SwatOO
Megapat
Daha fazla
Sistem montajını sen mi yaptın? Parçaların üstlerinde jelatin, fanın altında oluyor bazen, jelatin tarzı bir şey yok dimi? işlemci ile soğutma bloğu arasında bir şey yok? bu kadar sıcaklık değerlerine rağmen yan panel açık mı? herhangi bir koku alıyor musun? Eğer jelatin varsa, koku yapar. Ramlerin üzerinide kontrol et. Buda okeyse,
Hem senin hem bizim aklımızda soru işareti kalmaması adına,
1- Parçaların montajına tekrar bak, sonra temiz bir kurulum yapıp sürücüleri yükle.
2-Ramler XMP modunda 3000 mhz mi?
3-Kurulum sonrası BIOS'tan tekrar sıcaklık değerlerine bak.
4-Yüksekse, dediğim gibi arkadaşının pc den destek al. İşlemcini onda test et sonra senin bilgisayarına onun işlemcisini takarak kendi sistemini test et.
Sorun devam ederse, iade sürecini başlatman gerekebilir. Aklıma maalesef başka bir şey gelmiyor dostum...
Montajını ben yaptım.
Herhangi bir jelatin yok, çıkarttım hepsini.
İşlemci ve blok arasında sadece termal macun var. Zalman kullanıyorum ekran kartıma bugün sürdüm, 20 derece azalttı.
Yan panel açık ya da kapalı olduğunda sıcaklık farketmiyor ve kasadan çıkan hava soğuk, fanlar düzgün takılı.
1- Montajı tekrar kontrol edeceğim baştan sona. Sonra da windows kurulumu gerçekleştireceğim temiz bir şekilde güncel driverlarla. Ancak bu yarına kalacak, bu saatte yapamam.
2- Ramler XMP ile 3000 mhz modunda.
3- Windows kurulumudnan sonra tekrar değerlere bakarım. Ani dalgalanma biosta olmuyorsa bu da bir belirti midir?
4- Yarın bana işlemcisini getirecek bu aşamaları yapotıktan sonra hala geçmezse.
En nefret ettiğim iade edilmesi sıfır ürünün. Çalışsa bozulsa bu kadar koymaz da daha program yüklemeden sorunla başladı. Bir de incehesaptan ilk alışverişlerim. Satış sonrası desteklerini ve iade sürecini bilmiyorum.
Tamamen doğru. Sistem boştayken 35-45 derece arası gidip gelmesi normal bu işlemci için.
Tam yükte 97 dereceye dayanmasını anlamak lazım, gerçekten de anormal. Olmaması gereken bir durum çünkü. Asıl problem bu ve problemi anakart mı sağlıyor, yoksa işlemcide mi sıkıntı var? Bunu anlamaya çalış.
Benim aklımdaki seçenekler de bu şekilde. Anakart, işlemci ya da işletim sistemi+montaj kaynaklı gibi. Biosta ve windows kurulumunda herhangi dalgalanma olmaması beni işletim sistemi hakkında düşündürüyor.