Ryzen 7 2700X ve GTX 1070 Sistem Toplama

Alextuna12

Hectopat
Screenshot_20190821_001605_com.example.android.notepad.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavyeden biraz kısıp monitöre ekleyebilirsiniz böyle bir bütçe için biraz aşağı seviyelerde bir monitör. Klavye rog claymore veya k70 mk2 alıp geri kalanını monitöre ekleyin. 1070 almak yerine de 2060 veya 2070 alın. Eğer 2060 alırsanız artan parayı işlemciye ekleyin ve güncel bir işlemci alın.

Kardeşim ekran kartın ve işlemci fiyat performans olarak çok kötü parçalar ryzen 5 3600 ve 5700 xt almanı öneririm çok daha ucuza performansı çok daha yüksek.İnceleme videolarına bir bak istersen.Ayrıca ramlerini nereden alıyorsun bilmiyorum ama vatanda gece yarısı indirimleriyle crucial 3200mhz 2x8gb ramler 580 TL.Özellikle amd sistemlerde ram frekansı fpsyi çok etkiler.Yani ramler, ekran katı ve işlemci de daha ucuza daha performanslı parçalar edinebilirsiniz.

Önerileriniz için teşekkürler.. Dediklerinizi dikkate alarak bazı parçaları değiştirdim. Parçalardan kısmadım çünkü bütçem zaten çok yüksek. İlerde upgrade yapabilmek için İşlemci mi 7 2700x tutacağım. Monitör konusuna gelecek olursak biraz abartı Bi monitör seçtim ama dediğim gibi bütçem zaten yüksek.
Önerileriniz için teşekkürler.. Dediklerinizi dikkate alarak bazı parçaları değiştirdim. Parçalardan kısmadım çünkü bütçem zaten çok yüksek. İlerde upgrade yapabilmek için İşlemci mi 7 2700x tutacağım. Monitör konusuna gelecek olursak biraz abartı Bi monitör seçtim ama dediğim gibi bütçem zaten yüksek.
Ayrıca 7 2700x ryzen 5 3600 ü yenebilir. Nedenini soracak olursanız 8 core 16 thread ile güçlü bir işlemci. Ayrıca yanında amd nin orijinal ve kaliteli bir hava soğutması da geliyor.(soğutmanın adını unuttum 😀)

Ayrıca 7 2700x ryzen 5 3600 ü yenebilir. Nedenini soracak olursanız 8 core 16 thread ile güçlü bir işlemci. Ayrıca yanında amd nin orijinal ve kaliteli bir hava soğutması da geliyor.(soğutmanın adını unuttum 😀)
Rgb ramler sadece benim zevkim için orada biraz rgb manyağıyım da.

Son düzenleme:

Rgb ramler sadece benim zevkim için orada biraz rgb manyağıyım da.
Merhaba hocam, RGB manyağı adamı severim sende bendensin. :) Şöyle söyliyeyim sana anladığım kadarıyla 10000 TL kadar bir bütçen var. Öncelikle tercih ettiğin RAM'ler marka olarak güzel fakat G.Skill Trident Z RGB 2x 8GB 3200 Mhz modeli aşağıda açıkladığım gibi Ryzen 3600x işlemciye göre çok daha iyi performans alabileceğini düşündüğüm için tavsiye ederim sana şu an Vatan'da 910 TL. Bir diğer şey seçtiğin işlemci 2000 TL bütçe ayırmışsın işlemci için Ryzen 3600x tercih etmeni tavsiye ederim, Ryzen 2700x ile arasında çoklu çekirdekte yanlış hatırlamıyorsam muazzam bir fark yoktu ki Ryzen 3600x tekli çekirdekte hayli hayli 2700x'den üstün yani buda oyunlarda vs. tek çekirdeğe binen işlemlerde sana avantaj sağlar. Çoklu çekirdekte bir işlem yapmıyorsan yayın, render vs. gibi işlemler fark olmayacaktır. kasa Cooler Master MB511 3x RGB Fanlı ve 700W 80 Plus PSU ile birlikte olan model var bunu tavsiye ederim, hem hava akışı hemde bence seçtiğin kasadan daha şık duracağını düşündüğüm için tavsiye ederim. Ekran kartı olarak da ; GTX 1070 için 3700 TL vermeni asla tavsiye etmiyorum. Şahsen yerinde olsam RTX 2070 veya yeni çıkan RTX 2060 Super modellerinden birini alırdım, anladığım kadarıyla Asus seviyorsun benim gibi. :) Bunların dışında ileriye dönük topluyor isen sistemini kesinlikle bütçeni arttırabilirsen eğer daha iyi araştırma yapıp kafana yatan X570 yonga setli bir anakart almanı tavsiye ederim. Onun dışındakiler tamamen kendi zevkin tercihin. Bizzat bende RGB manyağı ve herşeyin uyum içinde olmasını sevdiğim için seni anlıyorum ve donanım konusunda çok çok iyi olmasamda iyi olduğumu düşünüyorum. Bir düşün bence :)

Benim tavsiyem işlemciyi 3600x, çünkü R5 2600 bile 2700x den daha iyi tek çekirdek performansına sahip. Oyun için daha iyi olur. Ve R5 2600 bir çok oyunda %50 civarında kullanılıyor yani ileriye dönük olmasında sıkıntı yok 3600x in.
Ekran kartını 2000 serisi
Klavyeyi Huntsman
SSD Intel 660p 512gb

Bu şekilde çok daha uyumlu sistem olur.

Ayrıca konu ile alakasız fakat kullandığınız telefon marka modeli nedir?

Son düzenleme:
Hocam hiçmi sistemleri filan takip etmiyorsunuz. Öncelikle daha uygun fiyata 2060 alınabilir ve daha güçlü ama bence bekle özel soğutmalı rx 5700 al veya xt modelini. Ve ramler 8x2 ram 800 TL güldüm
o işi 500 liraya halledebilirsiniz bide işlemci var onu daha iyi tek çekirdek performansı sunan 3600 ile
değiştirin hiç olmadı bütçe söyleyin bilenler tavsiye versin.

Merhaba hocam, RGB manyağı adamı severim sende bendensin. :) Şöyle söyliyeyim sana anladığım kadarıyla 10000 TL kadar bir bütçen var. Öncelikle tercih ettiğin RAM'ler marka olarak güzel fakat G.Skill Trident Z RGB 2x 8GB 3200 Mhz modeli aşağıda açıkladığım gibi Ryzen 3600x işlemciye göre çok daha iyi performans alabileceğini düşündüğüm için tavsiye ederim sana şu an Vatan'da 910 TL. Bir diğer şey seçtiğin işlemci 2000 TL bütçe ayırmışsın işlemci için Ryzen 3600x tercih etmeni tavsiye ederim, Ryzen 2700x ile arasında çoklu çekirdekte yanlış hatırlamıyorsam muazzam bir fark yoktu ki Ryzen 3600x tekli çekirdekte hayli hayli 2700x'den üstün yani buda oyunlarda vs. tek çekirdeğe binen işlemlerde sana avantaj sağlar. Çoklu çekirdekte bir işlem yapmıyorsan yayın, render vs. gibi işlemler fark olmayacaktır. kasa Cooler Master MB511 3x RGB Fanlı ve 700W 80 Plus PSU ile birlikte olan model var bunu tavsiye ederim, hem hava akışı hemde bence seçtiğin kasadan daha şık duracağını düşündüğüm için tavsiye ederim. Ekran kartı olarak da ; GTX 1070 için 3700 TL vermeni asla tavsiye etmiyorum. Şahsen yerinde olsam RTX 2070 veya yeni çıkan RTX 2060 Super modellerinden birini alırdım, anladığım kadarıyla Asus seviyorsun benim gibi. :) Bunların dışında ileriye dönük topluyor isen sistemini kesinlikle bütçeni arttırabilirsen eğer daha iyi araştırma yapıp kafana yatan X570 yonga setli bir anakart almanı tavsiye ederim. Onun dışındakiler tamamen kendi zevkin tercihin. Bizzat bende RGB manyağı ve herşeyin uyum içinde olmasını sevdiğim için seni anlıyorum ve donanım konusunda çok çok iyi olmasamda iyi olduğumu düşünüyorum. Bir düşün bence :)
Önerilerin için teşekkürler. 7 2700x i tercih etmemin etkenlerinden birisi de rgb hava soğutmaya gelmesiydi. Onu ayriyeten almaya kalktığım zaman ise 300-400tl arası bir fiyat tuttuğu için 3600x tercih etmedim. Ayrıca yayıncı olmayı düşünüyorum ama yayınlarda oyun oynayacağım. Tek çekirdekli de uzun vadede sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Ram kısmına gelirsek tridentz almayı düşünüyordum neden vengeance aldım bilmiyorum.
Notlarımı da rtx 2070 super yazarak değiştirdim.
Ve ayrıca tahminin doğruymuş asus hayranıyım(adamlar bu işi biliyor ya). B450 çipsetli bir Anakart tercih etmemin yanı sıra 3. Nesil bir işlemci tercih ettim arkadaş çevremde herkes buna tepki verdi ama ben bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Başka bir şey?

Önerilerin için teşekkürler. 7 2700x i tercih etmemin etkenlerinden birisi de rgb hava soğutmaya gelmesiydi. Onu ayriyeten almaya kalktığım zaman ise 300-400tl arası bir fiyat tuttuğu için 3600x tercih etmedim. Ayrıca yayıncı olmayı düşünüyorum ama yayınlarda oyun oynayacağım. Tek çekirdekli de uzun vadede sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Ram kısmına gelirsek tridentz almayı düşünüyordum neden vengeance aldım bilmiyorum.
Notlarımı da rtx 2070 super yazarak değiştirdim.
Ve ayrıca tahminin doğruymuş asus hayranıyım(adamlar bu işi biliyor ya). B450 çipsetli bir Anakart tercih etmemin yanı sıra 3. Nesil bir işlemci tercih ettim arkadaş çevremde herkes buna tepki verdi ama ben bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Başka bir şey?
Ne demek hocam her zaman. Peki hocam Ryzen 3700x ? 2.400 - 2500 TL bandında fiyatı var, yanlış anlamayın 3. nesil Ryzen serisi varken gerçekten Ryzen 2700x'e vereceğiniz paraya yazık onun için üstüne basa basa söylüyorum. Ayrıca şunuda belirteyim Ryzen 3600x 1800 TL civarında, Wraith Prism soğutucusu çıkıyor Ryzen 7 serisi işlemcilerin kutusundan, bu soğutucuyu hiç kullanılmamış olarak satan insanlar var belli başlı sitelerde araştırırsanız rahatlıkla bulursunuz emin olun hemde 200 - 250 TL bandında. Ne yalan söyliyeyim valla bende Asus Fanıyım desem yeridir. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı