S23 ekran süresi normal mi?

Başlarda daha düşük ekran süresi oldu mu hocam? Bazı yerlerde çünkü en başta biraz düşük olur 1-2 hafta sonra 6-7 saatleri görürsünüz gibi şeyler okudum da.
Ben aldığım günden beri hep 5.5-6.5 arası hocam. Belirli aralıklarla ekran süresini ss alıyorum. Çok bir değişkenlik göstermedi. Aldığım günden beri kullanım stilim aynı olduğu için de değişmemiş olabilir. Ayrıca şarjı fulleyip %10-15 arasına kadar kullanın sizin de rahat 5 saati geçer diye düşünüyorum. Zamanla da oturur ortalama 6 saatlerde takılırsınız benim gibi. Çünkü 5-6 saat taban süresi gibi bir şey. Bu süreler altında süre alan çok nadir. Son olarak şunu da ekleyeyim. Hızlı şarj ve normal şarj ile şarj edildiği zaman verdiği ekran süresinde değişkenlik olabiliyor. Acil lazım olmadığı sürece hızlı şarj kullanmıyorum ben. Telefonu da düzenli şarj etmek lazım. Aradaki tak çıkar gibi şeyler bataryanın düzenini bozabiliyor.

Vallahi bazıları 7-8-9 saat nasıl alıyor şaşırıyorum. Ben de alalı 10-11 gün falan oldu. Bakıyorum 3,5-4-5 saat ekran süresi alıyorum. Garibime gidiyor.

Söylenenin aksine böyle olması biraz can sıkıcı.
3.5-4 saat imkansız hocam. AoD sürekli açıksa çok fazla pil tüketir. Onun dışında nasıl kullanıyorsunuz?

3.5-4 saat imkansız hocam. AoD sürekli açıksa çok fazla pil tüketir. Onun dışında nasıl kullanıyorsunuz?
AoD açık. Şu bayram günlerinde genelde mobil veri kullandım. Vallahi bilmiyorum neden bu kadar gidiyor.

Ama şöyle de bir şey var. Bayram telaşıyla mesela kapalı ekran sürem de 18 saat civarı ortalama. Ben de aynı konuyu açmıştım geçenlerde. Bakarsanız orada ekran sürelerinin görüntüsü var.

Hocam benim AoD kapalı, Wi-fi bağlanıyorum fakat kapalı ekran sürem daha fazla oluyor yani telefonla gün içerisinde çok uğraşmıyorum genelde 12-13 saat kapalı 4 saate yakın da açık ekran süresi falan oluyor. Müzik falan da dinliyorum günde 1 saat, Discord'da da 2-3 saate yakın falan takılıyorum tabii bunlar kapalı süreye yazılıyor.

Hocam benim AoD kapalı, Wi-fi bağlanıyorum fakat kapalı ekran sürem daha fazla oluyor yani telefonla gün içerisinde çok uğraşmıyorum genelde 12-13 saat kapalı 4 saate yakın da açık ekran süresi falan oluyor. Müzik falan da dinliyorum günde 1 saat, Discord'da da 2-3 saate yakın falan takılıyorum tabii bunlar kapalı süreye yazılıyor.
Hocam bu benim bugünkü ekran sürem. Daha 42 şarj var 4.5 saate yakın vermiş. Bluetooth ve mobil verim sürekli açık hiç kapatmıyorum. Arabaya ve saate bağlı. Arabada Spotify otomatik açılıyor. %65-70 e inene kadar wifi açıktı sürekli. Gerisi mobil veri. Bugün beklediğimden de iyi verdi ekran süresini. Zaman geçtikçe oturuyor gibi. Arka planda çok şarj tüketen uygulamalar olabilir. DonanımHaber S23 konusuna bakın ilk sayfada pil ile ilgili küçük ayarlar var. Onlarda sorun olabilir. Onları uygulayıp öyle deneyin. Google play hizmetleri bende 1.4 harcamış şuan. %1 den fazla olursa anormal şarj harcıyor diye bir bilgi var. Bunla ilgili ayar yapılıyor pozitif bir etkisi olabiliyor. Ben sıkıntı çekmediğim için henüz hiçbir ayar yapmadım. Sadece pil ayarlarından performans profilim düşük seviyelide. Bunun etkisini görüyorum ben. Onu yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230702_002615_Device care.jpg
    Screenshot_20230702_002615_Device care.jpg
    46,9 KB · Görüntüleme: 380
Dostum senin çözümün çok basit (Facebook) uygulamasını sileceksin. Bende S23 kullanıyorum Facebook uygulaması olmadan 6.30 7.30 saat arası alıyorum fakat Facebook yükleyince 4 saat düşüyor. Facebook uygulaması optimize çalışmıyor maalesef. Sistem uygulamalarına girin hatta 2-3 tane Facebook ile alakalı uygulama yüklü geliyor Meta diye onları devre dışı bıraktım tertemiz oldu. Şimdi 25-30K para verdim diyebilirsin ve diyecekler çıkabilir ama, Uygulama geliştiricileri telefon odaklı optimize etmiyorsa sorun cihazda olmuyor yani. İPhone mesela az modeli var full optimize şekilde geliyor uygulamalar ve oyunlar. Ama Android tarafında zibilyon tane model ve marka olunca, Uygulama geliştiricileri yetişemiyor. Android tarafı bu açıdan bir tık zorluk çekiyor işte...

Dostum senin çözümün çok basit (Facebook) uygulamasını sileceksin. Bende S23 kullanıyorum Facebook uygulaması olmadan 6.30 7.30 saat arası alıyorum fakat Facebook yükleyince 4 saat düşüyor. Facebook uygulaması optimize çalışmıyor maalesef. Sistem uygulamalarına girin hatta 2-3 tane Facebook ile alakalı uygulama yüklü geliyor Meta diye onları devre dışı bıraktım tertemiz oldu. Şimdi 25-30K para verdim diyebilirsin ve diyecekler çıkabilir ama, Uygulama geliştiricileri telefon odaklı optimize etmiyorsa sorun cihazda olmuyor yani. iPhone mesela az modeli var Full optimize şekilde geliyor uygulamalar ve oyunlar. Ama Android tarafında zibilyon tane model ve marka olunca, Uygulama geliştiricileri yetişemiyor. Android tarafı bu açıdan bir tık zorluk çekiyor işte...

Teşekkürler hocam, DH'de bir yorumda yazılanları yaptım bugün ciddi bir fark var gibi şarj konusunda. %20 şarjım gitmesine rağmen 2 saat ekran süresi, 7 saat de kapalı (hiç kullanmadım uyku esnasında) süre aldım. Bu değerler benim için yeterli, günü çıkarır ve yoğun kullandığım süreçte de 7 dakikada %1 şarj götürüyor. 7 dakikada %1 şarj götürmesi gayet iyi benim için Instagram falan kullanırken oluyor bu.

Merhaba,

Ben 5 gün önce S23 aldım, 5 gündür kullanıyorum. Ekran süresi bana normal değil gibi geliyor, şarjı hızlı bitiyormuş gibi geliyor. Size aşağıya ekran süremi bırakacağım, bir bakabilir misiniz?

Bu ekran süresinde şarjımı %85 > %20 civarına getirdim yani %85'ten %20'ye kadar kullandım.

Not: Discord'u 3 saat 34 dakika arka planda kullandım, seslideydik arkadaşlarla.

Hocam 20-85 arası şarj olayı saçmalıktan başka bir şey değil. 20-100 ya da 10-100 şarj etmeni tavsiye ederim. Kardeşimede S23 almayı düşünüyorum. Bataryada üzer mi? Kafama takılan bu? Diğer ihtimal S23 Plus almak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı