Ryzen 7 3700X RX 5700 XT sistem toplama

TORNADO-4400

Centipat
Merhabalar.

Sistemim şu şekilde;
* Ryzen 7 3700X(ALINDI)
* Sappire RX 5700 XT Nitro(alındı)
* ASUS TUF X570 PLUS (alındı)
* Cooler Master MB511 RGB(alındı)
* AOC 24g2U (alındı)
* Cooler Master mwe white 750W.
* G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws v DDR4 3600MHz CL18.
* Corsair 480GB force serisi MP510 NVMe M.2 SSD.
Evet arkadaşlar sistem yukarıdaki gibi şimdi size şöyle bir sorum olacak. Eğer PSU'yu Corsair RMX 750 ve RAM'leri G.Skill Trident Z Neo CL16 3600 MHz yaparsam cebimden fazladan 1000 TL para çıkacak ve klavye, mouse için ekstra para bulmaya çalışacağım. Güç kaynağı ve RAM'leri yukarıdaki gibi alırsam kalan 1000 TL'yi ekipmana harcıycam. Sizce ne yapmalıyım? Yukarıdaki RAM ve PSU yeterli mi, beni üzer mi sonradan? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhabalar.

Sistemim şu şekilde;
* Ryzen 7 3700X(ALINDI)
* Sappire RX 5700 XT Nitro(alındı)
* ASUS TUF X570 PLUS (alındı)
* Cooler Master MB511 RGB(alındı)
* AOC 24g2U (alındı)
* Cooler Master mwe white 750W.
* G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws v DDR4 3600MHz CL18.
* Corsair 480GB force serisi MP510 NVMe M.2 SSD.
Evet arkadaşlar sistem yukarıdaki gibi şimdi size şöyle bir sorum olacak. Eğer PSU'yu Corsair RMX 750 ve RAM'leri G.Skill Trident Z Neo CL16 3600 MHz yaparsam cebimden fazladan 1000 TL para çıkacak ve klavye, mouse için ekstra para bulmaya çalışacağım. Güç kaynağı ve RAM'leri yukarıdaki gibi alırsam kalan 1000 TL'yi ekipmana harcıycam. Sizce ne yapmalıyım? Yukarıdaki RAM ve PSU yeterli mi, beni üzer mi sonradan? Yardımlarınızı bekliyorum.
Amd işlemciler için geçikme değeri önemli. Bu yüzden "G.Skill Trident Z Neo CL16 3600 MHz" ram al.

2 parça değişimi için fazladan 1000 TL çıkmaması lazım fiyatları başka yerlerden de kontrol edin isterseniz. Sorunuza gelirsek değiştirmeseniz de işinizi rahatlıkla görecektir ama bilgisayarın bir parçasını değiştirmek ileride daha zor olacaktır. Ondan çevre birimlerinden kısıp parçaya yatırım yapmak daha mantıklı. Rgb mekanik klavye yerine normal bir klavye alıp daha sonra bütçenize göre istediğiniz klavyeyi alabilirsiniz. PSU nun gold olması her zaman bir avantajdır. RAM ler içinde CL16 olması bir avantaj. Ama bu ikisi 1000 TL değer mi değerseniz orası tartışılır. RAM olarak RGB olacak değiştirirseniz oda ne kadar önemli ise düşünmek lazım.

Ramler cl18 600 TL falan cl 16 olanı 830 TL. Psu da ise 400 TL fark var. Değer mi 600 TL ye sizce ben bir 5 yıl 0 masraf yapmak istiyorum açıkçası.

600 TL için değişim yapılabilir. Sonuçta gold bir PSU daha az kayıp yaratacağından elektrik faturasını diğerine göre düşürecektir. RAM ise performans için öyle aman aman bir fark yaratmaz ama hem CL16 olması hem RGB olması için 200TL farkı verilebilir. Ben şahsen vermiştim 200TL farkı.

600 TL için değişim yapılabilir. Sonuçta gold bir PSU daha az kayıp yaratacağından elektrik faturasını diğerine göre düşürecektir. RAM ise performans için öyle aman aman bir fark yaratmaz ama hem CL16 olması hem RGB olması için 200TL farkı verilebilir. Ben şahsen vermiştim 200TL farkı.
Bu farkı vericem o zaman, son olarak 8+8 pin uyumluluğu olan bir psu ya ihtiyacım var tavsiyen nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı