Ryzen 7 5800X almak hata mı?

İlk attığın teste bak istersen. Bu arada 5800X stok hızı 4.6 değil, oyunlarda 4.8 GHz'e kadar çıkabiliyor.

4.8GHz değil 4.7GHz maximum stok hızı. 4.623MHz'de kullanılmış. Cidden siz 0.067MHz'i mi tartışıyorsunuz?

Bu arada zaten attığım ilk videoda 5800X 4.7GHz'e Turbo frekansa overclocklanmış, 10700K 5.1GHz olan Turbo frekansına rağmen 5.0GHz'e overclocklanmış.

Çoğu oyunda FPS değerleri çok yakın ve arada 1200 TL fark var. Bu fark ekran kartına yansıtılabilirdi ya da 32 GB RAM'e. (Güçlü sistemlerde 32 GB RAM fark yaratıyor)
RTX 3090 alacaksanız ve bütçe sınırsızsa alınır.
Şimdi siz böyle diyince yine düşünmeye başladım acaba en azından 5600X mi alsam ?

5900X stok hızı 4.8 yazarken oyunda 4.9'a kadar çıkıyor ve bu durum bu işlemci içinde geçerli. Neyse fazla uzatmaya gerek yok siz de haklısınız kendinizce(!)

Ya gerçekten mi? AMD'den daha fazla biliyorsunuz yani. Adamlar oraya yazmış ta hadi haklısın diyelim ama aklımda olan tek soru 0.100MHz Ekstra'dan 10FPS mi verecek kardeşim? Bende şunu söyleyeyim ben Intel'den bıkmış bir AMD'ciyim hatta 3100 sisteme geçmeye bile düşünüyorum fakat 5.nesil çok fazla büyütülmüş gerçekten. 5600X 10900K'dan daha iyi bilmem ne.

Selamlar. Sonunda yavaş yavaş bilgisayarımın parçalarını almaya başladım ama aklıma bir soru takıldı. Şu anda 2 parça geldi; anakart ve işlemci.

Anakart: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...tx-anakart-p-HBV00000LKQI5?magaza=Hepsiburada (2600TL'ye aldım).

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz-4.7GHz 8 Çekirdek 36MB Soket AM4 İşlemci - incehesap.com (aynı fiyat). Ben konuyu yazarken işlemcinin fiyatı arttı, ben 4700'e aldım.

Sistem %90 oyun için kullanılacak ve 7 5800X, i7 10700K'den daha pahalı bir işlemci olmasına rağmen daha 10700K oyunlarda aynı performansı gösteriyor, üstüne üstlük anakart fiyatı da aynı.

Aradaki fiyat farkı 1000TL'den fazla. 1000TL'ye sıvı soğutmamı tamamlardım. Bilemedim, iade işlemiyle de uğraşmak istemiyorum. Hata mı yaptım acaba?

Oyun oynamak için Intel daha iyi bir seçim olabilir lakin AMD Photoshop gibi işlerde daha güçlüdür. Edit yapmak için alıyorsan AMD al oyun için alıyorsan Intel al. Her ikisi için alıyorsan AMD al.

Ya gerçekten mi? AMD'den daha fazla biliyorsunuz yani. Adamlar oraya yazmış ta hadi haklısın diyelim ama aklımda olan tek soru 0.100MHz Ekstra'dan 10FPS mi verecek kardeşim? Bende şunu söyleyeyim ben Intel'den bıkmış bir AMD'ciyim hatta 3100 sisteme geçmeye bile düşünüyorum fakat 5.nesil çok fazla büyütülmüş gerçekten. 5600X 10900K'dan daha iyi bilmem ne.
AMD'den daha fazla bilmek değil, bu bir gerçek. Geçen nesilde işlemciler vaat ettiği Boost hızlarına çıkamayınca AMD bu sefer Boost hızları bir tık düşük olarak lanse etti. 5600X 10900K'dan iyi meselesi de sadece tek çekirdek olarak geçerli, genel anlamda zaten 10900K çok daha iyi bir işlemci.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı