S22 vs S21 FE

@Kamurannn ben de S21 kullanıyorum ısınma sorunu hiç yaşamadım. Bataryası da yoğun kullanmazsam bir günü çıkarıyor. 6 saat çevresi SoT alıyorum.
S21 ile iPhone 12, iki cihazda da yükte 10W tüketim var. Normal tüketimleri de neredeyse aynı. iPhone rakibi ile S21'in tüketim farkı yok.
S21 ile S21 FE neredeyse aynı değil ön kamera sensorleri bile farklı cihazlar.
4 dakikada %1 şarj gitmesi demek 400 dakikada telefon bitiyor demek. Yani 6 saati yine geçiyor, siz ne bekliyordunuz?

İkisi de değil, kaçak moto X40 😍!

Hocam telefon çok güzel fakat Türkiye'den alabileceğim bir model tercih etmeye daha meyilliyim.

@Kamurannn ben de S21 kullanıyorum ısınma sorunu hiç yaşamadım. Bataryası da yoğun kullanmazsam bir günü çıkarıyor. 6 saat çevresi sot alıyorum.
S21 ile iPhone 12, iki cihazda da yükte 10W tüketim var. Normal tüketimleri de neredeyse aynı. iPhone rakibi ile S21'in tüketim farkı yok.
4 dakikada %1 şarj gitmesi demek 400 dakikada telefon bitiyor demek. Yani 6 saati yine geçiyor, siz ne bekliyordunuz?

Hocam peki en takıldığım konu şu: Güncelleme desteğinde S22 ile S21 FE aynı. Sosyal medya tarafında S22'den sonra mı sosyal medya uygulamaları için iyileştirme yapılmıştı buna S21 FE dahil mi?
Ekran süresininin pek sıkıntı olacağını sanmam şu an iPhone 7 kullanıyorum zaten ayrı bir dünya gibi gelecek ne alırsam alayım.

Hocam peki en takıldığım konu şu: Güncelleme desteğinde S22 ile S21 FE aynı. Sosyal medya tarafında S22'den sonra mı sosyal medya uygulamaları için iyileştirme yapılmıştı buna S21 FE dahil mi?
Ekran süresininin pek sıkıntı olacağını sanmam şu an iPhone 7 kullanıyorum zaten ayrı bir dünya gibi gelecek ne alırsam alayım.
S22 serisiyle yapıldı hocam. S21 FE dahil değil, aralarında 1 ay var yanılmıyorsam.

Ben performans, batarya kıyaslaması yaptım daha çok. Her ikisi de aynı işlemci ve batarya-ekran boy oranına oranlarsak aşağı yukarı aynı olur dedim.
S21 kullanıyorum ısınma sorunu hiç yaşamadım.
Eğer dediğin gibi ise ve Exynos işlemcili S21 kullanıyorsan benim telefonda %100 ihtimal sorun vardır. %100
Normal kullanım için bir şey demiyorum. Amaa Sen telefonu elini al saati falan bak geriyo koy ve %1 gitsin. Dediğim gibi 2.30 saatte neredeyse 20 dakika anca kullandığım ve arada saate, bildirime bakmak için açtığım telefon %84'e düşmüş :D

Alakasız bir kıyaslama olacak ama S21 60 Hz'de vs. RedMi Note 9 Pro bu iki telefonun bataryasını kıyaslayacağım. S21 almadan önce onu kullanıyordum. Aynı kullanım şeklim belli, Instagram, WhatsApp, Youtube bu üçünü kullanırım ve oyun oynayan birisi değilim. S21'de günde en az yine 1 defa sarj ediyordum. RedMi'de ise 2 günde 1 kere sarj ediyordum. 3. günün sabahı da ettiğim oluyordu. Aradaki fark bu. Birisi boşta bile şarj kullanıyor. İnsanı soğutuyor telefondan.
Geceleyin telefon %90 sarjda diyelim sabahında %80'e düşmüş oluyor :D

Ben performans, batarya kıyaslaması yaptım daha çok. Her ikisi de aynı işlemci ve batarya-ekran boy oranına oranlarsak aşağı yukarı aynı olur dedim.
Anladım.
Eğer dediğin gibi ise ve Exynos işlemcili S21 kullanıyorsan benim telefonda %100 ihtimal sorun vardır. %100
S21 FE hakkında forumda çok şikayet var ama aynı SoC rağmen S21'in isindigini sadece sizden duydum. Exynos varyantini kullanıyorum.
Normal kullanım için bir şey demiyorum. Ama sen telefonu elini al saati falan bak geriyo koy ve %1 gitsin. Dediğim gibi 2.30 saatte neredeyse 20 dakika anca kullandığım ve arada saate, bildirime bakmak için açtığım telefon %84'e düşmüş :D
Bu sorun genel Android problemi maalesef. Bosta tüketimi daha fazla. Boşta tüketim bataryası küçük ve Exynos kullanan bir cihazda daha da artıyor.
Alakasız bir kıyaslama olacak ama S21 60 Hz'de vs. RedMi Note 9 Pro bu iki telefonun bataryasını kıyaslayacağım. S21 almadan önce onu kullanıyordum. Aynı kullanım şeklim belli, Instagram, WhatsApp, Youtube bu üçünü kullanırım ve oyun oynayan birisi değilim. S21'de günde en az yine 1 defa sarj ediyordum. RedMi'de ise 2 günde 1 kere sarj ediyordum. 3. günün sabahı da ettiğim oluyordu. Aradaki fark bu. Birisi boşta bile şarj kullanıyor. İnsanı soğutuyor telefondan.
Redmi ile kıyaslamak hata olur hocam. Biraz alakasız evet.

Ama size şunu söyleyeyim ki cihazın tüketimi normal. Tek takıldığım konu ısınma sorunu. Benim cihazda kablosuz şarjdayken 5 dakikalık 4K60FPS video çekimi yaptığımda bile 47 derece üstünü görmedi. Daha geçen ay yaptığımı da belirteyim, yazın yani. Tabiri caizse cihazın icinden geçtim ama 47 dereceyi aşmadı.

Tek takıldığım konu ısınma sorunu. Benim cihazda kablosuz şarjdayken 5 dakikalık 4K60FPS video çekimi yaptığımda bile 47 derece üstünü görmedi.
Ben kamerayı öylesine açıyım birazcık video çekeyim 4K 60FPS ya da normal fotoğraf çekeyim telefon yanıyor. He kaç derece görüyor bilmiyorum. Ama kılıfsız kullandığım için direkt hissediyorum telefonun çok ısındığını. Yanlar metal olduğundan yakıyor. Şarkı açayım cebimde kalsın telefon, cebimden, bacağıma bir sıcaklık geliyor, emin olun hiç abartmıyorum. Lanet etmekten başka bir şey yapmadım bu telefonu aldığımdan beri. İP11 alacaktım sırf, şarjı çok hızlı yiyor dedikleri için ve en önemli almama sebebim artık o eskidi dediler. Bu forumda konu açtığımda S21 almamı tavsiye edilmişti. Aldık. Arkadaşım İP11 kullanıyor bataryası benden daha sağlam valla. Bataryayı niye bu kadar taktım derseniz hocam telefonda bana en büyük sorunu bu yaşatıyor. Dediğim gibi sadece Instagram, WP kullanan birisi olduğum için telefonun şarjı en az 1 günümü rahatça çıkarmasını isterim. Boşta şarj yemese çıkaracak. Ama boşta yiyor %50'sini zaten. Hani öyle çok telefon bile kullanmam. Ama arkadaşın seçimi artık hangi telefonu almak isterse o bilir. Ben sadece kendi yaşadığımı anlatıyorum.

İkisi arasında kalıp S21 FE aldım. S22 SD işlemci olduğu için cihaz soğutamıyor ve kayda değer ısınıyor. S21 FE de ısınma var yok değil, basit şeylerde ısınabiliyor ama el yakan derecede değil. İzlediğim bir videoda S22 şarjı 0'a geldiğinde S21 FE modelinde %10 kalmıştı, yakın denilebilir. S22'nin kamerasının daha iyi olduğunu söylüyorlar ama çektiğin fotoğrafları arkadaşlarıma gösterdiğimde çok güzel fotoğraf çektiğini söylüyor. Önceki telefonum Xiaomi ydi, işletim sisteminden dolayı devamlı bir sorunla karşılaşıyordum o yüzden Samsung tercih ettim gayet akıcı çalışıyor, kısayolları falan kesinlikle kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilirim. Benim için tek eksisi 25 watt şarj olması.

İkisi arasında kalıp S21 FE aldım. S22 SD işlemci olduğu için cihaz soğutamıyor ve kayda değer ısınıyor. S21 FE de ısınma var yok değil, basit şeylerde ısınabiliyor ama el yakan derecede değil. İzlediğim bir videoda S22 şarjı 0'a geldiğinde S21 FE modelinde %10 kalmıştı, yakın denilebilir. S22'nin kamerasının daha iyi olduğunu söylüyorlar ama çektiğin fotoğrafları arkadaşlarıma gösterdiğimde çok güzel fotoğraf çektiğini söylüyor. Önceki telefonum Xiaomi ydi, işletim sisteminden dolayı devamlı bir sorunla karşılaşıyordum o yüzden Samsung tercih ettim gayet akıcı çalışıyor, kısayolları falan kesinlikle kullanıcı dostu olduğunu söyleyebilirim. Benim için tek eksisi 25 watt şarj olması.
Pil konusunda çok yakınlar. Senaryoya göre değişiyor. Bazen S22 bazen S21 FE önde oluyor.

Konu sahibinin S22 alması en iyisi olur.

İkisi arasında kalıp S21 FE aldım. S22 SD işlemci olduğu için cihaz soğutamıyor ve kayda değer ısınıyor. S21 FE de ısınma var yok değil, basit şeylerde ısınabiliyor ama el yakan derecede değil.
S21 FE pasif soğutmalı, S22 graphite sogutmasi var. O sebepten isi iletimi daha fazla. Exynos 2100 de 8 Gen 1 de yakin degerlerde isiniyor.
İzlediğim bir videoda S22 şarjı 0'a geldiğinde S21 FE modelinde %10 kalmıştı, yakın denilebilir.
Ben tam tersini gordum de zaten degisken durum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

S22'nin kamerasının daha iyi olduğunu söylüyorlar ama çektiğin fotoğrafları arkadaşlarıma gösterdiğimde çok güzel fotoğraf çektiğini söylüyor.
S22'nin ana kamera sensoru S21 FE'yi asiyor cunku. Ayrica S22'nin ön kamera ve telefoto kamera sensorleri de daha basarili.

Herkese iyi sosyaller öncelikle. Başlıkta belirttiğim gibi S22 ile S21 FE arasındayım. Kullanımım genellikle kamera ve sosyal medya ağırlıklı olacak. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi?
S21 FE
S22
Maalesef ki 22.500-23.000'den fazlasına çıkamıyorum. Bu aralıkta daha iyi olan tavsiyeleriniz varsa da açığım.
Samsung S22. S21 FE’nin tek artısı 1 saat fazla ekran süresi. Bunun için değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı