Ryzen 5 7500x3D - Colorful BattleAX RTX 5070 sistem nasıldır?

DDR5'te çift kanal muhabbeti yok diye hatırlıyorum. Öyle değil mi?

DDR5 tek bir modül ama kendi içinde iki kanala ayrılır.
  • DDR4: Tek bir modül, 1 tane 64-bit kanaldan oluşur.
  • DDR5: Tek bir modül, 2 tane 32-bit alt kanaldan oluşur.
DDR5, 2 bağımsız sub-channel olarak 32 bit veri aktarır. Daha verimlidir ve dezavantaji azaltabilir ama yine de tek modül toplam 64 bit band genişliği kapasitesine sahiptir. İki modül ise 2x64'ten 128 bit band genişliği eder.

Yani çift kanal muhabbeti var ama daha az etkileniyor.

Yani bence almışken, PCI-e 3.0 ya da 3.1, standartlarında olan bir PSU'ya bakmakta fayda var.
İnternetten baktım az önce, pc hocası bu sisteme çok yakın bir sistem yapmış ve aynı kasayı kullanmış yani ekran kartımız aynı bence bir sorun teşkil ediceni sanmıyorum

Colorful bilindik marka, bir sorun olmaz.

BitFenix Ceto kasa BPAB 750 Bronze ile geliyor, ekran kartınız ise 12VHPWR girişi istiyor. Kasanın içindeki PSU'nun ATX 3.0 versiyon olup olmadığını sorun yoksa uyumsuz olacaktır.

RAM tercihini yapabilirseniz 6000MHz CL30 yaparsanız daha iyi olur.

Anakarta o kadar para vereceğinize işlemcinizi 7800X3D yapabilirsiniz. Tercih yine de sizin.

Genel olarak seçimlerde problem yok PSU dışında.
ya aslında anakarta bu kadar vermek istemiyodum bunun altında olanlar aşırı geri kalıyodu geleceğe yönelik bir adım atmak istemiştim o yüzden böyle olmak zorunda kaldı yoksa daha iyi eklentiler yapardım zamanla yaparım inşallah

Son düzenleme:
İnternetten baktım az önce, pc hocası bu sisteme çok yakın bir sistem yapmış ve aynı kasayı kullanmış yani ekran kartımız aynı bence bir sorun teşkil ediceni sanmıyorum
Zaten PCI-e 3.0 standarttaki olan PSU'lardaki husus, tek kanal 12V HPWR kablosundan ekran kartına 600 Watt'a kadar güç vermesidir. Yani NVidia ekran kartlarının daha stabil çalışmasına adına bir çalışmadır daha öncedende dediğim gibi. Yoksa düz versiyon olan PSU'da iş görür Watt'ı yettiği kadar.

Zaten PCI-e 3.0 standarttaki olan PSU'lardaki husus, tek kanal 12V HPWR kablosundan ekran kartına 600 Watt'a kadar güç vermesidir. Yani NVidia ekran kartlarının daha stabil çalışmasına adına bir çalışmadır daha öncedende dediğim gibi. Yoksa düz versiyon olan PSU'da iş görür Watt'ı yettiği kadar.
Anladım, yardımınız için minnettarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı