Ryzen 5 2600X işlemci aşırı ısınıyor

• Konuyu başlatan Wynex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 9.217
Aynı hatayı bende yapmıssım radyatör montajında. Fanlar dışarıdan hava alıp radyatörün ustunden kasanın ıcıne ufleyecek. Bu sekılde içerideki havayı dışarı atmaya çalışıyor. Sıcak hava ile radyatörü sogutmaya calısıyor anlayacağın.
Fotoğrafını atabilir misin nasıl yapacağımın hocam, ayriyeten bu bana kaç derecelik bir artı sağlar, bir konuda 3-5 derece sağlayacağını görmüştüm.

ben nzxt kullanıyorum. onunda resimlerinde falan fan böyle kasanın içinde gözüküyordu. Ancak fanın taze havayı alıp içeri üflemesi lazımmış. Resim atamam ama tarif edeyim. Radyatör fanların şuan kasanın içine bakıyor ya. oradan söküp radyatörün diğer tarafına koymalısın. Suan Fan-radyatör-kasa senın montaj sıralaman. Halbuki radyatör-fan-kasa olmalı. anlatabıldım umarım.

İşlemci için bir şey diyemiyorum, RAM voltajı uç noktada. Anakart voltajı basmış resmen. DRAM voltajını Override 1.30 ayarlayıp Memtest yapın.
Hocam DRAM Override Voltajını 1.30 ayarladım, MemTest64 v1.0 yükledim, 7 dakikadır devam ediyor şu anda. Ne zaman sonlandıracağım? Ayriyeten MemTest64’ü başlatıp, Start Test’e bastığım andan itibaren CPU kullanımım %100 ve işlemcim 56 derece, neden AIDA64’de %100 kullanımda daha fazla sıcaklık oluyor?

Ayriyeten 7 dakikadır da görev yöneticisinde bellek kullanımım %67, %100 olması gerekmiyor muydu?
Yav fanın radyatörle kasa arasında olucak işte. Şuan radyatörün kasayla fan arasında.
Anladım hocam, dediğiniz şekilde takmıştım fakat ön panel kapağını tam oturtamamıştım fakat yine de deneyeceğim.

Anladığım kadarıyla fanlar kasanın içinden gözükmeyecek.
Ayriyeten fanların konumu önemli mi tersi düzü yani.

Stok soğutucu ile o değerleri alıyor insanlar. Sıvı soğutmada bu değerler olmamalı.
Termal macun ve soğutucu bloğun CPU ya montajı bile çok önemli. Doğru devir sayıları ile sıkmayı deneyin. Ayrıca Pompa devri full her zaman işe yaramaz. Su, sıcaklığı alamadan radyatöre gönderir cok hızlı devirlerde. Ornek olarak bence 1300-1500 RPM deneyin. Hava akışı da dışarıdan serin havayı radyatöre alıp içeri doğru vermeli. Bu düzende radyatör kasanın önünde olabilir. Isınan hava üst ve tepe bölümü fanlarla atılır. Ben bu şekilde en iyi verimi alıyorum.
Montajına baktığımda fanların yanlış. Radyatör konumu en iyi yerde bana göre. Dışarıdan içeri versin. Ayrıca altta bir bölüm daha varsa sadece fan ekleyip içeri hava verebilirsin. Kasanızın üst fanları ve atka egzos fanı kesinlikle dışarı doğru yönlenmeli.

Stok soğutucu ile o değerleri alıyor insanlar. Sıvı soğutmada bu değerler olmamalı.
Termal macun ve soğutucu bloğun CPU ya montajı bile çok önemli. Doğru devir sayıları ile sıkmayı deneyin. Ayrıca Pompa devri full her zaman işe yaramaz. Su, sıcaklığı alamadan radyatöre gönderir cok hızlı devirlerde. Ornek olarak bence 1300-1500 RPM deneyin. Hava akışı da dışarıdan serin havayı radyatöre alıp içeri doğru vermeli. Bu düzende radyatör kasanın önünde olabilir. Isınan hava üst ve tepe bölümü fanlarla atılır. Ben bu şekilde en iyi verimi alıyorum.
Montajına baktığımda fanların yanlış. Radyatör konumu en iyi yerde bana göre. Dışarıdan içeri versin. Ayrıca altta bir bölüm daha varsa sadece fan ekleyip içeri hava verebilirsin. Kasanızın üst fanları ve atka egzos fanı kesinlikle dışarı doğru yönlenmeli.
Üstlerde fan var resimde görülmemiş sanırım hocam, üstte 2 adet fan var, arkada egzoz fan mevcut.
Kasadaki ekran kartının hariç tüm fanlar full devir dönüyor, pompayı düşük devirde de denedim sonuç yine aynıydı.

Şimdi hocam üstteki 2 fan egzoz fan olacak şekilde ve arkadaki fan egzoz fan olacak şekilde mi ayarlamamı mı istiyorsunuz, sıvı soğutucuda bir değişiklik yapmalı mıyım, yani fanları arkaya almak gibi.

Doğru devir sayıları ile sıkmayı deneyin.
Bu mesajını tam olarak anlayamadım emin olmamakla beraber pompanın vidalarını eşit sıkmamı söyledin yanlış anlamadıysam, öyleyse zaten o şekilde yapılı.
İşlemci için bir şey diyemiyorum, RAM voltajı uç noktada. Anakart voltajı basmış resmen. DRAM voltajını Override 1.30 ayarlayıp Memtest yapın.
RAM testi bitmedi ben de 15'inci dakikada bitirdim, doğru program ile mi yaptım bilmiyorum fakat, sonuç bu şekilde;

Adsız.jpg

Üstteki ve egzosdaki fanlar kasa içi havayı dışarı atacak şekilde yönlensin. Isınan hava yükselir.
Radyatörünüzün konumu güzel. Radyatörün fan yönleri hatalı. Bunlarda dışarıdan içeriye doğru yönlensin. İşlemci bloğu montajında 4 / 2 vida vardır. Bunların hepsini eşit turda sıkmalısınız. Yine sorun devam ediyorsa bence soğutucu problemli. Stok değerlerde bile 60 derece olmamalı.

Bakın. Böyle bir mantık yok.
Fanı, radyatör öncesine de taksanız, çıkışına da taksanız önemli olan fanın yönü ve ikilinin konumu.
Bunu da kasa belirler. Size + / - kazandırmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı