S23 Ultra ve iPhone 14 Plus

Bütçe
Öğrenci indirimiyle 15k-20k arası daha fazlası asla olmaz.
Merhaba muhtemel öğrenci indirimiyle ilgili duyumlarımdan sonra 3-4 yıldır kullandığım P20 Pro cihazımı değiştirmeye karar verdim. İlk başta iPhone 14 Plus fikri çok cazip gelsede hatta tanıdığım herkesin iPhone al değerini korur, işletim sisteminin optimizasyonu sayesinde alacağın her Android telefondan iyi olur gibi yorumlara rağmen S23 Ultra 256 GB'ın fiyatının muhtemel telefonum iPhone 14 Plus 128 GB ile aynı fiyatta oluşu aklımı çelmekte eğer yardımcı olabilecek birisi varsa çok mutlu olurum.

Seçeneklerde 14 Pro'ya da 14 Pro Max olsaydı hiç düşünmeden iPhone al derdim. 14 Plus batarya dışında bana göre esprisi olmayan bir cihaz. İkisi arasında S23 Ultra almanı tavsiye ederim.
 
Android çöp. Samsung, Xiaomi iyi ve güçlü telefonlar yapıyor gerçekten ama işletim sistemi çöp olduktan sonra iPhone zirveye çıkıyor.
Doğru fakat Samsung işletim sistemi olarak androidi kullanmasına rağmen Iphone'dan iyiyse bide kendi işletim sistemini kullandığını düşün. Sence hangi marka daha iyi?
 
Doğru fakat Samsung işletim sistemi olarak Android'i kullanmasına rağmen IPhone'dan iyiyse bir de kendi işletim sistemini kullandığını düşün. Sence hangi marka daha iyi?

Kendi işletim sistemi var mı? Yok o zaman şu yorumu yazmanın anlamı da yok ki zaten bahsettiğiniz markaların gerçekten güçlü telefonlar ürettiğini ifade ettim ancak işletim sisteminden ötürü her zaman ikinci planda kalacaklar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi işletim sistemi var mı? Yok o zaman şu yorumu yazmanın anlamı da yok ki zaten bahsettiğiniz markaların gerçekten güçlü telefonlar ürettiğini ifade ettim ancak işletim sisteminden ötürü her zaman ikinci planda kalacaklar.
Olmasa bile kendi işletim sistemi olan telefondan iyi olduğunu belirtmek istedim.
 
Hem Apple Hem Samsung kullanmış birisi olarak S23 Ultra öneririm. Minimum 800-900 dolar ödedikten sonra 60Hz ekrana bakmayı absürt buluyorum. Donanım olarak S23 Ultra, i14+'ın üzerinde. Apple'ın yazılımı iyi olsa da Samsung'un One UI'ı da en az 3-4 yıl üzmeden çalışır diye düşünüyorum. Açıkçası iki markanın da son model ürünlerini çıktığı gün alıp kullanmış birisi olarak, iki cihazdan yazılım olarak biri diğerinden kesin iyidir diyemiyorum.
 
Değer kaybetme yorumu doğru da ben şahsen telefonu uzun süre kullanan ve satmayan birisi olarak gereksiz buluyorum. Bunu diyenlerin çoğu da cihazlarını satmıyor ama ben sık telefon değişirim dersen Iphone daha avantajlı. Stabilite konusunda söylenen yanlış. Bu iki cihaz arasından S23 Ultra net daha üstün. Iphone alacaksan bile 14 pro al, 14 plus alma. Ayrıca o indirim işine bel bağlama derim .
 

Geri
Yukarı