Ryzen 9 7900 - B650 Tomahawk sistemde işlemci ve RAM arıza ışığı yanıyor

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ryzen 9 7900, Kingston 16 GB DDR5 5600MHz RAM ve B650 Tomahawk anakartım var. Bunları doğru şekilde birleştirdim. Güç kaynağım, her şeyim tam. Ekran kartı ile SSD disklerini takmadım. Cihaz görüntü vermiyor. Sebebi nedir? İşlemciden şüphelendim, garantiye yolladım ve garanti 2 adet anakart ile işlemciyi test etmişler ve işlemci sağlam. Sorun nedir, delireceğim.

Ryzen 9 7900, Kingston 16 GB DDR5 5600MHz RAM ve B650 Tomahawk anakartım var. Bunları doğru şekilde birleştirdim. Güç kaynağım, her şeyim tam. Ekran kartı ile SSD disklerini takmadım. Cihaz görüntü vermiyor. Sebebi nedir? İşlemciden şüphelendim, garantiye yolladım ve garanti 2 adet anakart ile işlemciyi test etmişler ve işlemci sağlam. Sorun nedir, delireceğim.

Sorunu çözebildiniz mi? Aynı anakarta sahibiz,
Bugün bilgisayarcıya gittim ve bana anakartın arızalı olduğunu söyledi. Bende de aynı şekil CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Ek olarak sisteme güç geliyor ama klavye, mouse ve ekrana görüntü gelmiyor. Şu an yardımınıza muhtacım...

Sorunu çözebildiniz mi? Aynı anakarta sahibiz,
Bugün bilgisayarcıya gittim ve bana anakartın arızalı olduğunu söyledi. Bende de aynı şekil CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Ek olarak sisteme güç geliyor ama klavye, mouse ve ekrana görüntü gelmiyor. Şu an yardımınıza muhtacım...
1adet sağlam olduğundan emin olduğunuz belleğinizi Anakartın 2. slotuna takın ve bekleyin. Bu arıza normal şartlarda ilk bellek ayarlama işlemi sırasında olur, ayarlama sonrasında bütün ışıklar söner ve sistem hızlıca açılır. Ve bu durum bütün AM5 anakartlarda mevcut sadece Tomahawk B650 ile sınırlı değil.

1adet sağlam olduğundan emin olduğunuz belleğinizi Anakartın 2. slotuna takın ve bekleyin. Bu arıza normal şartlarda ilk bellek ayarlama işlemi sırasında olur, ayarlama sonrasında bütün ışıklar söner ve sistem hızlıca açılır. Ve bu durum bütün AM5 anakartlarda mevcut sadece Tomahawk B650 ile sınırlı değil.
Siz sorununuzu böyle çözdünüz demek.Eve gidince deneyeceğim.1 yıllık sistem heba oldu sanmıştım bende:)

Siz sorununuzu böyle çözdünüz demek. Eve gidince deneyeceğim. 1 yıllık sistem heba oldu sanmıştım bende:)

AMD AM5 anakartlar böyle sorunun nerede olduğunu söylemezler. RAM arızasında CPU arıza ışığı verdiğini gördüm. Elimde arızalı bir bellek var bu bellek yazma hatasına sahip, yazma hatası ile sistemi çökertiyor ancak anakartta sadece CPU arıza ışığının yandığını gördüm 3 sefer. Bu bakımdan cidden düzeltilmesi gereken şeyler var gibi. Fakat CPU'dan yana sorun yok farklı sağlam bir bellek takınca sorun olmuyor ki Memtest CPU önbellekleri testi de başarılı. Bu bakımdan bu arıza ışıklarına göre hareket etmek zor, ancak tecrübe ile bu arıza ışıkları anlaşılabilir. Yani yaşamadan bu ışıkların en anlama geldiği tam olarak anlaşılamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı