SwatOO
Megapat
Daha fazla
Yeni işlemcini formatlanmış bir sistemde kullandığını varsayarak virüs problemini göz ardı ediyorum. Çünkü çekirdek kullanım oranları biraz fazla saçma. Öncelikle sol üstten uygulamanın kayıtlarını sıfırlayıp, 5 dakika bilgisayarı boşta bırakıp, sonra tekrar bir SS atmanı rica edeceğim. Daha sonra tekrar sıfırlayıp kasa kapağı açık şekilde 5 dakikalık kayıtları atmanı isteyeceğim. Şu noktaya kadar virüs, ve kasa kapağıyla halledemezsek, sonraki adımlar; işlemci soğutucunun ayaklarının tam olarak oturmamış olabilceği ve son adım işlemcinin pinlerine takarken zarar vermiş olabilmen.
5dk boşta bıraktım kasa normal kapalı, başlarda 38-36 dereceleri görmesine rağmen içeri su içmeye gittim geldim baktım 66ları görmüş. Stok fan takılı. Bir de merak ediyorum. Windows kaynaklı bir problem oalbilir mi? Çünkü windows açıldığında fan sesleri dengesizleşti biosta ya da windows kurarken usbden herhangi abes fan sesi duymadım hep sabitti.
@babacan96 dostum bir ihtimal daha var. İşlemcinin üst kısmında soğutucu bloğa temas eden bölümün fabrikasyon olarak sorunlu olma ihtimali. Böyle bir durumda işlemci sıcaklığı soğutucu bloğa iletemeyebilir.
Sıvı soğutmayı 2 kez söküp macunladım tekrar sıkarak taktım güzelce. Sonra stok fan taktım güzelce. Dediğim gibi, ısınma dalgalanlanmalarıyavaş yavaş değil, birden oluyor. 43 iken 55 oluyor.