Ryzen 5 3600 overclock yapma ve soğutucu önerisi

@Vorplody şu an indiriyorum Cinebench'i. Ramler için de uğraştırsam sizi, en azından Gmail, Telegram ya da Whatsapp'tan konuşsak sıkıntı olur mu acaba, foto atabilmek açısından?

Deneriz hocam. Kullana kullana en doğrusunu yakalarız, öyle bir şey varsa bile.
Açtığınız konulara beni etiketleyin yardımcı olurum her türlü.

@Vorplody ram konusu açıp etiketledim hocam, yayınlanınca dönerseniz sevinirim. Ek olarak Cinebench R20 uyguladım, birkaç kez. HwInfo ile izlediğimde 75-80 dereceyi gördü testlerde maksimum. 4.1 GHz, 1.35V değerleri bu. Sizce stok fan için iyi mi yoksa acilen değişmeli mi? Birkaç ay içinde muhakkak değişecek zaten ama acelesi var mı? Bu da Cinebench skorum:

Dosya Ekleri

• 15831716797036109822416202764029.jpg
    15831716797036109822416202764029.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
@Vorplody ram konusu açıp etiketledim hocam, yayınlanınca dönerseniz sevinirim. Ek olarak Cinebench R20 uyguladım, birkaç kez. HwInfo ile izlediğimde 75-80 dereceyi gördü testlerde maksimum. 4.1 GHz, 1.35V değerleri bu. Sizce stok fan için iyi mi yoksa acilen değişmeli mi? Birkaç ay içinde muhakkak değişecek zaten ama acelesi var mı?
Fena değil. Stok fana göre normal. Voltajı düşürmeyi deneyin. Aida64 ile stabilite testi de yapın. Bir kaç ay içinde değişecekse soğutucu şimdilik stok kullanmanızı öneririm. Bütçeniz varsa değiştirip öyle OC yapabilirsiniz. Single core'dan ziyade multi core ile test edin stabilite için.

@Vorplody Aida64 ile 15 dakika sonunda 65 dereceyi geçmedi hocam. Biraz daha devam edeyim mi yoksa kapatıp 1.34V'a çekip yeni test mi başlatayım?

@Vorplody AIDA64 ile 15 dakika sonunda 65 dereceyi geçmedi hocam. Biraz daha devam edeyim mi yoksa kapatıp 1.34V'a çekip yeni test mi başlatayım?

Testi yaparken sadece CPU’yu seçmeyin. CPU, FPU ve Cache seçenekleri de seçili olsun. 1.35V’ta Cinebench R20 Multicore’da sıkıntı olmadıysa voltajı indirin. Her seferinde Aida64 yapmanın bir mantığı yok. Cinebench R20 ile test ederek gittiği yere kadar indirin en son Aida64 ile söylediğim ayarlarda stabilite testi yaparsınız.

Testi yaparken sadece CPU’yu seçmeyin. CPU, FPU ve Cache seçenekleri de seçili olsun. 1.35V’ta Cinebench R20 Multicore’da sıkıntı olmadıysa voltajı indirin. Her seferinde Aida64 yapmanın bir mantığı yok. Cinebench R20 ile test ederek gittiği yere kadar indirin en son Aida64 ile söylediğim ayarlarda stabilite testi yaparsınız.
@Vorplody Denedim ve 10 dakikada 92 dereceye kadar çıkınca durdurdum hocam. Kasa havalandırmam ve anakartım iyi olmasına rağmen stok soğutucuyla çoğu kişinin aldığı performansı alamadım.

Bende 3600 alacağım yakında bayağı bir araştırdım aldığımda overclock yapmayı çok düşündüm lakin üreticiler dahil birçok kişi 3600 için overclock önermiyor. 3600X'te yapan var ancak 3600'e overclock sonrası tekli çekirdekte iyi performans alamamışlar. Umarım sende durum değişir kolay gelsin şimdiden.
ıslemcı voltage ayarını autoda bıraktım core bos ozellıgınıde devre dışı bırakdım 3.6 gayet serın calısıyordu ama performans kaybı yasadım ve bundan sonra overclok kısmına geldım ıslemcı 4.00 ghz sabıtledım ve overclok ekranından ıslemcı max voltage ayarını 1.2785 sabıtledım ve 4 ghz sorunsuz tam yukde 69 derecede calısıyor ılk aldıgımda 74 derece ısıyı sadece yüzde 20 kullanımda goruyordum

Zaten kendi kendisini overclock eden bir işlemci kullanıyorsunuz. Keşke 3600'a soğutucu eklemek yerine(şu an arkadaşların size önerdiği çözüm) 3600X alsaydınız X serisi AMD işlemciler overclock için daha yatkın oluyor ve yanında gelen stok soğutucu biraz daha başarılı.

benım amacım işlemciyi OC etmek degıl kardesım anakarttan 1.47 .1.59 . 1.63 enerjı cekıyor aşırı dengesız calısıyordu bende ters OC ile işlemciyi stabilize ettim suan 4.00 ghz 1.28 watta kullanıyorum sorunsuz stabil

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı