır kasası tam model hatırlamıyorum.geldiğimden beri stres test yapıyorum farklı frekans ve voltajlarda.
Fakat belirtmeliyim ilk bu ayarlarda testleri bu kadar uzun yapmamıştım ve şuan belli noktadan sonra tam yükte 90 dereceye ulaştı sıcaklık
4.2 de 75W hiçbir şey ya 32A yazıyor işlemci bir şey çekmiyor ki çok teşekkür ederim. Benim işlemci 120W çekiyor.

Evet ama sıcaklık konusuna dikkat edin derim ben eski sıvı sogutucumla 90 derece gördüm ve çok şaşkınım. Yeni bir soğutucu alsam mı diye düşünüyorum şuan.
Sıcaklık çok fazla bana göre. Voltaj sanitleyince sıcaklık düşüyor diyorlar. Ancak ben voltaj sabitlemeden 3600x ile stres testinde en fazla 76 derece görmüştüm. Bence soğutucuyu söküp macunu falan güzelce yenileyip tekrar tak.

Sıcaklık çok fazla bana göre. Voltaj sanitleyince sıcaklık düşüyor diyorlar. Ancak ben voltaj sabitlemeden 3600x ile stres testinde en fazla 76 derece görmüştüm. Bence soğutucuyu söküp macunu falan güzelce yenileyip tekrar tak.
Evet kaliteli bir termal macun alacağım ucuz biseydi kullandığım
Evet kaliteli bir termal macun alacağım ucuz biseydi kullandığım
Var mı önerisi olan ? Mümkünse pazarda bulunabilen bişey olsun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı