- Makaleler
- 7
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- CPU: AMD Ryzen 5 4650G
GPU: RX Vega 7
RAM: 2x8 Goodram 3600 MHz CL 18
SSD: Kingston A2000 500 GB M.2 NVME
PSU: FSP Hyper K 500w 800+
Güncel olması daha stabil ve optimize olduğunu göstermez. İşlemciler aynı aileden geliyor demek AM5 işlemciler aynı mimariyle geliştiriliyor birinde üretim kusuru varsa hepsinde vardır demek gibi bir şey. Aynı mimariyi kullanmaları aynı optimizasyonu getirmeyebilir. 2400e işlemcisi 2400ün yazılımsal kırpılmış hali. Birebir aynı komut setini içermiyor. Aynı üreticinin üretmesi aynı donanımı aynı kalitede üretebileceğini (zar kalitesi-tahminimce düşük kaliteli 2400 işlemciler frekans kısılarak 2400e işlemci olarak piyasaya sürülmüiş bile olabilir.) aynı sürücüleri aynı optimizasyonla yazabileceğini göstermez. Kaldı ki başlangıçta OneUI 7 sürümü S24 serisinde problemlere sebep oldu ve geri çekildi zaten. S23 serisi üzerinde çalışan ekip daha erken ve optimize sonuçlar üretmiş olabilir. Yazılım önceki jenerasyonlara genel uyumluluk adına ilk etapta S23 serisi üzerinde modellenmiş ve geliştirilmiş olabilir. S24 serisinin Vendor ve komut setleri güncellemeye optimize edildiğine göre vardır bir sebebi. Ama Samsung geç kaldı bu da bir gerçek. OneUI 7 sürüimünden 6ya dönmüş biri olarak yeminle Now Bar olmasa resmi güncelleme geldiğinde de 7ye güncellemeyi düşünmezdim bu aradaSadece güç demedim okuduysanız. Daha stabil, optimize dedim. Üstelik daha güncel. Ek olarak verdiğiniz örnekleri anlayamadım, iki işlemcide komut seti olarak aynı aileden geliyor. Mimari açısından aynı geliştiricinin elinden geçti, tabanları aynı yere dayanıyor. Bence sizde neden bahsettiğinizi tam bilmiyorsunuz. Hadi diyelim onu geçtim. Şu an S24+ üzerinden One UI 7 arayüzü ile yazıyorum, sorun şu ki S24+da bulunan Exynos 2400 S24 FE'de bulunan Exynos 2400e ile tıpatıp aynı mimari, komut seti ve çekirdek yapısı kullanıyor. İşlemciyse sorun neden S24 ve S24+ modelleride aldı o zaman? Sizce hala sorun işlemcide mi?

Son düzenleme: