Ryzen 7 1700 Sistem Performans Sorunu

dgncanklc

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Architect
Merhabalar, 2 hafta önce bir sistem topladım, sistem özelliklerimi aşağıda paylaşıyorum fakat sorun şu driverler her şey BIOS da dahil olmak üzere güncel hepsi ama bilgisayarda takılmalar mevcut. Bir CPU ve Ekran kartı ayarları var App'leri nasıl kullanacağımı ve ayarları ne doğrultuda yapacağımı bilmiyorum bir yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart : MSİ B350M Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 7 1700
Ekran Kartı: MSİ GTX 1060 6GB
RAM: 16 GB Ram 2400 MHz
SSD: Corsair 240 GB SSD
HDD : 1 TB Kingston
İşletim sistemin orijinal Windows 10 Pro.

1.jpg

Çok fazla App var. OC Modu, Gaming Mod, Sessiz Mod gibi özellikler sunmakta. Fakat bu ayarlar nasıl yapılıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne oynadığınız ve hangi ayarlarda oynadığınız önemli. Sistemin donması başka birşey, oyunda takılma başka birşey. Benim PC de zorlanmaması gereken oyunda takılıyordu. Kurcaladım biraz. Öyle ayar felan kısmadım. Şimdi takılmıyor. Sorunun çözülmesi için önce derdinizi bi güzel anlatmalısınız. Müneccim mi bu çocuklar? :)
:) haklısınız biraz anlatamadım Sorun şu Bir oyun oynuyorum mesela Overwatch alt Tab Yaptıgımda bilgisayar takılıyor kasıyor bnde bu tarz ayarları bilmedigim için MSİ app lerin ayarını nasıl kullanmalıyım mesela Gaming mod kullandıgımda bilgisayarı yormuş olurmuyum

Alt+Tab bazı oyunlarda bilgisayarı donduruyor. Benim notebook'da i7 7700HQ, 16GB RAM, GTX 1050 var. Alt+TAB yapınca ETS 2 oyununda reset atmak zorunda kalıyorum. Ama oynadığım diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı yok. Yani o sorun oyunun yazılımından kaynaklanıyordur. Bazı oyunlar, özellikle de online oynarken masaüstüne dönmenize izin vermezler.

Ekran kartını OC modunda kullansanız bile bir zarar gelmez. Ama gerek yok. GAME modu iyidir. Sessiz modu kartı ne kadar kısıyor bilmiyorum. Ben olsam o modu tercih etmezdim. Orada size sunulan OC gibi ayarlar sisteme zarar verecek eşiğin çok altında minimal ayarlardır. Endişe edecek bir durum yok.

Alt+Tab bazı oyunlarda bilgisayarı donduruyor. Benim Notebook'da i7 7700HQ, 16 GB RAM, GTX 1050 var. Alt+Tab yapınca ETS 2 oyununda reset atmak zorunda kalıyorum. Ama oynadığım diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı yok. Yani o sorun oyunun yazılımından kaynaklanıyordur. Bazı oyunlar, özellikle de Online oynarken masaüstüne dönmenize izin vermezler.

Ekran kartını OC modunda kullansanız bile bir zarar gelmez. Ama gerek yok. Game modu iyidir. Sessiz modu kartı ne kadar kısıyor bilmiyorum. Ben olsam o modu tercih etmezdim. Orada size sunulan OC gibi ayarlar sisteme zarar verecek eşiğin çok altında minimal ayarlardır. Endişe edecek bir durum yok.

Eyvallah çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı