Ryzen 5 3600X sistemde ısınma sorunu

heavendancer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Size öncelikle kolay gelsin dileklerimi sunarım, sorunumu size şöyle dile getireyim, yeni kasa topladım ve kasamda ısınma sorunu var, sorun % 60 derecelere kadar cıkmaktadır, öyleki sıcaklık kasanın dışına kadar gelmektedir. Sorunun Power'dan kaynaklı olup olmadığı kafamı kurcaladığı size topladığım sistemin bilgisi vereyim yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Power'da 8 pin var fakat anakartımda 8+4 pin vardır. Ben 8 pin taktım.

Anakart: ASUS TUF Gaming X570 ATX.
Ekran kartı: ASUS RX580 8 GB Dual OC DDR 5 256 Bit.
İşlemci: Ryzen 5 3600X 3, 8 GHz 35 MC cache.
RAM: 16 GB Corsair.
Kasa: Power bost X - 59 650W 80+ USB 3 Power.

@heavendancer hala net değil söyledikleriniz. Ekran kartının kullanımı "yüzde" ; sıcaklığı "derece" ile ifade edilir. Hem kullanım olarak hem de sıcaklık olarak ayrı ayrı düşünüyorum. İkisi de yerine göre gayet normal.

İfade etmek istediğim şey farklıdır. Yan yana 2 bilgisayar olduğunu düşünün ikisininde aynı oyunu açıyorum. 1. Yukarıda verdiğim sistem 2. Sistem i5 2400 2 gb 128 bit asus 730 8 gb ram malesef yeni topladığım sistem daha sıcak öyleki dışarıya verdiği sıcaklık çok ayrı net olarak söylemem gerekirse topladığım sistemdeki sıcaklık dışarıya vuruyor power sen kaynaklımı diye merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…