İşlemcinin 90 derece ve üzeri sıcaklığa çıkması normalmiş ve 100-120 dereceye kadar çıkabiliyormuş. Arkadaşın aldığı kaynak AMD Resmi Türkiye Distribütörü'nden rastgele konuştuğu birisi. Herhangi bir resmi kaynak yok ortada. Bende diyorum ki bu yanlış, yanlış bilgilendirme yapamazsın dediğimde de "okey doğru resmi bir kaynak yok ortada sadece konuştuğum birisi" demek yerine "ben karşı taraftan ne duyduysam buraya onu yazdım bir yerlerimden uydurupta yazmadım madem sen çok bilgilisin çok iyi biliyorsun sen aydınlat herkesi" cevabı alıyorum. Çok bilgili olsam bu konu 17 sayfa sürmezdi zaten, işin içinde silikon kalitesinin, kasa havalandırmasının, kullanılan sistemin de fark yarattığını önceki yorumlarda belirtmemize rağmen hala algılayamıyorsa sıkıntı büyük.
AMD'nin kendi ana sayfasında bile "En Yüksek Sıcaklık" değeri 95'i gösteriyor. AMD Resmi Türkiye Distribütörü, AMD'den daha iyi mi biliyor? Buna ek olarak, bu konuyu tartıştığımız süresince 100'den fazla post okudum ki bunları da paylaştım, Reddit'te ne AMD_Robert derece hakkında böyle bir resmi bir belge paylaşmış ne de sıcaklık hakkında net bir şey belirtmiş. Sadece voltajın kafa atma durumundan çıkan sıcaklık değerinin normal olduğunu söylüyor ki bunu daha önceki yorumlarımda zaten kaynak olarak vermiştim. Hiçbir şekilde "max temp" veya "safe temp" hakkında net bir sayı belirtmiyor. İstediğin foruma, posta, yoruma bak kimseden 90 derece üstü ve 100-120 derece çıkabilmesinin normal olduğunu ve normal olacağının yorumunu göremezsin.
Ama arkadaş bunu algılayamıyor ve "çok biliyorsan sen çöz" durumuna düşürüyor. Önceki yorumlarda çözümler mevcut, geçici ve kalıcı çözümleri zaten ürettik. Daha önceki yorumlara bakmayan insan gelip burada böyle yorumlar yapması da çok ilginç. Önceki yazdığı yorum zaten "Yanlış Bilgilendirme" olarak işaretli. Hala neyin tartışması dönüyor ben anlamış değilim. Arkadaş kafasına göre yorum yapmaya devam edebilir. Buna benzer bir problemi olan ve bilgi donanımına sahip olan arkadaş konuya geldiği zaman yorumları okuyunca zaten ne demek istediğimi anlayacaktır. Bu saatten sonra arkadaşa cevap vermeyi bırakıyorum zaten algıda problem olunca anlatması da baya zor oluyor.