Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 Sistemin Sıcaklık Değerleri Nasıl Olmalı?

MSI GeForce GTX1660 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

BIOS'a baktım ve yine bulamadım Core Boost'u.
Asus kullanan biri bilir ben MSI kullanıyorum araştırayım atayım. Ben islemcide bu sekilde rahat ettim.
O kartın pasif olarak soğutması kuvvetli, fanları döndürmeden çok daha serin kalması lazım. Bu arada Core Performance Boost ASUS anakartlarda Advanced ayarlar kısmındaydı sanki.
Doğrudur dediğim gibi Asus BIOS çok bilmiyorum.

Ben de Xigmatek Glare 7A kasa kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 2600 ekran kartım da MSI 1070 Ti Gaming. Kasanın ön paneli takılı iken işlemci boşta 45-50 derece, ekran kartı 47-48 derece, HDD ve SSD 40 derecede çalışıyorlar. Ön paneli çıkarttığım zaman işlemci boşta maksimum 42 derece, ekran kartı 40 derece, HDD 37, SSD ise 33 derecelerde çalışmakta.

Kasanın ön tarafında içeriye üfleyen 3 adet fan var. 1 adet te egzoz fan var. Yani ekstra bir fan takılı değil kasanın kendi fanları takılı. Sıcaklıklar bu şekilde.

@rhaecia Core Performance Boost ayarının Advanced kısmında yada AMD CBS kısmında olması gerek.

Son düzenleme:
Ben de Xigmatek Glare 7A kasa kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 2600 ekran kartım da MSI 1070 Ti Gaming. Kasanın ön paneli takılı iken işlemci boşta 45-50 derece, ekran kartı 47-48 derece, HDD ve SSD 40 derecede çalışıyorlar. Ön paneli çıkarttığım zaman işlemci boşta maksimum 42 derece, ekran kartı 40 derece, HDD 37, SSD ise 33 derecelerde çalışmakta.

Kasanın ön tarafında içeriye üfleyen 3 adet fan var. 1 adet te egzoz fan var. Yani ekstra bir fan takılı değil kasanın kendi fanları takılı. Sıcaklıklar bu şekilde.
Bende neden bu kadar yüksek peki?

stabilitytest.png

Core performance boost'u kapattım BIOS'tan ve sıcaklıklar boşta şuan 50 dereceyi geçmiyor. Stabilite testi yaptım ve maksimum 69 dereceyi gördü işlemci. Bence şuan sıcaklıkla ilgili bir problem kalmadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı