Ryzen 5 3600 overclock nasıl yapılır?

Rixezz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB, 3200 MHz (detayları bilmiyorum)
Ekran kartı
asus rog strix rx 6650 xt
Anakart
asus prime b550 m-k
İşlemci
Ryzen 5 3600
Anakartım ASUS Prime B550 M-K, işlemcim başlıkta da yazdığı gibi Ryzen 5 3600 (stok soğutucusu ile), Power Supply High Power Element dd gd 750 watt sistem havadar bir ortamda diyebilirim. Öncelikle overclock hakkında pek bir bilgim olmadığını söyleyerek başlayayım. Normalde overclock yapmayı düşünmüyordum ama ekran kartım RX6650 XT olduğu için bir darboğaz söz konusu. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım ASUS Prime B550 M-K, işlemcim başlıkta da yazdığı gibi Ryzen 5 3600 (stok soğutucusu ile), Power Supply High Power Element dd gd 750 watt sistem havadar bir ortamda diyebilirim. Öncelikle overclock hakkında pek bir bilgim olmadığını söyleyerek başlayayım. Normalde overclock yapmayı düşünmüyordum ama ekran kartım RX6650 XT olduğu için bir darboğaz söz konusu. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
Bende kule soğutucu ile 4.2 Ghz de sabirt ve stabil çalışıyor. Fakat bendeki anakartta BİOS ta bir değer girip yapmıştım sanırım tam onu hatırlayamadım. Videosu vardır illaki. Fakat 4.2 üzerine sanırım bu işlemci zor diye biliyorum.

İşlemcin X çarpanlı olmadığı için bios üzerinden yapılmıyor diye biliyorum. Bir defa ben denedim bilgisayarımı tekrar normale getirene kadar piline işlemcisine kadar sökmüştüm. Ryzen Master ile denebilirsin çok az da olsa etki ediyor.

İşlemcin X çarpanlı olmadığı için bios üzerinden yapılmıyor diye biliyorum.
Çarpanlar kapalı değil hiçbir zaman AMD'de.

@Rixezz BIOS ayarlarından PBO'yu açarsan +200 MHz OC yapabilirsin işlemcine.

Daha detaylı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarlardan sonra stres testine sokmalısın işlemcini. Cinebench R23 Multi-Thread yapabilirsin.

Yok ben +200'den fazla OC yapacağım dersen de çarpanlarla, voltajlarla oynamalısın. O konuda tavsiye veremem çünkü her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır. Deneye yanıla bulman gerekli. Yine çarpanlarla ve voltajla oynayıp 1.35'i geçmeden yukarıdan başlayarak Cinebench R23 de test etmelisin, PC kapanırsa düşürüp tekrar denemelisin. Böyle böyle optimal voltajı ve frekansı bulacaksın.

Çarpanlar kapalı değil hiçbir zaman AMD'de.

@Rixezz BIOS ayarlarından PBO'yu açarsan +200 MHz OC yapabilirsin işlemcine.

Daha detaylı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarlardan sonra stres testine sokmalısın işlemcini. Cinebench R23 Multi-Thread yapabilirsin.

Yok ben +200'den fazla OC yapacağım dersen de çarpanlarla, voltajlarla oynamalısın. O konuda tavsiye veremem çünkü her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır. Deneye yanıla bulman gerekli. Yine çarpanlarla ve voltajla oynayıp 1.35'i geçmeden yukarıdan başlayarak Cinebench R23 de test etmelisin, PC kapanırsa düşürüp tekrar denemelisin. Böyle böyle optimal voltajı ve frekansı bulacaksın.

Öncelikle teşekkür ederim ama adamın yazdığından pek bir şey anlamadım BIOS'a girip bu ayarları bulup bu değerlerde mi ayarlamam gerekiyor? Mümkünse konuyu biraz daha açar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı