Ryzen 5 2400G + RX 570 sistemde APU GPU gözükmüyor

Caglar95

Kilopat
Yer
Muğla
Daha fazla  
Yeni topladığım APU işlemcili sistemde sürücüleri kurduğumda aygıt yöneticisinde sadece Radeon RX 570 grafik sürücüsü görünüyor, APU ekran kartını göremiyorum. Bu sistemde iki ekran kartını da kullanmak için ne yapmam gerekiyor? Şu an sistem hangi grafik kartını kullanıyor bilmiyorum, ekran kartının fanı çalışmıyordu baktığımda acaba APU ekran kartı mı devrede diye düşünüp bu konuyu açmak istedim eksik driver mı kurdum acaba yada hangi grafik kartı kullanılıyor şu an sistemimde nasıl anlarım? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici ekran kartı takılıyken dahili GPU devre dışı kalır. Dual Graphics de çalışmaz.
Ekran kartı belli bir sıcaklık düzeyine ulaştıktan sonra fanlar çalışır.

BIOS'tan Multi GPU tarzında başlıklar arayın, eğer bulursanız açın. Bunu yaptığınız takdirde çift ekran kartı kullanabilirsiniz.

Nasıl yapılırı için, Ryzen 3 2200G Onboard ile 1050 Ti Ekran Kartı Birlikte Kullanılır mı? - Technopat Sosyal

Eğer BIOS'unda multi GPU'ya dair bir ayar yoksa korkarım kullanamazsın.

Her tarafını didik didik ettiğine emin ol, eğer arama fonksiyonu varsa onu da kullan, "multi" diye arat, varsa çıkar.

Fakat arkadaşın dediği gibi, iki ekran kartı beraber bir oyunu çalıştıramaz. Sadece ikisi de "çalışır". Farklı uygulamalar atayabilirsiniz. Onun ayarları da bağlantısını verdiğim mesajda mevcut.

Harici ekran kartı takılıyken dahili GPU devre dışı kalır. Dual Graphics de çalışmaz.
Ekran kartı belli bir sıcaklık düzeyine ulaştıktan sonra fanlar çalışır.
Sistemimde Rx570 devamlı aktif olacak o halde peki bu ekran kartının ömrünü kısaltma vs. gibi problemlere yol açar mı? Sürekli İntel işlemci ve laptop kullandığım için AMD konusunda bilgim yok denecek kadar az, o yüzden hala kafamda İntel'in boştayken İntel HD Grafik kullanması alışkanlığı duruyor.

Dostum, o leptoplarda güç tüketimini düşürmek için yapılan birşey. Masa üstü sisteminde ikiside ayrı olarak beslendiği için ömür yeme gibi bir durum söz konusu olmaz. Bende msi gamins 1050 var. Cs de bile oc yapıpta kullanıyorum. Sıkıntı olmaz merak etme

Sistemimde Rx570 devamlı aktif olacak o halde peki bu ekran kartının ömrünü kısaltma vs. gibi problemlere yol açar mı? Sürekli İntel işlemci ve laptop kullandığım için AMD konusunda bilgim yok denecek kadar az, o yüzden hala kafamda İntel'in boştayken İntel HD Grafik kullanması alışkanlığı duruyor.

Hayır, ekran kartlarının özel "boş durum"ları bulunur. Masaüstündeyken, video izlerken, internette takılırken bu duruma geçerler. Bu durumdayken çok daha az elektrik tüketir (5-30 watt), çok daha düşük çekirdek ve bellek frekansına düşerler. Bu düşük frekans bile günlük birçok işe yeterli gelmektedir.

Karşılaştırma olması açısndan oyunlarda 100-200 watt arası tüketimler söz konusudur.

Laptoplarda kullanılmasının temel sebebi Intel'in dahili ekran kartının işlemciyle beraber güçlendirilmesi ve çok daha az enerji tüketmesi (5-10 watt).

Örneğin bir videoyu açtın ve tam ekran yaptın, Nvidia ekran kartı daha kaliteli bir resizer kullanacak, bir miktar daha fazla elektrik kullanacak ama daha kaliteli bir video sunacaktır.

Sonuç olarak, 20 watt fazla tüketim elektrik faturasında hissedilmeyecek bir etki oluşturur.

Ama laptop için belki de değerli yarım saatlik bir ek batarya süresi sağlar.

Amaç az çok budur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı