Ryzen 5 7500F ısınıyor

Belki geri takarken tam oturtamamış olabilirsin bir kontrol et. Doğru taktıysan yeni bir kule tipi fan alabilirsin veya sıvı soğutucu.

Hocam bir kere kontrol ettim ve macun fazla sürmüşüm ve dağılmış çıkarıp temizyelip nohut kadar sıktım ve oturttum. Ama bir şey değişmedi.

Ne kadar eski kaç derece çalışıyordu.

Hocam temizlemeden önce 1,1.5 ay önce 75 80 derecelerde rahat çalışıyordu.

O zaman yeni bir soğutucu alman iyi olur. Soğutucu için bütçen ne kadar?

Açıkçası bir bütçe ayırmadım. Ancak Phantom Spirit gibi gözüküyor alacağım. Sıvı soğutma çok daha güzel gözüküyor LE500 falan ancak kule tipinin performansı daha iyi.

Sıcaklık değerleri normal değil. Stok soğutucuyla bu değerlerle birebir ya da daha düşük çalışıyor.

Montaj yanlış olabilir, termal macun az ya da fazla sürülmüş olabilir. En mantıklısı Peerless Assassin veya Phantom Spirit gibi bir soğutucu almaktı. Fiyat farkı çok yok ve performans farkı aşırı derecede var.

Sıcaklık değerleri normal değil. Stok soğutucuyla bu değerlerle birebir ya da daha düşük çalışıyor.

Montaj yanlış olabilir, termal macun az ya da fazla sürülmüş olabilir. En mantıklısı Peerless Assassin veya Phantom Spirit gibi bir soğutucu almaktı. Fiyat farkı çok yok ve performans farkı aşırı derecede var.

Hocam anlamadığım nerede hata yapmış olabilirim bunu çözemiyorum.

Hocam anlamadığım nerede hata yapmış olabilirim bunu çözemiyorum.
Alalı 14 günü geçmediyse iade etmeyi deneyin derim. Uzun kullanımda mantıklı bir tercih olmaz çünkü.

Iyzico vb. kampanyaları kullanmadıysanız kullanarak Phantom Spirit'i 1000TL'ye getirebilirsiniz.

Alalı 14 günü geçmediyse iade etmeyi deneyin derim. Uzun kullanımda mantıklı bir tercih olmaz çünkü.

İyzico vb. kampanyaları kullanmadıysanız kullanarak Phantom Spirit'i 1000TL'ye getirebilirsiniz.

Kampanya kullanmadım. Alalı 1 seneden fazla oluyor hocam gayet iyi idare etti. Peki fan yönü doğru mu sizce bir de görüntü açısından sıvı soğutucu olsa sorun olur mu?

Peki fan yönü doğru mu sizce bir de görüntü açısından sıvı soğutucu olsa sorun olur mu?
İlk görsel yanlış, diğerleri doğru. İlk görselde fanı ters takmışsınız. Radyatöre havayı vereceğine terse üflüyor.

Sıvı soğutma görüntüsünü seviyorsan olabilir, tepe model hava soğutucu performansı bekleme ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı