Ben 2 gün önce Ryzen 5 3500X ile bir sistem topladım. Fakat sistemin sıcaklık değerlerine baktığımda işlemci sıcaklığı boştayken sürekli 60-40 arasında oynuyor. Bir an 61 derece 1 saniye sonra 53 derece. Ne yapmalıyım?
Ben 2 gün önce Ryzen 5 3500X ile bir sistem topladım. Fakat sistemin sıcaklık değerlerine baktığımda işlemci sıcaklığı boştayken sürekli 60-40 arasında oynuyor. Bir an 61 derece 1 saniye sonra 53 derece. Ne yapmalıyım?
Amd nin a tuning isimli programından power saving bölümüne geçtiğinizde 8 10derece boştayken ki sıcaklık düşecektir biosla uğraşmanıza gerek yok kendisi ayarlıycaktır.
cpb kapatmak gerçekten işe yarıyo 5 fps bi kayıp yaşadım ama sıcaklıktaki 15 20derece fark önemliydi 60ı geçmiyor artık 3.6ghz max alıyorum ryzen 5 3500x te önceden cpb açıkken 75 80lere çıkıyodu genelde 75lerde sıcaklıktı şuan 60ı geçmiyor cpu sıcaklığı şunu belirtmek isterim cpuda kapadğınız ayarı ekran kartınız o açığı kapatması gerekiyor haliyle ekran kartında 3 4 derece bi artış yaşadım 61 62derecelerde ki sıcaklıklar gayet umduğum gibi oldu performance etkisine çok takılma sıcaklıktan cihaza verilcek zarardan iyidir emin olun öneriler içinde teşekkürler gayet rahat oyunlarda oynayabiliyorum