Ryzen 5 3600X OC değerleri

HksKls

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Ryzen 5 3600X İşlemcimi 4.5 GHz'e yükselttim, ancak hiçbir voltaj değeri ile oynamadan sadece GHz frekansını yükselttim, iki gündür kullanıyorum bir problem çıkarmadı, açıkcası overclock yapmayı bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum, peki ilerleyen günlerde sorun çıkartır mı? İşlemci sıcaklığımmin. 36 Max. 70'i gösteriyor.

Stres testinde sistem kapanmadıysa yeterli değerleri sağladığın anlamına gelir. (Voltaj, frekans, alt değerler...) Günlük kullanımda da uzun süre (2-3 hafta kadar) bir sorun yaşamadığın taktirde %99 başarılı bir O.C yapmışsın diyebiliriz.
Arkadaş, işlemciye OC yapmış. Peki bu işlemcinin ömrünü ne kadar azaltır?

Doğru yapıldığı taktirde işlemcinin ömrünü kısalttığı ile ilgili bir bilgi yok. Yani doğru yapmadığı taktirde işlemciye fazla voltaj verdiği ve gereğinden fazla ısınmasına sebep olduğu durumlarda işlemci içinde ki maddelerin ömrü kısalır.

Doğru yapıldığı taktirde işlemcinin ömrünü kısalttığı ile ilgili bir bilgi yok. Yani doğru yapmadığı taktirde işlemciye fazla voltaj verdiği ve gereğinden fazla ısınmasına sebep olduğu durumlarda işlemci içinde ki maddelerin ömrü kısalır.
Aynı şey ekran kartı içinde geçerli değil mi?

Ekran kartı fabrikasyon olarak OC hiçbir şekilde sorun yaratmaz. Kendin doğru yaptıysan da bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ancak çok ısınırsa ömrü kısalır. Tabii doğru OC ayarlarını yapmadıysan ısınır.

Arkadaşlar, Ryzen 5 3600X İşlemcimi 4.5 GHz'e yükselttim, ancak hiçbir voltaj değeri ile oynamadan sadece GHz frekansını yükselttim, iki gündür kullanıyorum bir problem çıkarmadı, açıkcası overclock yapmayı bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum, peki ilerleyen günlerde sorun çıkartır mı? İşlemci sıcaklığımmin. 36 Max. 70'i gösteriyor.
Sistemde kapanma vs. olmuyorsa sorun çıkacağını sanmam.
Ben ekran kartına +150MHz Çekirdek ve +400MHz bellek takviyesi yapıp kullanmaya başladıktan iki hafta sonra coil whine sorunu yaşamaya başladım, şansınıza bağlı.
Gelen akım farkından olabilir diye düşünüyorum ve bir zararı olacağını sanmıyorum. Benim ekran kartımda da FPS kilidi açıkken CW oluyor. Bazı online oyunlarda mecbur VSYNC kapatıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı