Ryzen 5 2600X Sistem Toplama

Xaxvo

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Topladığım sistem aşağıda, düşünceleriniz nelerdir ?

Ekran Kartı

Galax Geforce GTX 1060 OC 6 GB 192 Bit

Anakart

MSI x470 Gaming Pro

CPU

AMD Ryzen 5 2600X

Ram

G.skill Aegis 16 GB (2x 8 GB) 3000 MHz DDR4

HDD

Toshiba P300 1 TB 7200 RPM 3,5"

SSD

Samsung 960 EVO NVMe 250 GB M.2 PCI-e

Monitör

ASUS VS248HR 24" Full HD LED Monitör

Kasa

PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1011S x3 Mavi Led Fan

PSU

Cooler Master MasterWatt Lite 700W

CPU Soğutucu

CoolerMaster Master Liquid Lite 120mm AM4 Uyumlu Sıvı Soğutma

Bu sistem 700W güç çekmez, daha kaliteli ve sessiz çalışan 550-600W PSU'ya yönelin. 2600 biraz O.C. ile 2600X değerlerine ulaşabiliyor, ben O.C uğraşamam derseniz keyfiniz bilir.
Son olarak da 120mm sıvı soğutma alacağınıza Noctua hava soğutma tercih edin, daha çok iş yapar.

Bu sistem 700W güç çekmez, daha kaliteli ve sessiz çalışan 550-600W PSU'ya yönelin. 2600 biraz O.C. ile 2600X değerlerine ulaşabiliyor, ben O.C uğraşamam derseniz keyfiniz bilir.
Son olarak da 120mm sıvı soğutma alacağınıza Noctua hava soğutma tercih edin, daha çok iş yapar.
Overclock ile uğraşmak istemiyorum. Önerdiğiniz bir psu var mı ? Bir de 2600x in kendi stok fanı yeterli gelmez mi sıvı soğutma kullanmaycaksam? Yorumunuz için de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Güç kaynağı seasonic olabilir. Biraz daha pahalı ama gerçekten kaliteli 80Plus Bronze sertifikalı, sessiz çalışıyor ve modüler. Bayağı oldu modüler olmayını teknobiyotik den almıştım inanılmaz memnunum. Tek pişmanlığım neden modüler olanı tercih etmediğim oldu. Biraz araştırma yaparsan markanın ne kadar kaliteli güç kaynakları ürettiğini bulabilirsin. Gerçekten al unut tarzı bir güç kaynağı :)

Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler
Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler 12cm Fanlı Power Fiyatı

Samsung 970 EVO NVMe daha performanslı olanları çıktı. Çok fiyat farkı yok gördüğüm kadarıyla.
Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB)

Son olarak sıvı soğutma tercih ediyorsan. MasterLiquid ML240L olanı tercih etmek daha iyi olur gibi ya da başka marka model 240 olabilir. ML240L yi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. işlemciyi soğutma performansından memnunum. Fanları 1200-1300 rpm den yukarı ufak ufak sesli çalışmaya başlıyor. Fakat anakartdan ince ayarla sorun olmaz diye düşünüyorum. Zira zaten işlemciyi yeterince iyi soğuttuğu için fanlar 1100rpm üzeri pek çıkmıyor bende. Fiyat performans ürünü demek herhalde yanlış olmaz. Aksi taktirde 120mm sıvı soğutma yerine arkadaşın da dediği gibi Noctua hava soğutma ya da benzerleri daha mantıklı

Güç kaynağı seasonic olabilir. Biraz daha pahalı ama gerçekten kaliteli 80Plus Bronze sertifikalı, sessiz çalışıyor ve modüler. Bayağı oldu modüler olmayını teknobiyotik den almıştım inanılmaz memnunum. Tek pişmanlığım neden modüler olanı tercih etmediğim oldu. Biraz araştırma yaparsan markanın ne kadar kaliteli güç kaynakları ürettiğini bulabilirsin. Gerçekten al unut tarzı bir güç kaynağı :)

Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler
Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler 12cm Fanlı Power Fiyatı

Samsung 970 EVO NVMe daha performanslı olanları çıktı. Çok fiyat farkı yok gördüğüm kadarıyla.
Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB)

Son olarak sıvı soğutma tercih ediyorsan. MasterLiquid ML240L olanı tercih etmek daha iyi olur gibi ya da başka marka model 240 olabilir. ML240L yi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. işlemciyi soğutma performansından memnunum. Fanları 1200-1300 rpm den yukarı ufak ufak sesli çalışmaya başlıyor. Fakat anakartdan ince ayarla sorun olmaz diye düşünüyorum. Zira zaten işlemciyi yeterince iyi soğuttuğu için fanlar 1100rpm üzeri pek çıkmıyor bende. Fiyat performans ürünü demek herhalde yanlış olmaz. Aksi taktirde 120mm sıvı soğutma yerine arkadaşın da dediği gibi Noctua hava soğutma ya da benzerleri daha mantıklı
Ben pek sesi sorun eden birisi değilim fandan gelicek ufak tefek sesler beni rahatsız etmez açıkçası. Dediklerinizi de listeme alıp kapsamlı bir düşünceye dalayım o zaman ben :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı