Ryzen 5 3600X ve RX 5700 sistem sigorta attırıyor

gokhankalafat

Kilopat
Masaüstü sistem topladım 3 gün önce bugün şöyle bir şey başıma geldi. Oyun oynarken kasadan ilk önce hafif tiz bir ses oluştu dızzz diye sonra çok yüksek olmamakla birlikte beni korkutmaya yetecek şekilde bum sesi geldi ve ana sigortadan attırdığını fark ettim. Şimdi bu sorunun neyden kaynaklandığı hakkında yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sistemim şu şekilde PSU yetmiyor diye düşündüm ben.

• 1 X Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk
  • 1 X Cooler Master Masterliquid Lite 120 120MM İşlemci Sıvı Soğutucu
  • 2 X Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
  • 1 X AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7NM İşlemci MPK
  • 1 X Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
  • 1 X MSI Radeon RX 5700 MECH OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • 1 X MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Kasadan herhangi bir parçanın yanmış olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü sistem topladım 3 gün önce bugün şöyle bir şey başıma geldi. Oyun oynarken kasadan ilk önce hafif tiz bir ses oluştu dızzz diye sonra çok yüksek olmamakla birlikte beni korkutmaya yetecek şekilde bum sesi geldi ve ana sigortadan attırdığını fark ettim. Şimdi bu sorunun neyden kaynaklandığı hakkında yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum. Sistemim şu şekilde PSU yetmiyor diye düşündüm ben.

• 1 X Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 Harddisk
  • 1 X Cooler Master Masterliquid Lite 120 120MM İşlemci Sıvı Soğutucu
  • 2 X Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
  • 1 X AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7NM İşlemci MPK
  • 1 X Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
  • 1 X MSI Radeon RX 5700 MECH OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • 1 X MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Kasadan herhangi bir parçanın yanmış olma ihtimali var mıdır?
İlk olarak PSU değişirip farklı bir PSU ile deneyin. Güç kaynağı yeterlidir 600W olarak ancak sıkıntılı bir ürün gelmiş olabilir. Yanma olayını zaten anlardınız. Yansa yansa PSU yanabilir. Bu arada evin içinde farklı bir priz ile farklı bir ara kablosu priz(şayet kullanıyorsan) denemeyi de unutma.

İki kez denedim aynı yerde aynı sonucu aldım aslında anakarta zarar vermesinden de çekiniyorum. Deneme yapmamı öneriyor musunuz? Yoksa servisine mi göndermeliyim?

Servise göndermelisiniz bence. Yeni evlerin hepsinde topraklı priz var prizinden kaynaklı bir sorun olacağını zannetmiyorum. Üçlü priz tarzı bir şey kullanıyorsan onunda kalitesiz olmadığından emin ol. Bunlardan eminsen büyük ihtimalle sorun güç kaynağında. Kullandığın firma gayet kaliteli neden böyle bir şey oldu anlayamadım.

Satıcıya mail attım dönüş yapmalarını bekliyorum. Belki kullandığım priz kalitesiz olabilir daha kaliteli bi priz kullansam belki sorun ortadan kalkacak ancak dediğim gibi çekiniyorum herhangi sigorta atmasından. Sonra garanti dışı kalmış bu diyebilirler.
Sorun psu dan kaynaklıymış. 750 w psu taktım şimdilik bi sorun kalmadı diye gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı