Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Erenblc

Hectopat
Arkadaşlar ben bir sistem topladım ve aradan 8 gün falan geçti işlemci bayağı ısınmaya başladı ben de durumu fark ettim ve forumlara baktım. Voltaj ayarı diyorlar kendim manuel OC yapmayı denedim ve 4.2 GHz'e çıkarttığımda bir sürü voltaj denemesi yaptım ama yine sıcaklık değeri oyunlarda yaklaşık 80'i buluyor Max 83'e kadar gidiyor. Hatta Kasa 200 TL'lik kasalardan değil hatta kasa ısınmıyor sadece kasanın işlemci tarafına dokunduğumda sıcaklık fark ediyorum ve CBP kapatıyorum evet normal değerler alıyor ama işlemcinin asıl gücünü kullanamıyorum var mı bir öneriniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben bir sistem topladım ve aradan 8 gün falan geçti işlemci bayağı ısınmaya başladı ben de durumu fark ettim ve forumlara baktım. Voltaj ayarı diyorlar kendim manuel OC yapmayı denedim ve 4.2 GHz'e çıkarttığımda bir sürü voltaj denemesi yaptım ama yine sıcaklık değeri oyunlarda yaklaşık 80'i buluyor Max 83'e kadar gidiyor. Hatta Kasa 200 TL'lik kasalardan değil hatta kasa ısınmıyor sadece kasanın işlemci tarafına dokunduğumda sıcaklık fark ediyorum ve CBP kapatıyorum evet normal değerler alıyor ama işlemcinin asıl gücünü kullanamıyorum var mı bir öneriniz?
Asıl gücünü kullanabilmek için kaliteli bir soğutucu alman lazım.

Öncelikle bilgisayar çalışırken bir parçaya temas etmeyiniz. Sağlığınız için pek iyi olmaz.

Ryzen 5 3600'de ısınan bir işlemci ve stok fan yetersiz kalabiliyor. 300-400 TL aralığındaki iyi bir kule tipi fan ile sıcaklık sorununu aşarsınız.

Stok soğutucu ile kullanıyorsan 4.2GHz OC için oyunda 80 derece az bile :D
İyi bir soğutucu al derim. Stok soğutucu ile kullanacaksan da manual OC ile gereken en düşük voltajla 4.0GHz yap.

Şuan soğutucu alamam ama ileride sıvı soğutucu almayı düşünüyorum sıvı soğutucu alana kadar da CBP kapatıyorum 3.6 sabit çalıştırıyorum ozaman sıkıntı olmuyor ama sistem yeni işlemcini asıl gücünü kullanamamak üzüyor beni

Şuan soğutucu alamam ama ileride sıvı soğutucu almayı düşünüyorum sıvı soğutucu alana kadar da CBP kapatıyorum 3.6 sabit çalıştırıyorum o zaman sıkıntı olmuyor ama sistem yeni işlemcini asıl gücünü kullanamamak üzüyor beni.
Dediğim gibi CPB kapatıp 3.9 veya 4.0GHz civarlarında stok soğutucu ile kullanabilirsin. 3.6GHz hıza kadar düşmeme de gerek yok bence 😀

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı