Ryzen 5 2600X işlemci aşırı ısınıyor

• Konuyu başlatan Wynex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 9.216
Bakın. Böyle bir mantık yok.
Fanı, radyatör öncesine de taksanız, çıkışına da taksanız önemli olan fanın yönü ve ikilinin konumu.
Bunu da kasa belirler. Size + / - kazandırmaz.
Hocam kusura bakmayın bu tarz konularda fazla kafam basmıyor. Fotoğraf vs atma şansınız var mı?

Bakın. Böyle bir mantık yok.
Fanı, radyatör öncesine de taksanız, çıkışına da taksanız önemli olan fanın yönü ve ikilinin konumu.
Bunu da kasa belirler. Size + / - kazandırmaz.
Radyatör fanlarını öbür türlü takmamı mı istiyorsunuz yani stickerlı tarafını mı?

Egzoz fan mantığıyla yola çıkıyorum umarım yanlış düşünmüyorumdur.

Memtest86 kullanırsan daha iyi olur. 30 dakika kadar test yapacaktır. Ben 1.30V ile 3200MHz kullanıyorum 2933MHz için 1.30V yeterli olacaktır ama yine de test etmende fayda var.

Radyatör fanınız en dışta ve dışarıdaki havayı alıp radyatörden geçirip kasa içerisine gönderecek şekilde konumlanmalı. Umarım doğru anlatabilmişimdir.
Hocam onu anlayamıyorum işte, egzoz fan mantığı gibi mi olmalı, hani bir tarafı egzoz fan oluyor, bir tarafı tahliye fanı. Ters mi çevireceğim fanı yani?

Bakın. Fanın göbeğini tutan 4 bacak vardır ve çeperine bağlıdır. Kablonun çıktığı yerdir.
ALtında fan ile ilgili teknik veriler vardır. Bu bölge fanın altı olmaktadır. Ve hava buradan çıkar.
Fanın üst bölgesinden de hava emilir.

Hocam onu anlayamıyorum işte, egzoz fan mantığı gibi mi olmalı, hani bir tarafı egzoz fan oluyor, bir tarafı tahliye fanı. Ters mi çevireceğim fanı yani?
Hayır. Kasa fanlarınız egzos, radyatör fanınız dışarıdan içeriye hava alacak şekilde konumlanmalı. Radyatör fanı tahliye yapamaz. Aksi takdirde zaten içeride ısınmış bir havayı radyatörden geçirir ve radyatörü soğutamaz.

Egsoz fanı dediğimiz durum normal fandan bir farkı yoktur. Ayrıca bir durum değil, bir tabirdir.
Havayı dışarı atacak şekilde fanı vidalarsanız egzos mantığı olur.
Kasanızın detaylı bir adet fotoğrafı atarsanız size ne yapmanız gerektiğini söyleriz.
Hocam fanları radyatörün diğer tarafına takın. Dışarıdan radyatöre direk soğuk hava gelsin.

Bazı kasalar bu tür montajı engeller. Radyatör arkasınada fanı havayı emecek şekilde de takılırsa yine aynı akış sağlanmış olur.

Hayır. Kasa fanlarınız egzos, radyatör fanınız dışarıdan içeriye hava alacak şekilde konumlanmalı. Radyatör fanı tahliye yapamaz. Aksi takdirde zaten içeride ısınmış bir havayı radyatörden geçirir ve radyatörü soğutamaz.
Bakın. Fanın göbeğini tutan 4 bacak vardır ve çeperine bağlıdır. Kablonun çıktığı yerdir.
ALtında fan ile ilgili teknik veriler vardır. Bu bölge fanın altı olmaktadır. Ve hava buradan çıkar.
Fanın üst bölgesinden de hava emilir.
Hocam şimdi ters takmayın dediniz, o zaman radyatörün arkasına mı konumlandıracağım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı