Niye alınmasın. Alternatif olarak A34 GT2 vs. olabilir.
Realme GT 2'nin arayüzü ve kamerası çöp ha ama ben bunları göz ardı ediyorum bana bir tek işlemcisi lazım diyorsa GT 2 alabilir.
Exynos 1380 bulunduran bir telefonun Snapdragon 865'ten daha hizli olacagini dusunmeniz komikmis bayagi. Sifir aldığın telefon 3 yillik performansta olmuyor. Sen o telefonu sifir bir sekilde kapali kutu aliyorsun. Yani kutuyu acmanla birlikte yipranmaya basliyor. Sanki uretilip kutusuna konuldugu an sayac basliyor
S20 FE'deki IMX555 ve Snapdragon 865 ikilisinin kamera ve video performansina bak, sonra da Exynos 1380 ve IMX766 ikilisinin video performansina bak, tekrar konusalim.
Daha kotu performansa sahip cihaza daha cok para vermek kadar saçma bir hareket yok.
Exynos 1380 ile Snapdragon 865 farkini su an hissetmezsin belki, ama 2 yil sonra hissetmeye baslayacaksin.
S20 fe 3 yıllık bir telefon yani 3 büyük güncelleme aldı her güncellemede telefon yavaşlar eski performansı vermez sıfır diye yıpranmıyacağını mı sanıyorsun? Güldürme beniExynos 1380 bulunduran bir telefonun Snapdragon 865'ten daha hizli olacagini dusunmeniz komikmis bayagi. Sifir aldigin telefon 3 yillik performansta olmuyor. Sen o telefonu sifir bir sekilde kapali kutu aliyorsun. Yani kutuyu acmanla birlikte yipranmaya basliyor. Sanki uretilip kutusuna konuldugu an sayac basliyor
S20 FE'deki IMX555 ve Snapdragon 865 ikilisinin kamera ve video performansina bak, sonra da Exynos 1380 ve IMX766 ikilisinin video performansina bak, tekrar konusalim.
Daha kotu performansa sahip cihaza daha cok para vermek kadar sacma bir hareket yok.
Exynos 1380 ile Snapdragon 865 farkini su an hissetmezsin belki, ama 2 yil sonra hissetmeye baslayacaksin.
Sacmalama istersen. A54 ile GT 2 ayni kamera sensorunu kullaniyor. Ve kamera sensorune etki eden en buyuk etkenlerden birisi olan SoC kisminda GT 2'de Snapdragon 888 bulunurken A54'te Exynos 1380 var. Yani senin dedigine gore Exynos 1380 + IMX766, Snapdragon 888 + IMX766'dan daha iyi performans veriyor. Boyle bir sacmalik yok.
Kamera uygulamasını kastettiyseniz doğrudur fakat donanımsal açıdan kamera çöpse; iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 gibi modellerde çöp. Tabii bu modellerin ultra geniş açı sensörü, özellikle ön kamerası ve video performansı GT 2'ye göre çok üstün fakat main kamera sensöründe GT 2, modlu kamera uygulamaları ile kesinlikle bu modelleri fersah fersah yakalıyor.Realme Gt 2'nin Arayüzü ve kamerası çöp ha ama ben bunları göz ardı ediyorum bana bi tek işlemcisi lazım diyorsa Gt 2 alabilir
Abim ben 1380 daha performanslı mı dedim orada okumadan neden yazıyorsun anlamadım. İster sıfır al ister ikinci el o işlemciler üretildiği yıllarda evet son derece güçlü çiplerdi ancak gün geçtikte kullandığın yazılımlar, uygulamalar da değişti. Artık çoğu uygulama yapay zeka destekli çalışıyor ve bu çiplere ciddi yük bindiriyor. O yüzden 2020'de olduğu gibi her şey takır takır açılmaz. Ek olarak her yazılım güncellemesinde binlerce satır kod eklenip çıkartılıyor ve Samsung onlarca modele sahip olduğu için her modele kusursuz optimizasyon yapamıyor bundan dolayı hayal ettiğin gücü tam anlamıyla bulamıyorsun.
Ayrıca kameraya ne ara geçtin işlemci konusunda atıp tutuyordun bir anda yön değiştirdin. Kamera olarak A54 de S20 FE'de günlük kullanım yapan kullanıcının her ihtiyacını fazlasıyla karşılar. A54 gece çekimlerinde önde, S20 FE video çekimlerinde gibi sürekli ok yön değiştirir. Kamera olarak yarışabilirler lakin video olarak S20 FE bir zahmet üstte olsun amiral gemisiydi sonuçta. Ancak bu A54 kötü demek anlamına gelmiyor.
Zaten 3 yaşındaki SD865 ile 1 yaşına girmemiş 1380 kıyaslıyoruz 2 yıl sonra ikisi de daha çok performans kaybı yaşayacak. SD8xx serisi öyle sandığın gibi çok uzun ömürlü olsaydı Xperia XZ1'ler şu an piyasada halen daha performans olarak tatmin ederdi. Keşke forumlarda okuduğunu savunmak yerine elini telefon alıp deneyimlerini aktarsan.
Biyolojik varlık değil bunlar. Arabirimin şişimesi ayrı, telefonun donanımsal açıdan yavaşlaması ayrı. Ancak ne One UI şişen bir arayüz (ki zaten 5.1 sürümü gayet güncel bir sürüm), ne de telefon fiziksel olarak yavaşlıyor. Kamera noktasında ise düşündüğünüz gibi okların sürekli yön değiştirdiği falan yok, ön kamera dışında S20 FE SD düpedüz önde. Telephoto avantajı ve Spectra ISP'den dolayı ezici video performansı üstünlüğü göz ardı edilemez.S20 fe 3 yıllık bir telefon yani 3 büyük güncelleme aldı her güncellemede telefon yavaşlar eski performansı vermez sıfır diye yıpranmıyacağını mı sanıyorsun? Güldürme beni
Ben öyle bir şey dedim mi? Kamera tarafında bilgisaya'dan örnek veriyim gtx 1650+Intel i7 13. Nesil Pc mi daha iyi yoksa Rtx 4060 + Intel i3 mü iyi valla sende kafa yokSacmalama istersen. A54 ile GT 2 ayni kamera sensorunu kullaniyor. Ve kamera sensorune etki eden en buyuk etkenlerden birisi olan SoC kisminda GT 2'de Snapdragon 888 bulunurken A54'te Exynos 1380 var. Yani senin dedigine gore Exynos 1380 + IMX766, Snapdragon 888 + IMX766'dan daha iyi performans veriyor. Boyle bir sacmalik yok.
Örneklendirme saçma. Güçsüz CPU, güçlü GPU ve güçlü CPU, güçsüz GPU konfigürsayonunu konumuzla nasıl bağdaştırdınız anlaması güç. A54'te barınan Exynos 1380, S20 FE SD'da barınan SD 865'ten GPU'da %60, CPU'da %20 civarı daha güçsüz. SoC tarafında A54'ün bırak yaklaşabilmesini, köpeği dahi olamaz. Kamera noktasına ise üstte ben de dahil olacak şekilde birçok kişi değindi, hala bastıra bastıra aynı şeyleri yazmaya devam etmeniz neticeseinde anlama sorununuz olduğu kaidesine varacağım.Ben öyle bir şey dedim mi? Kamera tarafında bilgisaya'dan örnek veriyim gtx 1650+Intel i7 13. Nesil Pc mi daha iyi yoksa Rtx 4060 + Intel i3 mü iyi valla sende kafa yok
Biyolojik varlık değil bunlar. Arabirimin şişimesi ayrı, telefonun donanımsal açıdan yavaşlaması ayrı. Ancak ne One UI şişen bir arayüz (ki zaten 5.1 sürümü gayet güncel bir sürüm), ne de telefon fiziksel olarak yavaşlıyor. Kamera noktasında ise düşündüğünüz gibi okların sürekli yön değiştirdiği falan yok, ön kamera dışında S20 FE SD düpedüz önde. Telephoto avantajı ve spectra ISP'den dolayı ezici video performansı üstünlüğü göz ardı edilemez.
Arkadasim, sikintilisin galiba? 3 yillik dedigin telefonda Snapdragon 865 var. Snapdragon 865 3 yillik telefonda bulunuyor diye gucsuz olmuyor. Ona bakarsan 3 yillik telefonda bu yil cikmis telefondan daha guclu SoC var, bundan n'aber? Hic S serisi falan diye kivirma, bana ne? O zaman ayni paraya S varken A onerme sacmaligina dusmus oluyorsun, yani kendinle celisirsin. Cunku S'yi otomatik olarak A'dan ustun gormus oluyorsun bu hareketle.Yok onlar sadece kağıt üstündeki verilerle öneri yapıyor günlük kullanım önem teşkil etmiyor. Yoksa ne Realme önerir ne de 3 yaşındaki Android cihazın ilk günkü performansı vereceğini zannedip öneri yaparlardı![]()
Exynos 1380'in yapay zeka ve stabilite konusunda Snapdragon 865'ten ustun gormen komedi. Cunku Snapdragon 865, bu dedigin butun islerde Exynos 1380'den ustun. Snapdragon 865 sorun yasattigi yerde Exynos 1380 direkt bayilir.Abim ben 1380 daha performanslı mı dedim orada okumadan neden yazıyorsun anlamadım. İster sıfır al ister ikinci el o işlemciler üretildiği yıllarda evet son derece güçlü çiplerdi ancak gün geçtikte kullandığın yazılımlar, uygulamalar da değişti. Artık çoğu uygulama yapay zeka destekli çalışıyor ve bu çiplere ciddi yük bindiriyor. O yüzden 2020'de olduğu gibi her şey takır takır açılmaz. Ek olarak her yazılım güncellemesinde binlerce satır kod eklenip çıkartılıyor ve Samsung onlarca modele sahip olduğu için her modele kusursuz optimizasyon yapamıyor bundan dolayı hayal ettiğin gücü tam anlamıyla bulamıyorsun.
Ne yon degistirecegim dostum. Ilk mesajdan beri Snapdragon 865'in ezici bir ustunlugu oldugunu soyluyorum ama anlamamakta israrcisin. Sebebini gordum, gecmis konularda kardesine A54 almissin, oradan gelen bir karin agrin varmis. Maalesef ulkenin genel problemi, aldigi her cihazi cok iyi ve rakiplerinden ustun saniyor.Ayrıca kameraya ne ara geçtin işlemci konusunda atıp tutuyordun bir anda yön değiştirdin.
Gunluk kullanimi cikarsin kafasindaysak hic ugrasmasin gitsin ISOCELL JN1 copunu bulunduran A24 alsin, nasil olsa o da gunu cikarir? Ayni paraya daha iyi kamera ve video perfotmansi alabilecegi bir cihaz varken niye daha kotusunu alsin?Kamera olarak A54 de S20 FE'de günlük kullanım yapan kullanıcının her ihtiyacını fazlasıyla karşılar. A54 gece çekimlerinde önde, S20 FE video çekimlerinde gibi sürekli ok yön değiştirir. Kamera olarak yarışabilirler lakin video olarak S20 FE bir zahmet üstte olsun amiral gemisiydi sonuçta. Ancak bu A54 kötü demek anlamına gelmiyor.
SabirZaten 3 yaşındaki SD865 ile 1 yaşına girmemiş 1380 kıyaslıyoruz 2 yıl sonra ikisi de daha çok performans kaybı yaşayacak.
Sacmalama istersen dostumSD8xx serisi öyle sandığın gibi çok uzun ömürlü olsaydı Xperia XZ1'ler şu an piyasada halen daha performans olarak tatmin ederdi.
Kullandigin telefonu en iyi sanmak yerine arastirip dogruyu arasan, telefonu kullanmadan da kullanandan daha cok bilgiye sahip olabilirsin, mesela benim gibi.Keşke forumlarda okuduğunu savunmak yerine elini telefon alıp deneyimlerini aktarsan.
Arkadasim, sikintilisin galiba? 3 yillik dedigin telefonda Snapdragon 865 var. Snapdragon 865 3 yillik telefonda bulunuyor diye gucsuz olmuyor. Ona bakarsan 3 yillik telefonda bu yil cikmis telefondan daha guclu SoC var, bundan n'aber? Hiç s serisi falan diye kivirma, bana ne? O zaman ayni paraya s varken a onerme sacmaligina dusmus oluyorsun, yani kendinle celisirsin. Cunku S'yi otomatik olarak A'dan ustun gormus oluyorsun bu hareketle.
Realme konusuna gelirsek, Realme gayet kaliteli bir markadir ve pek tabii alinir, tabii modele bakarak. Ozellikle S21 FE muadili olan GT 2 ile A54'un ayni fiyatta oldugu yerdekomik olmayin.
Exynos 1380'in yapay zeka ve stabilite konusunda Snapdragon 865'ten ustun gormen komedi. Cunku Snapdragon 865, bu dedigin butun islerde Exynos 1380'den ustun. Snapdragon 865 sorun yasattigi yerde Exynos 1380 direkt bayilir.
Ne yon degistirecegim dostum. Ilk mesajdan beri Snapdragon 865'in ezici bir ustunlugu oldugunu soyluyorum ama anlamamakta israrcisin. Sebebini gordum, gecmis konularda kardesine A54 almissin, oradan gelen bir karin agrin varmis. Maalesef ulkenin genel problemi, aldigi her cihazi cok iyi ve rakiplerinden ustun saniyor.
Gunluk kullanimi cikarsin kafasindaysak hiç ugrasmasin gitsin ısocell JN1 copunu bulunduran A24 alsin, nasıl olsa o da gunu cikarir? Ayni paraya daha iyi kamera ve video perfotmansi alabilecegi bir cihaz varken niye daha kotusunu alsin?
Sabirdaha gucsuz SoC'un sirf yeni oldugu icin daha az yipranacagini falan mi saniyorsun? Boyle bir şey yok. Snapdragon 865 daha guclu bir SoC. Sen A54'u 4 yil sonra belki takilarak kullanacaksin, ama Snapdragon 865 hala yag gibi akmaya devam edecek.
Sacmalama istersen dostumyaptigin kiyaslamanin rezilligine bak. Konumuz gecmis Snapdragon veya gecmis Exynos SoC'lar degil. Snapdragon 865 ve Exynos 1380. eski SoC'lar kotuydu, cunku uretmeyi bilmiyorlardi, cunku akilli telefon sektoru henuz 15 yillik. Anca tecrubelesiyorlar. Ve artik her marka daha iyi SoC uretiyor.
Simdi konuya gelirsek, hadi kiyaslayalim. XZ1'in ciktigi yilda Samsung S8 vardi. Exynos 8895 ve xz1. her ikisi de amiral gemisi telefon, her ikisinin SoC'u da birbirine benzer performansta. Su an iki telefon da piyasada yok, kullanani colde su bulmak gibi.
Simdi yaptigin kiyaslamanin sacmaligina benzer kiyaslama yapacagim. 2017 yilinda cikmis bir a serisi cihazi kiyaslayalim, A5 2017. ıcerisinde Exynos 7880 var. Ve performansi Snapdragon 835'e kiyasla yerlerde. Tipki Exynos 1380 ve Snapdragon 865 kiyaslamasinda oldugu gibi.
Nereden tutsam elimde kalıyor, o kadar saçma yorumlarin var ki.
Kullandığın telefonu en iyi sanmak yerine arastirip dogruyu arasan, telefonu kullanmadan da kullanandan daha cok bilgiye sahip olabilirsin, mesela benim gibi.
Ben A54 ile S23 ü karşılaştırmadım A54 ile Gt 2 'yi karşılaştırdım arkadaşın cevba ithafenÖrneklendirme saçma. Güçsüz CPU, güçlü GPU ve güçlü CPU, güçsüz GPU konfigürsayonunu konumuzla nasıl bağdaştırdınız anlaması güç. A54'te barınan Exynos 1380, S20 FE SD'da barınan SD 865'ten GPU'da %60, CPU'da %20 civarı daha güçsüz. SoC tarafında A54'ün bırak yaklaşabilmesini, köpeği dahi olamaz. Kamera noktasına ise üstte ben de dahil olacak şekilde birçok kişi değindi, hala bastıra bastıra aynı şeyleri yazmaya devam etmeniz neticeseinde anlama sorununuz olduğu kaidesine varacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.