Ryzen 5 1600X sistem RAM değişikliği sonrası donmaya devam ediyor

• Konuyu başlatan wroNN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 64
  • Görüntüleme 3.807

wroNN

Megapat
Daha fazla  
Önceden 2133 MHz RAM'im vardı.

Buraya sorduğumda RAM'i 3000 MHz'e çıkarttığımda sorunun kalkabileceği söylendi bende 3000 MHz RAM alıp taktım fakat durum değişmedi neredeyse.

Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Çok sinir bozucu bir durum.

Sistemim:

• Ryzen 5 1600X.
  • RX 590.

Son düzenleyen: Moderatör:
FAT 32 olması doğru, Windows'tan direkt kurulum USB'si oluşturabilirsiniz.
Sıfırdan kurulum diskleri biçimlendirdikten sonra kurmak demek.
Yine aynısı oluyor. Önceki seferde de böyle olmuştu bir şekilde olmuştu ama hatırlamıyorum...
FAT 32 olması doğru, Windows'tan direkt kurulum USB'si oluşturabilirsiniz.
Sıfırdan kurulum diskleri biçimlendirdikten sonra kurmak demek.
Kusura bakma tekrar soruyor olabilirim aynı şeyi fakat emin olmak için soruyorum. Şimdi MBR'i mi seçmem lazım ?

Dosya Ekleri

• rufus.png
    rufus.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Şaka gibi. Hala ''Yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut ir bölüm bulamadık.'' hatası alıyorum.
Çok ilginç. Yukarıda yazdığım 2 yöntemi de denediniz mi? Bütün disk bölümlerini silin ya da CMD üzerinden dediğim komutları uygulayın.

Windows sitesinden kurulum USB'si oluşturmayı deneyin.

Çok ilginç. Yukarıda yazdığım 2 yöntemi de denediniz mi? Bütün disk bölümlerini silin ya da CMD üzerinden dediğim komutları uygulayın.

Windows sitesinden kurulum USB'si oluşturmayı deneyin.
Hepsini yaptım ilginç gerçektende.
Dediğiniz komutları yaptıktan sonra bu hatayı alıyorum. İnternette baktım format dosyalarında sorun vardır demişler. İşin garip yanı Windows'un kendi dosyaları bunlar. Alternatif olarak diğer sitelerden indirmem sıkıntı yaratır mı iso dosyasını ?

Dosya Ekleri

• 15796739148678813135454173203114.jpg
    15796739148678813135454173203114.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Hepsini yaptım ilginç gerçektende.
Dediğiniz komutları yaptıktan sonra bu hatayı alıyorum. İnternette baktım format dosyalarında sorun vardır demişler. İşin garip yanı Windows'un kendi dosyaları bunlar. Alternatif olarak diğer sitelerden indirmem sıkıntı yaratır mı iso dosyasını ?
Güvenilir kaynaklardan indirebilirsiniz. Aslında başka bir Flash varsa onunla deneseniz daha iyi olur bence.
Rufus kullanmadan Windows aracı ile de oluşturabilirsiniz, ben genelde böyle yapıyorum.

Kasanın ön tarafına takmıştım. Arka tarafa, anakarta taktım ve oldu. Teşekkür ederim. HDD'ye kuruyorum sistemi ondan sonra da kendim güncelleceğim sürücüleri. Umarım düzelir.
Çok sevindim hocam. :) Kolay gelsin. Bu arada masaüstü gelir gelmez İnternet bağlantısını kesmenizi tavsiye ediyorum, çünkü Windows arkada sürücüleri kendisi yüklüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı