Uzun süredir Apple cihazı kullanmışsın Android'e alışmak zaman alabilir. Apple'den devam edersen alışma süreci gibi bir sürecin olmaz ama Samsung'u tercih edersen bir süre arayüzü tanıma alışma sürecinden geçersin. Ve gel gelelim özellik bakımından eğer Pro modeli almıyorsan almana gerek yok iphonu, ben kendim bizzat S24+ ile karşılaştırma yaptım. Ne 14 ne 14 Pro ne 15 ne de 16 karşısında durabildi. 16 Pro dersen tabii al ama o fiyata bir telefon için kendi ihtiyaçlarından olma. Kullanım amacına göre seni belki 13T'e idare edecek ya da 14'te idare edebilir. Benim kullanım şartıma göre hiçbir iPhone cihazını almam. Ekran kalitesi olsun ses kalitesi olsun beni aşırı memnun ediyor. Zevklere göre kimi iPhone iyi fotoğraf çeker der kimi Samsung kimi de başka bir cihaz. Benim gözüme en iyi Samsung hitap ediyor. Özellik bakımından ve en çok kullandığım AI özelliği falan derken iPhone Samsung'un karşısında duramaz bu apaçık ortada. iPhone daha stabil bir cihaz. Ben çok oyun oynayan biri değilim daha çok video izlerim özellikle 2K ekranda aşırı keyifli, haber okurum internette gezerim ki ben yazılım ile uğraşıyorum, fazla not tutan biriyim bu yüzden Samsung daha iyi geliyor. Çoklu pencerede çalışmam, Samsung DeX özelliğini kullanmam gibi faktörler çok işime yarıyor ve çalışmaktan daha fazla keyif alıyorum. Kullanım amacını belirle eğer özellikli bir telefon istersen Samsung, daha stabil idare etsin beni dersen iPhone