Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Sistem montajını sen mi yaptın? Parçaların üstlerinde jelatin, fanın altında oluyor bazen, jelatin tarzı bir şey yok dimi? işlemci ile soğutma bloğu arasında bir şey yok? bu kadar sıcaklık değerlerine rağmen yan panel açık mı? herhangi bir koku alıyor musun? Eğer jelatin varsa, koku yapar. Ramlerin üzerinide kontrol et. Buda okeyse,

Hem senin hem bizim aklımızda soru işareti kalmaması adına,

1- Parçaların montajına tekrar bak, sonra temiz bir kurulum yapıp sürücüleri yükle.
2-Ramler XMP modunda 3000 mhz mi?
3-Kurulum sonrası BIOS'tan tekrar sıcaklık değerlerine bak.
4-Yüksekse, dediğim gibi arkadaşının pc den destek al. İşlemcini onda test et sonra senin bilgisayarına onun işlemcisini takarak kendi sistemini test et.

Sorun devam ederse, iade sürecini başlatman gerekebilir. Aklıma maalesef başka bir şey gelmiyor dostum...

Montajını ben yaptım.
Herhangi bir jelatin yok, çıkarttım hepsini.
İşlemci ve blok arasında sadece termal macun var. Zalman kullanıyorum ekran kartıma bugün sürdüm, 20 derece azalttı.
Yan panel açık ya da kapalı olduğunda sıcaklık farketmiyor ve kasadan çıkan hava soğuk, fanlar düzgün takılı.

1- Montajı tekrar kontrol edeceğim baştan sona. Sonra da windows kurulumu gerçekleştireceğim temiz bir şekilde güncel driverlarla. Ancak bu yarına kalacak, bu saatte yapamam.
2- Ramler XMP ile 3000 mhz modunda.
3- Windows kurulumudnan sonra tekrar değerlere bakarım. Ani dalgalanma biosta olmuyorsa bu da bir belirti midir?
4- Yarın bana işlemcisini getirecek bu aşamaları yapotıktan sonra hala geçmezse.

En nefret ettiğim iade edilmesi sıfır ürünün. Çalışsa bozulsa bu kadar koymaz da daha program yüklemeden sorunla başladı. Bir de incehesaptan ilk alışverişlerim. Satış sonrası desteklerini ve iade sürecini bilmiyorum.
Tamamen doğru. Sistem boştayken 35-45 derece arası gidip gelmesi normal bu işlemci için.
Tam yükte 97 dereceye dayanmasını anlamak lazım, gerçekten de anormal. Olmaması gereken bir durum çünkü. Asıl problem bu ve problemi anakart mı sağlıyor, yoksa işlemcide mi sıkıntı var? Bunu anlamaya çalış.

Benim aklımdaki seçenekler de bu şekilde. Anakart, işlemci ya da işletim sistemi+montaj kaynaklı gibi. Biosta ve windows kurulumunda herhangi dalgalanma olmaması beni işletim sistemi hakkında düşündürüyor.

İşlemci soğutucusunun montajı çok basit bir işlem. Yanlış yapmadığını düşünüyorum. Özellikle montaj videolarını incelediysen. İşlemciyi anakarta doğru takıp takmadığını üçgen işaretinden kontrol etmeyi unutma. O da doğru takılıysa 2 seçenek var. Anakart veya işlemci sorunlu.

İşlemci soğutucusunun montajı çok basit bir işlem. Yanlış yapmadığını düşünüyorum. Özellikle montaj videolarını incelediysen. İşlemciyi anakarta doğru takıp takmadığını üçgen işaretinden kontrol etmeyi unutma. O da doğru takılıysa 2 seçenek var. Anakart veya işlemci sorunlu.

Bu konuda güvenebilirsiniz. Yıllardır kendime ve arkadaşlarıma sistem kuruyorum. İlk defa başıma geliyor. Tabi ki hata yapabilirim ama yapmadım gibi. Keşke hata olsa düzeltilir. Tekrar montajı baştan sona kontrol edeceğim yarın.

Güncelleme: Biostan kurulum ekranına geçtiğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Yani ani dalgalanmalar ve sıcaklık artışı.
Arkadaşlar, sabah tekrar montaj yaptım, her şey düzgün takılı. Yalnız testten dolayı 95 olmuştu sıcaklık ondan mıdır nedir, fanı sökerken zorlandım işlemci de yuvasından çıktı blokla beraber herhangi bir hasar vs yoktu. Tekrar macunladım monte ettim. Temiz windows kurulumu yaptım. Ama sonuç yine aynı. Arkadaşımı bekliyorum, işlemcisini getirecek. Bu sayede en azından anakartta mı işlemcide mi sorun var anlayabiliriz.
İşlemci boşta iken 61.5W çekmiş pek sağlıklı bi durum değil, Garantin devam ediyor ise yollamanda fayda var. @kocaefe88 Hocam işlemcinin frekansının yükselmesi dalgalanma yapabilir ancak boşta iken bu kadar uzun süre yüksek frekansta asılı kalıp sıcaklığı 70 lere taşıması bana normal gelmedi. Hatta sadece frekansın yüksek olması bile işlemciyi bu kadar ısıtmamalı diye düşünüyorum.
Sistem montajını sen mi yaptın? Parçaların üstlerinde jelatin, fanın altında oluyor bazen, jelatin tarzı bir şey yok dimi? işlemci ile soğutma bloğu arasında bir şey yok? bu kadar sıcaklık değerlerine rağmen yan panel açık mı? herhangi bir koku alıyor musun? Eğer jelatin varsa, koku yapar. Ramlerin üzerinide kontrol et. Buda okeyse,

Hem senin hem bizim aklımızda soru işareti kalmaması adına,

1- Parçaların montajına tekrar bak, sonra temiz bir kurulum yapıp sürücüleri yükle.
2-Ramler XMP modunda 3000 mhz mi?
3-Kurulum sonrası BIOS'tan tekrar sıcaklık değerlerine bak.
4-Yüksekse, dediğim gibi arkadaşının pc den destek al. İşlemcini onda test et sonra senin bilgisayarına onun işlemcisini takarak kendi sistemini test et.

Sorun devam ederse, iade sürecini başlatman gerekebilir. Aklıma maalesef başka bir şey gelmiyor dostum...
Tamamen doğru. Sistem boştayken 35-45 derece arası gidip gelmesi normal bu işlemci için.
Tam yükte 97 dereceye dayanmasını anlamak lazım, gerçekten de anormal. Olmaması gereken bir durum çünkü. Asıl problem bu ve problemi anakart mı sağlıyor, yoksa işlemcide mi sıkıntı var? Bunu anlamaya çalış.

Arkadaşlar, öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Arkadaşımın sisteminde işlemciyi denedim ve malesef işlemci aynı problemleri gösterdi. Sorun işlemcide. Onun sisteminde kendi 2600ü düzgün ve stabil çalışırken, benim 3600 voltaj ve ısı dalgalanması yaşıyor. Malesef değişime göndereceğim. Bakalım incehesap satış sonrası desteği nasılmış.

Son düzenleme:
Bu konuda güvenebilirsiniz. Yıllardır kendime ve arkadaşlarıma sistem kuruyorum. İlk defa başıma geliyor. Tabi ki hata yapabilirim ama yapmadım gibi. Keşke hata olsa düzeltilir. Tekrar montajı baştan sona kontrol edeceğim yarın.

Güncelleme: Biostan kurulum ekranına geçtiğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Yani ani dalgalanmalar ve sıcaklık artışı.
Arkadaşlar, sabah tekrar montaj yaptım, her şey düzgün takılı. Yalnız testten dolayı 95 olmuştu sıcaklık ondan mıdır nedir, fanı sökerken zorlandım işlemci de yuvasından çıktı blokla beraber herhangi bir hasar vs yoktu. Tekrar macunladım monte ettim. Temiz windows kurulumu yaptım. Ama sonuç yine aynı. Arkadaşımı bekliyorum, işlemcisini getirecek. Bu sayede en azından anakartta mı işlemcide mi sorun var anlayabiliriz.

Arkadaşlar, öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Arkadaşımın sisteminde işlemciyi denedim ve malesef işlemci aynı problemleri gösterdi. Sorun işlemcide. Onun sisteminde kendi 2600ü düzgün ve stabil çalışırken, benim 3600 voltaj ve ısı dalgalanması yaşıyor. Malesef değişime göndereceğim. Bakalım incehesap satış sonrası desteği nasılmış.

Bu yüzden ilk seçenek başka sistemde dene demiştim. Senin için üzüldüm dostum ama sana yine önerim, o 2600 ü senin anakart ve soğutma sisteminle bir kez denemen. İşlemci dışında diğer parçaları da test etmiş olursun. Umarım değişim konusunda destek olurlar. Şimdiden kolay gelsin...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı