Ryzen 5 3400G sistem "Kernel-Power" hatası

Arda2222

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya'dan aldığım sistem kendini resetliyor. Bazen de bilgisayar açıkken klavye, mouse, ekran gidiyor ışıkları da gidiyor lakin kasa fanları, işlemci fanı açık ve dönüyor. Oyun oynarken veya hiçbir şey açık değilken de bunu yapıyor yani yükte olmasıyla alakalı değil. Yaşadığım yerde baktırdım orada bu sorunu yapmamış ama format attırdım baktırdım eve geldim yine aynı. Sorunu bulamıyorum, başına gelen veya sorunun kaynağını bilen yardımcı olursa sevinirim. Sistem:
AMD Ryzen 5 3400G işlemci(APU)
MSI A320M-A Pro anakart.
Corsair 8 GB RAM 3000 MHz.
SSD 480 GB.
Power Boost VK-P1900B kasa 500W.
Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power hatası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata genelde PSU, hızlı başlatma ve Realtek'ten kaynaklanıyor. OCCT Power testi yapın, onun dışında;

XMP aktif hale getirin.
BIOS ayarlarından ve Windows ayarlarından hızlı başlatma seçeneğini pasif hale getirin.
BIOS'u ve tüm driverları güncelleyin.
Araştırdığım forumlarda bunun Realtek sürücüsünden yapabileceğini söylemişlerdi.
Elektrik kablosunu voltaj korumalı bir ara kabloya bağlayın.
Kasanın içerisinde dışarıda herhangi bir kablo kalmayacak şekilde kablolama yapın.

Teşekkürler. Kasa bana itopyadan montajlı halde geldi. Zaten onları aradığımda sıkıntılı parçayı söküp gönderebileceğimi de şöyledir ama ben nerden bileyim hangisi sıkıntılı diyerek bir bilgisayarcıya gittim o da bulamadı.
Merak etmeyin, yardımcı olacaklardır.

Bu hata genelde PSU, hızlı başlatma ve Realtek'ten kaynaklanıyor. OCCT Power testi yapın, onun dışında;

XMP aktif hale getirin.
BIOS ayarlarından ve Windows ayarlarından hızlı başlatma seçeneğini pasif hale getirin.
BIOS'u ve tüm driverları güncelleyin.
Araştırdığım forumlarda bunun Realtek sürücüsünden yapabileceğini söylemişlerdi.
Elektrik kablosunu voltaj korumalı bir ara kabloya bağlayın.
Kasanın içerisinde dışarıda herhangi bir kablo kalmayacak şekilde kablolama yapın.
Occt testinde bir şey çıkmadı . Biosunu güncellendim. Realteki devre dışı bıraktım.
En yakın zamanda bir voltaj korumalı kablo alıp deneyeceğim. Teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için bildiğiniz veya yakın zaman yeni bir bilgi öğrenecek olursanız, tekrar bana dönüş yapmanızı rica ederim.
Merak etmeyin, yardımcı olacaklardır.
Teşekkürler. Yarın tekrar arayacağım lakin müşter hizmetleri çok aceleci, direkt bir cevap verip konuyu kapıyorlar pek seçenek sunmuyorlar.

Sistemdeki sıkıntının birebir aynısını yaşadığım için söylüyorum. Sistemdeki arıza sebebi işlemci. Ekran gidiyor, klavye mouse ışıkları sönüyor, sistem çalışmaya devam ediyor. Anlık donuyor, oyunda veya masaüstünde fark etmiyor. Testlerde sorun çıkmıyor. İşlemciyi AMD servisine gönderdim onaylandı, değişim oldu.

Sistemdeki sıkıntının birebir aynısını yaşadığım için söylüyorum. Sistemdeki arıza sebebi işlemci. Ekran gidiyor, klavye mouse ışıkları sönüyor, sistem çalışmaya devam ediyor. Anlık donuyor, oyunda veya masaüstünde fark etmiyor. Testlerde sorun çıkmıyor. İşlemciyi AMD servisine gönderdim onaylandı, değişim oldu.

Yanıtınız için teşekkürler. Nereden almıştınız işlemciyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı