Çözüldü Ryzen 5 2600X ve GTX 1660 Ti termal macunları yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

277726

Kilopat
Makaleler
4
Ben İtopya'dan bir sistem toplamayı düşünüyorum ama gelen stock termal macun işime yarar mı? Bu arada kendim termal macun değiştirmeyeceğim çünkü garanti kapsamından çıktığını duydum. O yüzden 1-2 sene bana gider mi? Bir de ekran kartının termal macununu değiştirmeli miyim? Ekran kartı ROG STRIX 1660 Ti sizce içinden gelen termal macun yeterli olur mu? Recep Bey'in inceleme videosundaki ROG STRIX gerçekten çok iyi sıcaklık değerlerine sahip acaba ekstra bir termal macun kullanıldı mı hiç bilmiyorum. Eğer stock termal macun sana yeterli gelmeyebilir derseniz son sorum olarak İtopya'dan termal macun alıp bilgisayarı satın alırken rica etsem acaba aldığım termal macunu kullanırlar mı? Bilgisayarı kullanma sürem de yüksek. Şimdiden teşekkürler.

Ben İtopya'dan bir sistem toplamayı düşünüyorum ama gelen stock termal macun işime yarar mı? Bu arada kendim termal macun değiştirmeyeceğim çünkü garanti kapsamından çıktığını duydum. O yüzden 1-2 sene bana gider mi? Bir de ekran kartının termal macununu değiştirmeli miyim? Ekran kartı ROG STRIX 1660 Ti sizce içinden gelen termal macun yeterli olur mu? Recep Bey'in inceleme videosundaki ROG STRIX gerçekten çok iyi sıcaklık değerlerine sahip acaba ekstra bir termal macun kullanıldı mı hiç bilmiyorum. Eğer stock termal macun sana yeterli gelmeyebilir derseniz son sorum olarak İtopya'dan termal macun alıp bilgisayarı satın alırken rica etsem acaba aldığım termal macunu kullanırlar mı? Bilgisayarı kullanma sürem de yüksek. Şimdiden teşekkürler.
Stokları her türlü yeterli olur. Ama 1-2 sene değişmiyim tarzı bir düşünce mantıklı değil. İlerde işlemciyi kendiniz değiştirirsiniz. İşlemcinin termal macununu değiştirmek garanti dışı bırakmaz. Fakat ekran kartının termal macununu kendiniz değişemezsiniz. Ya garantiye yollayacaksınız yada kendiniz yapıp garanti dışı bırakacaksınız. Ayrıca İtopya işlemcinin termal macununu değiştirir. Ama ekran kartının termal macununu değiştiremez yaparlarsa gene garanti dışı kalır. Termal macun değiştirmek onların işi değil. İki ürününde termal macunu size yeterli olur. Ekran kartının garantisi bitene kadar hiç termal macunu değiştirmeyen insanlar var. İşlemciyi şahsen ben 6 ayda bir yeniliyorum.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.1-2 sene değişmeyeyim dememin sebebi araştırdığımda garanti dışı kalır diye bazı kişiler yazmışlar bende o yüzden dedim o zaman hiç değişmem çünkü yollaması gelmesi 20 günü sürüyormuş o da çok fazla.Ben en iyisi termal macunu corsair mastergel maker ile değiştireyim hem daha az ısınmış olur hem içim rahat olur.

Ekstra para vermenize bence gerek yok. 😀
Hem kendi üreticileri kötü bir şey koyar mı içine. Yani düşünsenize sıfır işlemci alıyorsunuz, macun kötü ve iyi yalıtım yapmıyor. Sonrasında satış miktarını etkilemez mi bu işlemcinin? Tercih elbette sizin ama, emin olun kullanıcıların belki %99’u değiştirmiyordur. Hayırlı olsun şimdiden.

Herkese teşekkürler.En iyisi dediğiniz gibi stock macunu kullanıp daha sonra değiştirebilirim.Umarım yüksek kullanım da 75-80 dereceyi görmez çünkü bilgisayarı sürekli kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı