Yoksa iyi yazılımı da yüklü değilse güzel. Yarın da hatalar devam edecektir. Akşama doğru toplu olarak dosyaları paylaşırsınız Paylaştığınızda rehberde yazdığım kapatma işlemini yapabilirsiniz.
Yazılımı yüklü değil. Yarın toplu olarak dosyaları paylaşırım. Teşekkürler.
Yoksa iyi yazılımı da yüklü değilse güzel. Yarın da hatalar devam edecektir. Akşama doğru toplu olarak dosyaları paylaşırsınız Paylaştığınızda rehberde yazdığım kapatma işlemini yapabilirsiniz.
Merhaba, akşam söylediğiniz toplu olarak mavi ekran hataları;
Minidump
Burdaki dosyalar ''Seagate 1TB HDD'' de aldığım dünden beri konuştuğumuz Windows 10 sistem. Bu gün hatalardan sonra RAM'leri teker teker farklı RAM yuvalarında test ettim. Hatalar devam etti. Belki Windows 10 kaynaklı olabilir diye WD Blue HDD'ye (Yeni sabit disk) Windows 8.1 yükledim. Yükleme bitti kişiselleştirme ekranında ilk mavi ekranı verdi. Sonrasına ise oturum açma ekranında, daha sonra masaüstü gelir gelmez mavi ekran geliyordu. Ben de bu yeni WD Blue HDD'ye Windows 10 (2004) kurdum. Şu an sadece Windows 10 kurulu ve hiçbir sürücüyü kurmadım sadece güncelleştirmeleri yükledim. Mavi ekran hatası alırsam tekrar sizinle paylaşacağım. Ama benim kanaat getirdiğim anakart ses yongası veya ethernet yongasında bir arıza olduğu yönünde.
Henüz mavi ekran almadım ancak, tarayıcılar çökmeye devam ediyor. Mavi ekran almadan önce de genelde tarayıcılar çöküyor.
Bu da yeni HDD ile temiz kurulum yaptığım ilk mavi ekran hatası.
Minidump
Yeni aldığım mavi ekran ;
Minidump
Daha eski BIOS sürümlerini denesem bir fark olur mu sizce? Hep son iki sürümü denedim.
Evet geldik bir mavi ekran sorunu çözümüne daha. Problem ne GPU, RAM ne de sabit diskler ile alakalı.
Problemin ana kaynağı BIOS sürümleri. Bu hata başlamadan epey önce BIOS güncelleme yapmıştım. Üstüne de Windows güncellemeleriyle birlikte mavi ekran hataları başlamıştı.
Mavi ekranlar ile boğuşurken kullandığım iki BIOS sürümü;
Şu an sistemi istikrarlı şekilde kullandığım BIOS;
Eğer benim gibi MSI B450 Tomahawk anakartınız var ise ve mavi ekran hataları alıyorsanız ve çıkmaza girdiyseniz, (tabi ilk önce konu açıp yardım isteyin) BIOS sürümünüzü kontrol edin verdiğim, 2019-07-22 tarihli BIOS sürümünü deneyebilirsiniz. Sorunum için uzun süre yardımcı olan tüm arkadaşlara, özellikle
@Murat5038 beye Teşekkürler. Mavi Ekranı sadece kullandığınız masaüstü resimlerinde görmeniz dileğiyle.