Ryzen 5 2600X ve GTX 960 sistem toplama

hodrii

Decapat
Öncelikle belirteyim, şu an sistemim biraz eski.
  • i5 2300 işlemci
  • GTX 960 2 GB 128 bit (bir tek bunu yeni almıstım)
  • 600 80+ psu
  • 1 TB HDD var
İşlemci, anakart, SSD, RAM ve tabii ki kasa vs. ile yeni sistem toplayacağım ama ekran kartımı ve PSU'yu degiştirmeyeceğim. Onun icin yeterli param yok. Aslında bütcem 3000 TL kadar.
Benim kafamdaki sistem;
  • İşlemci : Ryzen 5 2600X
  • Anakart : B450M-K
  • SSD : Samsung 860 Evo 250 GB
  • Kasa : XIGMATEK FRONTLINER EN8774
  • RAM: Bu konuda kararsızım en iyisi sizin tavsiyeniz. Olabildigince yüksek MHz ve tabii ki anakartın destekledigi RAM'ler.
Sogutucu zaten işlemciyle birlikte geliyormus. OC yapmayacagım icin sanırım o sogutucu işimi görür. Ama OC yapımı basit ise yapabilirim. Tabi cok fark olmayacaksa yapmaya gerek yok. Bu konuda da bilgilendirebilirsiniz beni.
Dedigim gibi ekran kartı, PSU ve HDD var su an icin ve bu sistemle de herhalde uyumlu olur. Yani darbogaz olmaz herhalde değil mi?
Arkadaslar sanırım unuttugum bir şey yok. Bu sistemi acil toplayacağım, yani yarın gidip toplayacağız. O yüzden biraz acele ediyorum. Şimdiden yardımlarınız için cok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütçeniz elverişli ise elinizdeki ekran kartını satıp, gerekirse bir miktar para ekleyip Şu şekilde bir hazır sistem alırsanız bence daha memnun edici bir sisteme sahip olursunuz.

Üründe 8GB 3000Mhz tek kanal ram kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca işlemciyi 2600'e düşürüp Mevcut ekran kartınızı 500TL gibi bir fiyata satıp RX 570 ekran kartı almanızı öneririm.

bu sitedeki veriye göre %100 darboğaz yaşarsınız. Hatam varsa düzeltin lütfen.
Hocam burda ekran kartının işlemci için zayıf olduğunu gösteriyor. Ryzen 5 2600 ve rx 570 kullanıyorum bende de %100 darboğaz gösteriyor bu site. Mesela Pubg oynarken %100 GPU kullanımı varken % 25 30 CPU kullanımı oluyor.

Peki neden 2600x degilde 2600 öneriyosun 2600x daha iyi olmazmıki ?
ve ayrıca ekran kartım gtx 960 var suan elimde harici alamıcam cok fazla bütcem yok suan icin

Peki neden 2600x degilde 2600 öneriyosun 2600x daha iyi olmazmıki ?
ve ayrıca ekran kartım gtx 960 var suan elimde harici alamıcam cok fazla bütcem yok suan icin
Aralarında neredeyse hiç bir fark yok. 2600X, 2600'ün biraz OC yapılmış hali gibi düşünebilirsin. 2600 zaten çok güçlü bir işlemci. Onun yerine güçlü bir ekran kartı almak daha mantıklı.

2600 İşinizi rahatlıkla görecektir. 2600x yerine 2600 alırsanız 300 TL elinizde kalır. Elindeki ekran kartını satıp( 2. El piyasasını bilmiyorum.), üzerine bu 300 tl'yi koyup, gerekirse bütçeni birazcık daha zorlayıp RX 570 alabilirseniz çok iyi olur. Tabi karar sizin.

dedikleriniz cok mantıklı 2600 alıyım o zaman , fakat rx 570 işimi görürmü acaba , ve yayın acmayı düşünüyorum pubg oynıcam genelde , acaba kasmadan takılmadan rahat yayın yapabilirmiyim , 2. bişey , suanki ekran kartımı satarım üzerine biraz koyup rx 570 de alırım fakat bi hafta sonra olabilir ,bu süre içinde işimi görürmüki acaba , ve testlere baktım rx 570 nerdeyse 1060 ti ile kapışıyo gibi..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı