Ryzen 5 5500 ısınır mı?

ahmett0154

Femtopat
Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RTX 3060 Ryzen 5500 stok fanlı sistem aldım. Ekstra işlemci soğutucu yok. Sizce çok ısınır mı, yoksa ekstra bir işlemci soğutucu mu almalıyım?
 
Yaani pek sorun olmaz aslında ama r5 ler zaten ısınan işlemciler sıvı soğutma falanda alabilirsin ama bence çok gerek yok
 
RTX 3060 Ryzen 5500 stok fanlı sistem aldım. Ekstra işlemci soğutucu yok. Sizce çok ısınır mı, yoksa ekstra bir işlemci soğutucu mu almalıyım?
Hız aşırtma yapmadığın sürece stok soğutucu yeterli oluyor diye biliyorum ama hız aşırtma yaparsan stok soğutucu yetmez ve ısınmaya başlar. Tabi ki ek olarak kasanında etkisi var burada, eğer önü ızgaralı bir yapıya sahipse gayet iyi ancak değilse az da olsa ısınma problemleri oluşabilir.
 
Bir çok etken var dostum. Overclock yapacak mısın ? Kasanda hava sirkülasyonu var mı (Önden hava çeken arkadan atan fanın var mı). Render mı yapacaksın oyun mu oynayacaksın ? Eğer oyun oynayacağım hız aşırtma yapmayacağım dersen stock fan sana yeter tabii kasan havayı çekip sıcak havayı atabiliyorsa.
 
Ben kullanıyorum şuan hocam stok fan yeterli falan değil. İşlemci sıcak çalışıyor 80-83 dereceleri görüyor ancak bu dereceler sizin için sıkıntı değilse kullanabilirsiniz o şekilde. Ben performax soğutucu aldım uygun fiyata 55 dereceden üstünü görmedim daha sadece stres testlerinde 60-62 görüyor.
 
Ben kullanıyorum şu an hocam stok fan yeterli falan değil. İşlemci sıcak çalışıyor 80-83 dereceleri görüyor ancak bu dereceler sizin için sıkıntı değilse kullanabilirsiniz o şekilde. Ben Performax soğutucu aldım uygun fiyata 55 dereceden üstünü görmedim daha sadece stres testlerinde 60-62 görüyor.

Hocam mümkünse aldığınız soğutucunun linkini atar mısınız belki bende alabilirim.

Birçok etken var dostum. Overclock yapacak mısın? Kasanda hava sirkülasyonu var mı (önden hava çeken arkadan atan fanın var mı). Render mı yapacaksın oyun mu oynayacaksın? Eğer oyun oynayacağım hız aşırtma yapmayacağım dersen stock fan sana yeter tabii kasan havayı çekip sıcak havayı atabiliyorsa.

Ben çok bilmiyorum kasayı linkini atsam anlayabilir misin? Çok ilgim yok bilgisayarlarla.
 
Kasa ile ilgili bilgi verilmemiş. Eğer resimdeki ile aynı kasaya sahipsen görseldeki kasada egzoz fanı bulunuyor yani yeterli gözüküyor. Eğer fazla ısınmadığından emin olmak istersen "MSI Afterburner ve Riva tuner kurulumu" diye youtube dan aratarak aynı işlemleri yapıp oyun oynarken bilgisayarlar parçalarının ne kadar kullanıldığını ve ne kadar ısındığını görebilirsin. CPU sıcaklığın 75-80 dereceyi geçmiyorsa soğutman yeterlidir. Eğer geçiyorsa farklı bi soğutucu bakabilirsin.

Eğer cpu yu çok zorlayacak bir oyun oynamıyorsan tam soğutma performansını göremeyebilirsin. Bu durumda furmark gibi bir yazılım ile cpu ya stres testi yapabilirsin. Bu sayede cpu yu kısa bir süre en yüksek değerlerde çalıştırıp en yüksek kaç derece olduğunu görebilirsin. Bu işlemi de aynı şekilde Youtube da nasıl yapabileceğin mevcut.
 
Ben stok fan ile kullanıyorum. İşlemci %80 kullanılınca bile 75 dereceyi geçmedi. Sıcak havalarda bu sıcaklık artacaktır.

Cyberpunk 1080p Ultra.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı