S21 FE 3.5 saat ekran süresi veriyor

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
3 buçuk saat anca ekran süresi alabiliyorum. Oyun oynamıyorum normal gündelik kullanım Instagram falan. Exynos versiyonunu kullanıyorum, 6-7 saat alanlar varmış ama benim şarjım asla o kadar uzun gitmiyor. Düzelmesi için yapabileceğim bir şey var mı? Telefonu alalı neredeyse 2 sene olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.5 saat kullanım süresi ciddi bir sorunun belirtisidir ve kesinlikle normal değildir. Eğer cihazın garantisi hâlâ devam ediyorsa, 2 yıl dolmadan servise vermenizi öneririm. Alternatif olarak cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayıp bir süre o şekilde kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse bataryanızı değiştirmeniz gerekebilir ya da en iyisi, cihazı elden çıkarıp yenisini düşünmeniz olabilir.
Yakın zaman da güncelleme yaptınız mı?

3.5 saat kullanım süresi ciddi bir sorunun belirtisidir ve kesinlikle normal değildir. Eğer cihazın garantisi hâlâ devam ediyorsa, 2 yıl dolmadan servise vermenizi öneririm. Alternatif olarak cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayıp bir süre o şekilde kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse bataryanızı değiştirmeniz gerekebilir ya da en iyisi, cihazı elden çıkarıp yenisini düşünmeniz olabilir.
Yakın zaman da güncelleme yaptınız mı?

Bildirim gelmediğinden yorumunuzu görmemişim kusura bakmayın. 2 ay önce güncelleme yapmıştım sanırım yani telefonum güncel. Bataryayı geliştirici seçeneklerinden bakmıştım sağlığı iyi çıkmıştı. Telefonu ikinci el almıştım aldığımda 1 yıl kullanılmıştı. Yüksek ihtimal garantisi bitmiştir kontrol etmem lazım. Ama elimden çıkarmayı ve S24 ya da S25'e geçmeyi düşünüyorum. Telefonun diğer özelliklerinden memnun olsam da günü çıkaramaması maalesef beni çok zorluyor.

Bende şuan da S21 Fe 2. Nesil kullanmaktayım. (2. Nesil ile 1. Nesil arasında batarya konusunda muhtemelen farklılıklar olacaktır). Cihazım daha yeni sayılır, bluetooth açık ve ekranı 60 hz kullanıyorum. Ortalama 6 saat ekran süresi alıyorum. Bu süreyi yaklaşık 30-60 dakika oyun, 3-4 saat sosyal medya olarak alıyorum. Sizde ekranı 60 hz kullanarak, arka planda uygulama kullanımını sınırlayarak, cihazın ısınmamasını sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Sorun çözülmez ise muhtemelen cihazınızın da yaşına bağlı olarak batarya da sorun olabilir.

Bende şu an da S21 FE 2. nesil kullanmaktayım. (2. nesil ile 1. nesil arasında batarya konusunda muhtemelen farklılıklar olacaktır). Cihazım daha yeni sayılır, Bluetooth açık ve ekranı 60 Hz kullanıyorum. Ortalama 6 saat ekran süresi alıyorum. Bu süreyi yaklaşık 30-60 dakika oyun, 3-4 saat sosyal medya olarak alıyorum. Sizde ekranı 60 Hz kullanarak, arka planda uygulama kullanımını sınırlayarak, cihazın ısınmamasını sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Sorun çözülmez ise muhtemelen cihazınızın da yaşına bağlı olarak batarya da sorun olabilir.

120Hz'e alışkın olduğumdan genelde 60 Hz kullanmıyorum. Zorda kaldığım zamanlar güç tasarrufunda kullanıyorum tabii ki ama normal kullanımda 120Hz de kullanıyorum sürekli. Bu arada ekran süreniz baya iyiymiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı