Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Bende de aynı işlemci var boşta 45-50 witcher 3 oynarken 60-65 derece stok fanla. Kasa Phanteks P300. 2 önde fan var CM 12 cm, 1 tane üstte corsair 14 cm 1 de arkada egzoz var yine öndekilerin aynısı CM 12 cm. Yani evet bir sıkıntı var.
Sen bir de render yap ya da stres testine sok o zaman görürsün tam yükte sıcaklığı.

Belki linç yiyeceğim ama kasanın hava akışı bence önemli bir etken değil, markası bile olmayan internet kafelerin kullandığı çöp kasalardan kullanıyorum Ryzen 5 1500X boşta 45 dereceyi geçmiyor. Kasa ne kadar kötü olursa olsun bu kadar ısınmamalı, başka bir sorun arayın.
Kullandığınız işlemci çok ısınan yani çok güçlü olmadığı için çok ısınmıyor ve 45 derece pek normal değer değil. Bu kadar insan salak değil. Kasa önemli o kasaya R5 3600 tak BF 5 en yüksekte aç bak bakam ne kadar ısınıyor.

Montajda ya da macunda bir problem olabilir. Bende boşta 32 derece, %100 yükte ise 57 derece oluyor. B 350M-K anakart, Arctic MX 4 termal macun ve
Arctic Freezer 34 eSports soğutucu kullanıyorum.

F/P yapacaz diye kasa yerine boş kutu termal macun yerine diş macunu mu alıyorsunuz bilmiyorum aynı işlemciyi coolermaster Masterliquid lite 120 ile kullanıyorum kasa nzxt s340 4 adet Corsair ml120 fan var boşta 36 derece oyun yükü altında 48 derece 25dk'lık stres testi altında 68 derece AMD chipset driverı kurup işlemci minimum kullanım değerlerini %5 yaptığınız zaman işlemci boşta 2.8ghz kadar düşüyor saçma kullanımlar yüzünden işlemci FX serisine döndü diye yanlış bilgi geziyor etrafta.

Son düzenleme:
Kullandığınız işlemci çok ısınan yani çok güçlü olmadığı için çok ısınmıyor ve 45 derece pek normal değer değil. Bu kadar insan salak değil. Kasa önemli o kasaya R5 3600 tak BF 5 en yüksekte aç bak bakam ne kadar ısınıyor.
45 derece bu işlemci için gayet normal bir değer, bu işlemci için yük altı değer 70-75C olarak belirtiliyor ancak bende 65'i bile geçmiyor. Kendimi bildim bileli kasam her zaman çöptü, hiçbir zaman yüksek ısılarda kullanmadım işlemcilerimi. Ryzen 5 3600'ün de bu kasa içerisinde ısınacağını pek sanmıyorum. Kasanın hava akışı sadece paranoyak insanlar için önemli bana kalırsa. İşlemci ne kadar çok ısınıyorsa ona göre de soğutma sistemi yapıyor AMD, Ryzen 3 1200 ile Ryzen 5 3600'ün soğutma sistemi aynı mı sence? Veya Athlon serisi ile Ryzen serisinin soğutma bloğu aynı kalitede mi?

Son düzenleme:
45 derece bu işlemci için gayet normal bir değer, bu işlemci için yük altı değer 70-75C olarak belirtiliyor ancak bende 65'i bile geçmiyor. Kendimi bildim bileli kasam her zaman çöptü, hiçbir zaman yüksek ısılarda kullanmadım işlemcilerimi. Ryzen 5 3600'ün de bu kasa içerisinde ısınacağını pek sanmıyorum. Kasanın hava akışı sadece paranoyak insanlar için önemli bana kalırsa. İşlemci ne kadar çok ısınıyorsa ona göre de soğutma sistemi yapıyor AMD, Ryzen 3 1200 ile Ryzen 5 3600'ün soğutma sistemi aynı mı sence? Veya Athlon serisi ile Ryzen serisinin soğutma bloğu aynı kalitede mi?
Kasa çok önemli demiyorum ama şimdi hava almayan kasayla alan arasında ısı anlamında gerçekten çok fark var. Sizin o dereceleri nasıl aldığınızı merak ediyorum büyük ihtimalle kasanın hava sirkülasyonu iyi yada işlemci stok fan değil.

Kasa çok önemli demiyorum ama şimdi hava almayan kasayla alan arasında ısı anlamında gerçekten çok fark var. Sizin o dereceleri nasıl aldığınızı merak ediyorum büyük ihtimalle kasanın hava sirkülasyonu iyi yada işlemci stok fan değil.
İşlemci fanı stok fan, Ryzen 5 1500X'in kutusundan çıkan orijinal fan. Kasanın içerisinde ekran kartı ve işlemci fanı dışında hiçbir fan yok. Kasa içerisindeki havayı dışarı aktarmaya yarayan fan bile yok. Dümdüz boş kasa, ona rağmen hiç ısındığını görmüyorum ekran kartımın da, işlemcimin de. Ekran kartım zaten 62 dereceyi hiç geçmedi MSi sağ olsun. Bu ısı sorunları bence biraz fazla abartılıyor, ben bu kadar rahat ediyorken millet nasıl bu kadar çok sorun yaşıyor anlamıyorum. Sıvı soğutma da gereksiz bana soracak olursanız.

İşlemci fanı stok fan, Ryzen 5 1500X'in kutusundan çıkan orijinal fan. Kasanın içerisinde ekran kartı ve işlemci fanı dışında hiçbir fan yok. Kasa içerisindeki havayı dışarı aktarmaya yarayan fan bile yok. Dümdüz boş kasa, ona rağmen hiç ısındığını görmüyorum ekran kartımın da, işlemcimin de. Ekran kartım zaten 62 dereceyi hiç geçmedi MSi sağ olsun. Bu ısı sorunları bence biraz fazla abartılıyor, ben bu kadar rahat ediyorken millet nasıl bu kadar çok sorun yaşıyor anlamıyorum. Sıvı soğutma da gereksiz bana soracak olursanız.
Sıvı soğutma gereksiz değil zaten sıvı soğutma OC için daha uygun yani normal kullanıcıysan alman para israfı olur.

mx-4 termal macun var power bostun kasası var hava akışı baya iyide montajda sorun vardır heralde o zaman
Tüm değerler bu şekilde
1572380302072.png
1572380329808.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı