Ryzen 5 1600 AF RTX 2060 darboğaz yapar mı?

majesteleri55

Kilopat
Katılım
28 Nisan 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ASUS Prime A340M F anakartım var bu anakartı B450M ile değiştirmek istiyorum. Overclock için stok soğutucu ile overclock yaptığımda RTX 2060 ekran kartım CS:GO'da darboğaz yapmaya devam eder mi sizce? Şu an 220 FPS ile oynuyorum ama oyunda sanki 220 FPS'lik akıcılık yok gibi. Bu FPS değerleri sizce normal mi? Oyun çözünürlüğüm 1024 * 768.
 
Çözünürlüğü düşürmek ekran kartına verilen yükü işlemciye doğru kaydırır. 1080P'de çok az bir miktar yaptığı durumlar oluyor ama genel olarak yapmıyor diyebilirim ancak 1024x768 çözünürlükte darboğaz kaçınılmaz.
 
Oyun oynarken kasanız belli sayıda resim üretir "frame per second" monitörünüz size belli sayıda resim gösterir. (60-75-100-120-144-VS.) İkisinin senkronize/aynı olması demek akışkan, kırılma olmadan oyunu oynarsınız/görürsünüz demek.

V-Sync ne yapar? Monitörünüz sabit 60 kare gösteriyorsa, kasanızın 200 FPS kapasitesi varsa, kasanızı 60 FPS üretmesini sağlar ve hem kasanız yorulmaz hem kırılma olmadan akıcı oynarsınız.

Örnek; monitörünüzü 144 heartz alıp, kasanız 144 FPS üretemez ise; kasanız mesela 100 FPS üretir ama monitörünüz size 144 kare göstereceği için bazı kareleri kasa üretmeden monitör bir önceki resimden kalanı gösterir ve kırılmalar olur. 60FPS'ye göre daha akıcı görürsünüz evet fark edilir ancak yine de kırılmalar olur, başka bir değişle 'akmaz' oyun.

Veya monitörünüz 60 heartz ise, kasanız 200FPS üretiyor ise; V-Sync açtığınızda monitörünüz 60 heartz olduğu için kasanızı 60'a limitler ve kasanız yorulmaz, kasa 60 FPS üretir, monitör 60 gösterir kırılma olmaz ve kasa zorlanmaz ama 60 FPS oynarsınız oyunu. V-Sync açmazsanız kasa 200 üretir ama siz 60'ını görürsünüz ve monitör 1 kareyi gösterene kadar kasa diğer kareyi üretip monitöre yolladığı için siz ekrandaki karenin yarısını yeni yarısını eski kare görürsünüz yani kırılmalar olur.

Kasanız oynayacağınız oyunda ne kadar FPS üretiyorsa ona göre monitör almak daha iyi sonuç verir, iyi sonuç derken 'eğlenceli, kırılma olmadan oynarsınız' ayrıca monitörlerdeki 'tepki hızı', kasada üretilen karenin size gösterilene kadarki gecikme gibi düşünebilirsiniz, kasada üretilen kareyi ne kadar geç görüyorsunuz gibi tam olarak değil ama basit olarak böyle düşünmekte zarar yok.

İşlemcinizin hız aşırtma potansiyeli var stok soğutucu ile güzel sonuçlar çıkabilir.
 
Monitörüm Asus TUF VG249 144 hz freesnyc teknolojisi var fakat NVDİA kartlar içinde adaptive sync özelliği varmış display port kablosu alıp g-sync açtım. Monitör de sıkıntı yok gibi şuanlık sanki ama işlemci performansı sanki biraz düşük kalıyor gibi geldi bana. Rekabetçi için düüşük çözünürlük çok iyi oluyor alışmışlıkta var işin içinde 1080p de kesinlikle adam vuramam ben :D işlemciye oc yaptığım da bu sorun ortadan kalkar mı arkadaşlar?
 
Rekabetçi için düşük çözünürlük çok iyi oluyor alışmışlık da var işin içinde 1080P'de kesinlikle adam vuramam ben. :D İşlemciye OC yaptığımda bu sorun ortadan kalkar mı arkadaşlar?
Rekabetçi dediğine göre Valorant, CS:GO oynuyorsun galiba. Bu oyunlarda zaten alacağın FPS çok yüksek olacağından ötürü pek takılmana gerek yok darboğaz mevzusuna.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı