Ryzen 5 3600 stok fan ile kullanılır mı?

Marasta

Centipat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
28
Aradaşlar birkaç forum okudum içime korku düştü. Şu anda ayrıca soğutucuya verebileceğim bir para yok. 3600 aldım fakat render falan ile uğraşmayacağım. Şu anda 3600 stok fan ile kullanan arkadaşlar sıkıntı yaşıyor mu veya bir şey olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılır ama sıcaklığa çok kafa takıyor isen benim gibi bence BIOS ayarlarından CBP ayarını kapatsan iyi olabilir. Çünkü oyunlara girdiğinde kendisi otomatik olarak overclock'luyor işlemciyi. Söylediğim ayarı kapatınca 3.60 Ghz'de sabit çalışıyor işlemci. Böylelikle ısınma sorunu da çözülüyor.
 
Kullanılır ama sıcaklığa çok kafa takıyor isen benim gibi bence BIOS ayarlarından CBP ayarını kapatsan iyi olabilir. Çünkü oyunlara girdiğinde kendisi otomatik olarak overclock'luyor işlemciyi. Söylediğim ayarı kapatınca 3.60 GHz'de sabit çalışıyor işlemci. Böylelikle ısınma sorunu da çözülüyor.

Yok sıcaklığa takmıyıyorum fakat işlemcimde bir sıkıntı meydana gelir mi veya bozulur mu ondan endişeliyim.
 
Yok sıcaklığa takmıyıyorum fakat işlemcimde bir sıkıntı meydana gelir mi veya bozulur mu ondan endişeliyim.
İşte benim düşüncem uzun vadede stok soğutucu ile işlemciyi 4.10 gHz üzeri kullanılırsa sıkıntı olur gibi düşünüyorum ama dediğim ayarı kapatırsan hiçbir sıkıntı meydana gelmez .
 

Yeni konular

Geri
Yukarı